Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krajta Královská - chov

Ne zcela bych se ztotožnil s réžimem chovu, jak byl nastíněn výše (weyn). Netvrdím, že by takto nemohlo k rozmnožení dojít, ale k tomu může dojít i v situaci, kdy krajty nijak nestimulujeme, důležitější může být oddělený chov pohlaví a přidání druhého samce. Moje informace o průběhu klimatických změn během roku v západní části areálu krajt královských jsou tyto (mimochodem jsou vlastně dvě období dešťů - hlavní a krátké):

Páření krajt nastává běžně od poloviny září do poloviny listopadu – toto období je známo jako krátké období dešťů (relativně chladné období, kdy prší téměř každý den). Období sucha začíná na konci listopadu a počasí začíná být suché a horké až do března, což je nejteplejší měsíc v roce. Vejce krajty královské kladou v druhé polovině suchého období – od poloviny února do začátku dubna. Hlavní období dešťů začíná obvykle v polovině dubna s několika týdny neustálého deště; v dubnu a květnu je teplé a velmi vlhké období. V červnu a červenci se začíná ochlazovat, deště ustávají v polovině července a srpen je typicky suchý a nejstudenější měsíc v roce. Mláďata se obvykle líhnou od poloviny dubna do poloviny června. (zdroj Mad Mike www.reptile.cz

Krajty většinou nepřijímají potravu od páření do konce období sucha, samice zřejmě nežerou v roce, kdy snášejí vejce až do vylíhnutí vajec, tedy až do dubna-června, což je energeticky velmi náročné, proto také v přírodě mají vajíčka jen jednou za dva roky, protože by samice nebyla schopna v krátkém období žraní nabrat dostatek sil na další snůšku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny