Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pralesničky

.Na internetu jsem četla, že mláďata je vhodnější mít v menší nádrži, aby snáze chytali potravu - jaké máte zkušenost? od kdy můžou být v normálním teráriu )paludáriu?
Menší a především přehlednější nádrž se u mláďat osvědčila, protože tam snáze zajistíme, aby se všechny žabky dostaly k dostatku potravy. Určitě bych je do definitivního terária dal až několikaměsíční, dobře zakrmené. Nám se odchov osvědčil v malých lepených nádržích (cca 6 ks v 35x20x25 cm, na dně jemné oblázky (spíše hrubý písek), jako úkryty několik kousků kokosových skořápek a rostlinku scindapsusu.
Do kdy se musí krmit denně
Prakticky celý život, u dobře zakrmených žabek, lze den vynechat, ale většinou by měli mít denně, co sezobnout.
Můžu mít na dnu kokosový substrát? Nebo je vhodnější před něj hodit mech?
Kokosový substrát mi nepřijde vhodný, žabky se jím obalují a mohou se do vláken zamotat, z mechů raději pouze "bochánky", do rašeliníku by se také mohli motat a špatně se jim na něm loví hmyz, resp. polykají ho i s vlákny rašeliníku. Nám se osvědčil hrubší štěrk, několik kousků dřeva (nejlépe nějaké kořeny z rašeliniště - nejsou náchylné k plísni), osázení scindapsusem nebo popínavý ficus, nějaké bromélie atd. Jako úkryty tradičně půlky kokosových skořápek, pro kladení snůšek postaveny na petriho misku s trochou vody.
Pokud bych kkoupila už dospělé jedince (2 roky) není riziko, že budou už mít své zvyky a u mne se jim třeba nebude líbit?
Spíš bych se obával, že už se od nich nedočkáte odchovů a moc si jich neužijete, chovné mladé jedince málokdo prodá, spíš by to byli jedinci staří už neperspektivní.
Jak na chov octolmilek - kolik kultur musím mít pro 2 žabky a jak často zakládat vždy novou?
To ti přesně nepovím, ale octomilky bych používal jen doplňkově a krmil také mikrocvrčky a drobným smýkaným hmyzem. Pouze na octomilkách nebudou v tak dobrém výživném stavu.
Ještě bych doplnil, že je vhodné krmení občas poprášit vitamino-minerální směsí, např. Nutrimix s plastinem (3:1) nebo speciálním přípravkem pro dendrobátky - Dendrocare (u nás bohužel těžko k sehnání)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny