Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chování krajty královské

Všechny zdravím!
Jsem novopečená majitelka ročního samečka reguisky. Přišel ke mně od velmi milé paní i s teráriem, dobře rozkrmený a ochočený v perfektním stavu. Mám ho týden, takže jen dopředu zdůrazňuji, že se nedívím, že nežere a neptám se proč..;-) Jen je to můj první had a kromě agamy mám doma samé savce. Snažím se hltat všechny články a diskuse, abych pochopila, jak se had chová a různě projevuje a tak. Jde mi teď hlavně o krmení a jak poznám, že už má o potravu zájem. Krmím v dobu jakou byl zvyklý v jeho původním terárku oblíbenými myškami. Po terárku šmejdí celý večer, o myšku jeví zájem, dělá na ni nájezdy, ale pak jde spát, tak myš vyndám. Mám to tak dělat každý den, nebo nechat hada vyhladovět, nebo se dá ze slídění vypozorovat, že už by jedl? Rád se plazí po terárku i na ruce, je čilý a zvědavý, ale absolutně třeba nepoznám, jestli není nervózní nebo ve stresu. Chce to čas, ale moc bych byla vděčná za vaše začínající zkušenosti a postřehy o chování reguisek.Co pro vás byl třeba šok, nebo překvápko :-)
Dík!

Předmět Autor Datum
:-)Pozri odkazi krmenie tam sa vela dozvieš:-)
Jozefbr 09.10.2008 17:39
Jozefbr
Děkuji za radu, tam jsem přečetla všechno, ale není tam to, co chci vědět. Nechci vědět, že královky…
Anča 09.10.2008 19:09
Anča
Ahoj.mam doma 2 reguisky.jedna ma 2 roky druha 3mesice.krmin je porad stejne a kdyz potkana nevezme…
Kalic 09.10.2008 19:50
Kalic
Ahoj. Jestli bude žrát, tak to poznáš podle toho, že po zhasnutí světla vystrčí z úkrytu hlavu a bud…
PYTHON 10.10.2008 09:13
PYTHON
Aha, dík! já právě myslela, že když šmejdí, tak hledá... úkryt má za kořenem, je tam celý den, večer…
Anča 10.10.2008 12:46
Anča
já právě myslela, že když šmejdí, tak hledá... I tak to může být. Byl zvyklý vždy jednou za týden…
krokodýl 10.10.2008 12:57
krokodýl
Supr! děkuju, už jsem zas o něco chytřejší :-) Zase prolézám staré diskuze a zajímavé info o krmení…
Anča 10.10.2008 13:41
Anča
Ahoj je krmim morcatama ty chovam mezi kralikama v kralikarne jsem z vesnice takze nic neobvykleho a…
Master 10.10.2008 14:41
Master
Když moje Boženka měla pust a já ji nabízel myš, tak si spolu pěkně hráli. Boženka vždycky přilezla…
ToVy 10.10.2008 20:24
ToVy
Mám 4letého krajťáka,plně souhlasím s Krokodýlem v nepravidelnosti krmení.Jinak ,dávám bezprostředně…
ladik2 10.10.2008 20:56
ladik2
ja mam reg.delsi dobu akdyz nesezerou mys do pul hodky tak je necham cca 5dni a znovuto skusim jsou…
zfhk 10.10.2008 21:00
zfhk
Tak supr, všechno to do sebe zapadá! Josh si taky s myškama hrál na uhrančivou schovku ;-) Tak jsem…
Anča 12.10.2008 23:31
Anča
zdar ty moji serou vetsiou do 2dnu po mysi :-xale je to jak hov-no od kotete ale takova k.tmava to j…
zfhk 14.10.2008 20:48
zfhk
Reginy se vyprazdňují (alespoň ty mé) tak po dvou až třech krmeních. To je tak asi po 6 až 8 týdnech… poslední
vini 14.10.2008 21:18
vini

Děkuji za radu, tam jsem přečetla všechno, ale není tam to, co chci vědět. Nechci vědět, že královky nežerou, nebo co žerou. Hledám někoho, kdo se svěří se zkušenostmi v chování. Většinou had hňapne hned nebo si kořisti nevšímá, náš si všímá až moc ale nic, tak jen hledám někoho, s kým to zkonzultovat. Jesti to tu někomu vadí, tak nevim, proč leze na diskusní fora. Chci diskutovat a pokecat, páč nemám zkušenosti. Tak doufám, že se tu nade mnou někdo slituje...;-) mimochodem jsem tu přečetla VŠECHNY diskuse na téma krajta královská, kdyby si chtěl někdo rýpnout, ale je možné, že jsem nějaký zajímavý příspěvek přehlídla.

Ahoj.mam doma 2 reguisky.jedna ma 2 roky druha 3mesice.krmin je porad stejne a kdyz potkana nevezme do pul hodiny tak ji vydam a dam za tyden.roste ma obdobi kdy nezere a pak zase jo.neboj.Jen pokud by ti ubyvala na vaze tak je problem.Jinak to je v poho.Me nezrala uz mesic,a jsem v poho.Kdyby jsi chtela pokecat vic tak muzem treba mail petr.sendry@seznam.cz.mej se fajn

Ahoj. Jestli bude žrát, tak to poznáš podle toho, že po zhasnutí světla vystrčí z úkrytu hlavu a bude číhat na kořist. Pokud bude pořád prolézat terárium, tak si nejspíš nic nevezme. Alespoň u mých krajt to tak je. Když večer začnou šmejdit po teráriu, tak nikdy nežerou. A s tim krmením bych to zkoušel tak jednou za týden. Chce to trpělivost. Pokud žrala u předchozího majitele, tak začne i u tebe. Hlavně by to chtělo krmit ve stejnou dobu na kterou je zvyklá.

Aha, dík! já právě myslela, že když šmejdí, tak hledá... úkryt má za kořenem, je tam celý den, večer vylézá, stejně jako u všech tady. Byl zvyklý vždy jednou za týden v úterý odpoledne, takže mám dodržovat teda spíš ty úterky i když si nevezme než mu tam cpát myš furt. Tak jo :-) Myšky maj parádní bejvák, tak vydržíme. Ještě další dementní dotaz, až slupne jednu, mám mu hned dát další? (byl zvyklej na 2-4) nebo jak to děláte? Hodíte tam všechny najednou? Pani řikala, že když pak ještě rejdí, tak má hlad, z toho vyvozuju, že když nemá, tak zaleze..?;-)

já právě myslela, že když šmejdí, tak hledá...

I tak to může být.

Byl zvyklý vždy jednou za týden v úterý odpoledne, takže mám dodržovat teda spíš ty úterky i když si nevezme než mu tam cpát myš furt

Nepravidelnost v krmení je spíš přínosem, takže se na úterní odpoledne klidně vykašlete. Pokud si had myš do řekněme půl hodiny (ve skutečnosti to bývá vyřízeno během pár vteřin, max. do 2 minut) nevezme, zkuste to zas za několik dní až týden.

až slupne jednu, mám mu hned dát další? (byl zvyklej na 2-4) nebo jak to děláte? Hodíte tam všechny najednou?

Když dopolyká první, dávám další. Nekrmil bych více, jak dvěma za sebou, raději dám větší jednotlivé sousto.

Pani řikala, že když pak ještě rejdí, tak má hlad, z toho vyvozuju, že když nemá, tak zaleze..?

Lov a žraní je pro hada určité vzrůšo a i po sežrání myši ještě chvíli rejdí, většina jich je schopná se narvat k prasknutí, loví dokud je co a dokud se do nich něco vejde, což je lepší nepokoušet, protože to často skončí neschopností vše strávit a vyvrhnutím. Chovatel by měl hada krmit s citem, přiměřeně. On had po chvilce šmejdění pochopí, že už nic nebude a zaleze v klidu trávit.

Supr! děkuju, už jsem zas o něco chytřejší :-)

Zase prolézám staré diskuze a zajímavé info o krmení. Docela by mě zajímalo, když někdo nabízí myši, pak potkana, pak křečka a mastomyš, co s odmítlou potravou dělá... To je pak jako zabijete, dáte příbuzným nebo vrátíte do zveráku? Mně je jedno, jestli had nebude 2 měsíce jíst, vim, že je to normální. Spíš mě stresuje, že se mi rozmnožej připravený tři myšky 8-) Chovat je fakt nechci. Mám psa, kočku, potkana a agamu ve 2+1, myší farmu nepotřebuju.. Stačí, když agamák občas tejden nejí a cvrčci přerostou a děsně cvrkaj, myšky smrděj, tak jsou na záchodě, někdy si připadám, jak farma na krmení! eště bych mohla pro psa udit buřty a kočce ve vaně chovat rybičky..:-D Ne, ale vážně, jak to vypadá u vás doma?

Ahoj je krmim morcatama ty chovam mezi kralikama v kralikarne jsem z vesnice takze nic neobvykleho ale pro ty mensi mam mysi a mas pravdu po par dnech jsou docela citit ::)takze bud casto menit podestylku :-/nebo kupovat mysi jen podle krmeni;-)no ja ti presne neporadim jak basti tvoje kralovna od toho jsou tady urcite jini co ji chovaji ja mam tmavky jeste malicky a vzydcky koupim tak 3 mensi mysky protoho maliho a 2 velky nebo jednoho potkanka protu vetsi a to jim vyjde tak na ten tyden zalezi jestli se chteji svlekat nebo ne pakli ze ne daji to i 2x do tydne ale uz kazdy jen po 1:puff:

Když moje Boženka měla pust a já ji nabízel myš, tak si spolu pěkně hráli. Boženka vždycky přilezla k myši, pohled z oči do očí a myš odskočila, ale Boženka se nevzdala a našla si myš znovu a znovu, jen aby k ní snad "přičichla". Žádný náznak útoku nic. Krajty jsou někdy divné.

Mám 4letého krajťáka,plně souhlasím s Krokodýlem v nepravidelnosti krmení.Jinak ,dávám bezprostředně,pokud možno rychle po sobě 2 až 3 myši.Většinou ke třetí myši čichne a "odplazuje" se odpočívat na teploměr."Přebytky "krmení mi spolehlivě likviduje bezedná popelnice hroznýša.Zhruba od ledna do března,až půlky dubna nežere,takže klid.Na přebytky (než všechno vychytáte),si pořiďte hroznýška.Je to rozkošná žížalka,ale pozor!,mně narostla za rok a půl, asi o metr a půl(nepřekrmuji!!!!vím co dokáže do sebe dostat).Jak jste jistě tady četla,regiusky jsou celkem "paličatky",chce to klid a všechno časem vysledujete.

Tak supr, všechno to do sebe zapadá! Josh si taky s myškama hrál na uhrančivou schovku ;-) Tak jsem dala na Pythonovu radu a vyčkala, až bude číhat za tmy z úkrytu a vyšlo to! Slupnul 2 myšky jako nic. Třetí už nedal, tak šla zase do domečku na záchod. Na přebytky nemám hroznýše,ale náš pes ty myši zbožňuje! Sice je nejí, ale je na ně něžnej, líže jim ouška a prdelky, tak se tady nenuděj 8-) Dík moc všem za sdílení zkušeností! Teď ještě z "jiného" soudku ;-) Jak často se vaše krajta vyprazdňuje? Četla jsem tu, že klidně i jen před svlékáním jednou za 3 měsíce..::) u někoho za 14 dní, tak se tak ptám, ať řeč nestojí :-D

zdar ty moji serou vetsiou do 2dnu po mysi :-xale je to jak hov-no od kotete ale takova k.tmava to je l:-[ejno a ten puch:-[ jinak regiusky umej skvele zdrhat z ter.ze zacatku jsem to podcenil a vecer to bylo safari ale cempla to do mezery u tv a dvdpreh.bylo tam teplo::)jsou to skvele holky tak at se ti dari

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru