Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ok, díky za názory a informace. Povolení si určitě obstarám, jen jsem slyšel fámu (blbost), že chtěj…
NHHM 28.10.2008 14:26
NHHM
letos na jaře byl potřeba kolek v hodnotě 1000,- Kč pro 1 a více zvířat Možná to nebylo vyjádřeno d…
halapremek 28.10.2008 14:34
halapremek
Tak u nás je praxe taková, že se platí jen při podání žádosti o povolení a pak už jen aktualizuji ch…
Apophis 28.10.2008 18:32
Apophis
U nás tedy až tolik benevolence nebylo, abychom napsali jen čeledi do budoucna pravděpodobně chované… nový
halapremek 28.10.2008 20:41
halapremek
ok. dik. a asi poslední věc. Nejdřív si musim zařídit povolení a pak pořešit hada? Nebo si můžu vše…
NHHM 28.10.2008 15:57
NHHM
Logičtější by bylo napřed žádat o povolení a pak pořizovat hada.;-)
krokodýl 28.10.2008 17:05
krokodýl
No, jsem zvědav, až budete muset žádat o povolení na atomatickou pračku, fén, pěstování rostlin v ob…
Aspidelaps 28.10.2008 17:56
Aspidelaps
Před několika dny bylo v televizních zprávách zpráva o novele zákona o policii (snad služebního záko…
Vladěk 28.10.2008 18:41
Vladěk
Já samozřejmě mohu jen doufat, že zrovna ke mě nepřijdou.. Jinak jsem věděl hned, že to nazvete silá…
Aspidelaps 28.10.2008 19:01
Aspidelaps
No vidíš,a já přesně čekal zase tuhle tvou odpověď;-).No nic,nechme toho,každý holt máme jiný názor…
Pepé 28.10.2008 19:15
Pepé
Ale jo, je to tak, že všichni jen tlacháme(včetně mě)a nic z toho:-/.. nový
Aspidelaps 28.10.2008 19:20
Aspidelaps
Zdar -ono je to fakt nejake divne.Napr.:zaziadat o povolenie max. do mesiaca.Ved oni nevedia kedy so…
Pitviper 28.10.2008 18:20
Pitviper
Ak sa ti stane ze to schytas od neprihlaseneho kusu, tak sa nic nedeje. Ak by sa ta nahodou niekto p… nový
DanKanFan 28.10.2008 21:17
DanKanFan
no to je zajímavý dotaz. Když se narodí mláďata, tak se musej nahlásit?Jako další povolení? Jinak do…
NHHM 28.10.2008 19:18
NHHM
Když maš povoleni k chovu u "rodiču", tak bych mlady už moc neřešil...ale taky nevim jak by se to sp… nový
Dejvhroznýšek 28.10.2008 21:36
Dejvhroznýšek
Správně by měla být ke každému zvířeti nějaká smlouva o koupi, nebo jiném nabytí. Já mám tedy svoje… nový
Vladěk 28.10.2008 21:55
Vladěk
no já bych řek že něco jako smlouva nebo nějakej záznam o koupi si maximálně udělá sám chovatel pro… poslední
NHHM 28.10.2008 22:19
NHHM

ok, díky za názory a informace. Povolení si určitě obstarám, jen jsem slyšel fámu (blbost),
že chtějí souhlas i od sousedů, tak sem se právě zděsil.:-? A ten kolek je na jedince nebo si
můžu vzít třeba pár a nahlásit je za litra oba?

letos na jaře byl potřeba kolek v hodnotě 1000,- Kč pro 1 a více zvířat

Možná to nebylo vyjádřeno dost jasně. Kolek je na jedno povolení. Na jednom povolení můžeš žádat o x kusů různých druhů neb. zvířat. Můžeš tedy nahlásit jedno, nebo 20 zvířat za stejnou cenu. Kdybys ale v budoucnu zjistil, že nechceš jen jedáky, ale i jiné neb. zvíře, budeš muset podat novou žádost, tudíž nový kolek za 1000,-. Opět jedno jestli na jedno, nebo 20 ks neb. zvířat.

Tak u nás je praxe taková, že se platí jen při podání žádosti o povolení a pak už jen aktualizuji chov. Proto znovu zdůrazňuji, že je výhodné do žádosti uvést všechny v budoucnu pravděpodobně chované čeledi a je pokoj ! Takto to praktikuji již od nabytí platnosti zákona. Jen je důležité pohlídat si jednou za tři roky žádost o prodloužení. Pro Aspidelapse: bohužel a zároveň bohudík můžeme politická rozhodnutí nepřímo ovlivnit ve volbách nebo zakládáním občanských sdružení, petiční činností apod. (už slyším ty komentáře, ale je to tak :-D ). Ignorováním vybraných zákonů by tady vznikla anarchie ještě větší, než už je. Zákon je mi také proti srsti, stejně jako většině vetů z okresů, ale na druhou stranu jsem doposud neměl žádný problém. Připomínám, že smyslem zákona je ochrana neb. druhů před týráním a ne jebání chovatele za to, že nemá zámky na terárkách. Jde o to, že někdo si pořídí tygra a pak se bojí ho nakrmit...

U nás tedy až tolik benevolence nebylo, abychom napsali jen čeledi do budoucna pravděpodobně chované, ale mohli jsme si připsat zvířata, které bychom do budoucna chtěli. Ovšem přímo druhy s počtem chovaných ks. Věřím ale, že někde to takhle fungovat může i jen s nahlášení v budoucnu pravděpodobně chovaných čeledí. :puff:

No, jsem zvědav, až budete muset žádat o povolení na atomatickou pračku, fén, pěstování rostlin v obyváku, spláchnutí na záchodě nebo psát o povolení na vycházku z bytu.. Jak je vidět, tak vy přijmete všechno co vám zákon naservíruje..Pak se nemůžete divit, jak to vypadá v politice a jinde, když jim všechno dovolíte-na to s politikou prosím nikdo nereagujte.. Jinak nerozumím jak vám škodí lidé chovající zvířeta "na černo"? Myslíte si, že pokud by na to povolení každý kašlal, tak budou zákony závádět do těch největších krajností? Ne, tak to opravdu není-je to tak, že vy co to s ledovým klidem přebíráte za své je utvrzujete v tom, že to dělají dobře..

Před několika dny bylo v televizních zprávách zpráva o novele zákona o policii (snad služebního zákona) o možnosti zásahu od 1.1.2009 jen při pouhým podezření z týrání zvířat, a že budou moci vniknou do soukromého objektu, či pozemku i bez přítomnosti majitele. Ve zmíněné zprávě TN byla tato zpráva dávána do souvislosti s posílením kompetencí policie především v souvislosti případů týrání psů, prasat atd., ale nevěřím že zůstane jen u psů:.(.
A pak, už aby se klepali i ti co nebudou mít zvířata řádně přihlášená:-(.

Já samozřejmě mohu jen doufat, že zrovna ke mě nepřijdou.. Jinak jsem věděl hned, že to nazvete siláckým tlacháním-to je takové typicky české.. Co já podle tebe zmůžu, když tam pak přijdeš ty a řekneš, že tebe ta tisícka neomezuje-a že vás je většina.. No dobrá, to je můj názor a ty máš jiný-každý jsme se zařídili dle svého..

Zdar -ono je to fakt nejake divne.Napr.:zaziadat o povolenie max. do mesiaca.Ved oni nevedia kedy som to zviera kupil.To mozem nahlasit zviera ktore mam doma rok a povedat ze som ho kupil vcera alebo kupim hada poviem si ze to ma mesiac cas o tri dni to schytam pojdem do spitalu a ked prezijem tak mam na krku pokutu.A co ked mate odchov?Narodi sa vam xy mladych ktore neviete kedy predate to aj tie nahlasujete?Mysli ten zakon aj na toto?

Ak sa ti stane ze to schytas od neprihlaseneho kusu, tak sa nic nedeje. Ak by sa ta nahodou niekto pytal lekar ten je out hned, tomu sa nemusis spovedat, jedine policajt, teda pokial by bol zavolany. Tak povies ze ta neuhryzol tvoj had, ale nejakeho rodinneho prislusnika, voci ktoremu nemusis nic vypovedat, v tomto pripade ti moze kazdy popriat skore uzdravenie a ist prec.

Když maš povoleni k chovu u "rodiču", tak bych mlady už moc neřešil...ale taky nevim jak by se to spravně mělo řešit. A jak mužou přijit na to, kdy sis koupil hada? No žeby chtěli nějaky papir o koupi..paragon? Je to klidně možny... Ale nevim, je to všechno takovy nedomyšleny! Shodli jsme se na tom i na danem uřadě ;-)

Správně by měla být ke každému zvířeti nějaká smlouva o koupi, nebo jiném nabytí. Já mám tedy svoje soukromé záznamy, ale nikdy jsem žádnou takovouto smlouvu (dle představ úřadů) na nákup nebo prodej s nikým neuzavíral (tedy krom několika mála citesových zvířat). Ani jsem o nikom neslyšel, že by takovéto smlouvy někdo sepisoval. Nebo je tu někdo (popř.znáte někoho), kdo takovéto smlouvy opravdu poctivě sepisuje???:-(

no já bych řek že něco jako smlouva nebo nějakej záznam o koupi si maximálně udělá sám chovatel pro sebe. Hele jak to vůbec chodí s import. zvířatama? Z hlediska importu jakýhkoliv zvířat sem naprostý lajk.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru