Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno co znamená 100% hetero, 66% atd.

akva:

Takže opravte mne zda to chápu blbě:
Pokud můj 66% samec bude mít v sobě albino tak pokud zkřížím se 100% budu mít ve vrhu albína,ostatní budou 100% hetera...
Pokud ale 66% samec bude obyč a zkřížím se 100% budu mít pouze 66% hetero...
Je to tak?
Není to tak, pokud bude tvůj 66%hetero ve skutečnosti opravdu hetero a spojíš ho s jiným hetero, budeš mít ve vrhu pravděpodobně několik albínů a zbytek bude normálně zbarvený a z těch budou statisticky 2/3 hetero albino, jenže není poznat, kteří to jsou a proto se tyto označují 66% hetero albino.
Pokud budeš mít smůlu a bude tvůj 66%hetero normál, tak po spojení se 100% hetero budou všechna mláďata normálně zbarvena a polovina z nich bude hetero albino, opět se nepozná kteří a proto se označují 50% hetero albino.

pitviper:
Nemohli by ste vysvetlit par pojmov - DH,KODOMINANT a SHARP? DIK!
DH = doublehetero - znamená to, že nese dvě různé vlohy, vznikají např. z křížení albino a anery, tito kříženci pak jsou normálně zbarveni, ale jsou zároveň hetero albino a hetero anery, protože se dají využít ke vzniku formy snow, říká se jim dh snow nebo dh albino/anery.
KODOMINANT - typ dědičnosti vlohy, která se projevuje navenek i u hetero zvířat, to funguje např. u hypo zbarvení (tzv. salmon). Příklad salmon x normál (sS x SS) = 1/2 salmon a 1/2 normál.
SHARP - je jednou ze 2 nejznámnějších albino linií (Sharp a Kahl), je třeba pářit zvířata ze stejné linie, protože u každé je albino zbarvení zapříčiněno jinak.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny