Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lidi, třídíte odpad?

K tématu mě přivedlo chování některých sousedů, kteří jsou schopni si popelnici "zasrat" polystyrenem, sklem (barevný popelnice mají vzdálené 200m)a zbytek co se do ní nevejde naládovat do pytlů. Dalším podnětem byla včerejší reportáž v televizi o rozšíření skládky u Hybrálce. Donedávna jim tam skládka strašně zapáchala, když dostanou zaplaceno, tak už tolik nesmrdí. Za sebe mohu napsat, že třídíme téměř vše a jsem kolikrát překvapen, kolik tříčlenná rodinka vyprodukuje svinstva. Jak je to u vás, teraristů?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já jsem byla zvyklá třídit když jsem bydlela u rodičů. Mají velký byt a balkon, takže mají kde. Taky…
Sharkie 14.11.2008 23:34
Sharkie
Sharkie: Já mám přede dveřma na chodbě bedýnku a tašku, do bedýnky papír, do tašky petky a když du j…
krokodýl 16.11.2008 11:54
krokodýl
Krokodýl: u nás nehrozí dát si cokoli na chodbu. Jednak jsme nalepený do pravýho úhlu k dveřím od vý…
Sharkie 16.11.2008 12:15
Sharkie
Nj. to je blbý, když je sousedka kráva, ale myslím, že Para by ji mohl domluvit, ne?;-) Jen jsem nav…
krokodýl 16.11.2008 12:25
krokodýl
:-D:-D:-D Koupelna! Víš jak vypadá nejmenší koupelna na světě? Jestli ne, stav se u nás. Kdyby to šl…
Sharkie 16.11.2008 12:36
Sharkie
Víš jak vypadá nejmenší koupelna na světě? Jestli ne, stav se u nás. Tak, taky jsem bydlel v garson…
krokodýl 16.11.2008 12:51
krokodýl
Tak to musel být masakr...:-D
Sharkie 16.11.2008 12:54
Sharkie
To byl... poslední
krokodýl 16.11.2008 14:06
krokodýl

Já jsem byla zvyklá třídit když jsem bydlela u rodičů. Mají velký byt a balkon, takže mají kde. Taky tam mají kontejnery. Na Smíchově netřídím. Bydlíme těsně nad "pásmem Gazy" (jak tenhle cikánov nazývají taxikáři) a tak se městská část neobtěžuje dát sem konťasy, neb by tu asi nikdo netřídil a na chodníku by nebylo k hnutí. Navíc je na třídění náš byt malej,jsem ráda že se sem vejde odpadkovej koš. Nesouhlasim že když je vůle, všechno jde. Nebudu tu přeskakovat bytle s odpadem. Třídím v práci, neplýtvám vodou ani elektřinou, snažím se přírodě vyjít vstříc jinak.

Sharkie:
Já mám přede dveřma na chodbě bedýnku a tašku, do bedýnky papír, do tašky petky a když du jdu směrem na kontíky (cca 200 m), tak papíry šoupnu do jedný tašky, druhou tašku už mám naplněnou petkami a je to. Obě tašky pak mohu a) strčit do kapsy a pokračovat dál, b) použít k nákupu neb vedle je obchoďák a c) vyhodit do plastů, když už jsou méně použitelné.
P.S.: pásmo "Gazy" je u nás taky cca 200-300 m na druhou stranu a nijak to mé úmysly ani úmysly města neomezuje.
P.P.S.: Vodou šetřím taky, leč mi to přijde nesmyslné (voda je cyklus, který se nezastaví a zrovna ve stř. Evropě není o vodu taková nouze, vodu, kterou nevypotřebuji nezachráním, prostě poteče jinudy, důležitější je ji, co nejméně zas.rat fosfáty a podobnými zhovadilostmi), ale je to ekonomické.
P.P.P.S.: Energií šetřím v rámci možností, ale každý terarista má v tomhle ohledu trochu těžší úlohu, ale alespoň chovám druhy energeticky nenáročné, v létě stačí slunce z jihu a v zimě zimují, jaro a podzim obstarají 25 W žárovky. Opět tu je spíše ekonomický efekt neboť energie je nadbytek a ČEZ výrobu omezovat nebude.

Krokodýl: u nás nehrozí dát si cokoli na chodbu. Jednak jsme nalepený do pravýho úhlu k dveřím od výtahu a hned vedle nás jsou další dveře a druhak máme bláznivou sousedku - ničí nám jmenovky, ukradla nám rohožku, sousdece jí pravidelně odkopává na schody.... V bytě není už tak k hnutí, takže tohle nepořešíme.

:-D:-D:-D Koupelna! Víš jak vypadá nejmenší koupelna na světě? Jestli ne, stav se u nás. Kdyby to šlo někam dát, tak to tu je, věř mi. Možná je to tak lepší, protože kdyby místo bylo, už je tam terárko s mřížkou...:-D Sousedce se domluvit nedá, jak píšu, je blázen, ale ne až takovej aby jí někam zavřeli.

Víš jak vypadá nejmenší koupelna na světě? Jestli ne, stav se u nás.

Tak, taky jsem bydlel v garsonce a o malém prostoru vím své (já, těhotná manželka, nevlastní dcera, dva psi (jeden z nich ridgeback), kocour, chameleon, užovka, , vodní želvy, gekončíci...;-) Ale pravda, taky jsme tenkrát moc netřídili...:-/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru