Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No když jsem se dozvěděl co vše je podle slov paní ředitelky ,,běžnou praxí'' ČIŽP tak začínám být n…
Serpent 10.12.2008 21:13
Serpent
No, gestapo hadr...se těším až přijdou ke mě. Díky za článek, je hodně užitečný. nový
Arutha 11.12.2008 19:55
Arutha
Vazeny,nieje co riesit.Proste sa bez pritomnosti Policie a platneho sudneho prikazu sa na nich vykas… nový
Bugy 11.12.2008 20:14
Bugy
Bugy nemáš pravdu. Jelikož zmiňovanou kauzu sleduji, tak můžu říci, že ČIŽP Udělil pokutu 21000, kč… nový
Aziza Mustafa 11.12.2008 20:40
Aziza Mustafa
můžu říci, že ČIŽP Udělil pokutu 21000, kč za neumožnění vztupu na soukromý pozemek Což mi přijde t… nový
krokodýl 11.12.2008 20:58
krokodýl
Krokodýle, jenom doufám, že se změny v právní stát dožiju :-D, už přece jenom nejsem nejmladší a nep… nový
Aziza Mustafa 12.12.2008 13:29
Aziza Mustafa
Tak to mi potom niekto vysvetlite,ako to ze v takychto pripadoch sa este s niekm takym bavia.Ja by s… nový
Bugy 12.12.2008 16:35
Bugy
Já vám mám takový pocit (nepřekonatelná lenost mi nedovolí ho ověřit), že v povolení k chovu nebezpe… nový
rockviper 12.12.2008 17:09
rockviper
Tak tohle byla ale záležitost citesu, nikoliv povolení k chovu a tam se nic takovýho nepodepisuje (a… nový
Arutha 12.12.2008 18:00
Arutha
Osobnu skusenost s nimi nemam no nic to nemeni na mojom nazore ze to niesu profici "od fachu" (co si… nový
Bugy 12.12.2008 19:32
Bugy
hm ja zase videla malinkou agamku maximalne mohla mit kolem7cm uplne vyklepanou v terku kde po ni be… poslední
bajunecka 12.12.2008 20:15
bajunecka
rockviper:Korytnacky nie su az tak nebezpecne:-D nový
Bugy 12.12.2008 19:33
Bugy

No když jsem se dozvěděl co vše je podle slov paní ředitelky ,,běžnou praxí'' ČIŽP tak začínám být na pochybách co vlastně znamená ta zkratka:-):-/...Jejich běžné postupy mi totiž připomínají praktiky spíše jiných úchylných organizací...:-|

Vazeny,nieje co riesit.Proste sa bez pritomnosti Policie a platneho sudneho prikazu sa na nich vykaslat..Chovne zariadenie ma vacsina z nas doma takze bez tychto nalezitosti nam mozu akurat tak...Moj osobny nazor pri agresivnom,arogantnom spravani a neopravnenom vstupe,a obmedzovaniu by si zasluzil konkretny "profesional" jednu-dve profesionalne]:(

můžu říci, že ČIŽP Udělil pokutu 21000, kč za neumožnění vztupu na soukromý pozemek

Což mi přijde také jako dost velký vopruz... pokud se úředník chová jako kretén a gestapák a myslí si nabubřele s průkazkou ČIŽPu, že je minimálně polobůh rozhodující o všem okolo něj, zasloužil by si trest on. Kdy už konečně nastane právní situace běžná v kvalitních demokraciích, kdy úředník je pro lidi a ne naopak. Nedotknutelnost soukromí je ten nejzákladnější princip demokracie a chování takových individuí (viz článek) je v rozporu s ústavou... Samozřejmě následná záležitost (pokutování) je klasická msta zhrzených úředníků. Držím p. Ježkovi palce, aby soudní spor dopadl v jeho prospěch.

Tak to mi potom niekto vysvetlite,ako to ze v takychto pripadoch sa este s niekm takym bavia.Ja by som okamzite (aj ked to nemam vo zvyku) zavolal policiu a nech si s nimi robia starosti oni a nie ja.Viem ze par po hube nic neriesi a vyrastol som z toho uz davnejsie ale ako nahle mi zacne niekto tlacit nohu za prah,nevahal by som pouzit aj nasilie.Sikanovat nas uz nemusia len dopravaci,ale kludne s tym mozu zacat revizory,odcitatelia elektriny,dedo na platenom parkovisku a v neposlednom rade aj kontrolora zo zivotneho prostredia....Kazdy kto ma blby den a chce si na niekom vyliat zlost..

Kontrolovat cloveka ktory pre svoj konicek podriaduje vsetko ostatne a pokutovat ho za nezmysel to nieje plnenie si povinnosti.Lepsie by urobili keby sa zacali venovat "triznitelom" v tera shopoch.Ani neviete ako som cumel na Krajtu mriezkovanu,v Hradeckom Profi ZOO (alebo ako sa ten shit volal(predajna v nakupnej zone)),ktora mohla mat tak dva metre,v terku o rozmeroch asi 40x30x40,bez akejkolvek moznosti pohybu,leziacu pod ziarovkou tak 25 cisel od dna,so starym zvlekom pozadieranym do masa...Na tych sa inspoktory nezameraju,ty su v "poho"...
Ak niekoho moj nazor uraza a pohorsuje tak sa vopred ospravedlnujem.

Já vám mám takový pocit (nepřekonatelná lenost mi nedovolí ho ověřit), že v povolení k chovu nebezpečných zvířat je klauzule k umožnění prolídky chovu přímo zakotvena. Asi to není to úplně ono, na co je dotaz, vycházím jen z vlastních "papírů", a ty se vždy týkaly jeďáků. Takže taky bacha na to, co podepisujete ;-)

Tak tohle byla ale záležitost citesu, nikoliv povolení k chovu a tam se nic takovýho nepodepisuje (aspoň myslim:-p).
Bugy:

jestli myslíš, že se na "trýznitele" v tera shopech nezaměřují, pleteš se. ČIŽP jsem měl na prodejně v průběhu roku dvakrát, nicméně mýlíš se, pokud si myslíš, že ČIŽP kontroluje stav zvířat - vždycky chtěli vidět jenom registrační listy od želv a varana, který byl tou dobou na prodejně. Vše si veledůležitě nafotili a když jsem je navedl odkud, opsali si dokonce z citesů čísla a správné názvy druhů. Rovněž byla poptávka po "žlutém papíru", načež jsem je musel upozornit, že G. pardalis žádný nemá a mít nebude. Jedna slečna (cca 20) nevěděla o těch zvířatech zhola nic a druhá paní (něco okolo 35) sice rozeznala želvu od varana, ale to bylo tak všechno. Varana se navíc velmi štítila a bála, vždyť to byl taky kolos zvící cca 30 cm (exanthematicus). I přes mé protesty fotily zvířata z těsné blízkosti s bleskem. Toť má zkušenost s ČIŽP.

Jinak stav zvířat kontroluje Krajská Veterinární Správa, rovněž návštěva 2x do roka. S kontrolorem se dalo bez problému vyjít, paradoxně ho víc zajímal původ zvířat než konkrétní potíže (které nebyly). Zvláštní bylo, že ho víc zajímalo co OFICIÁLNĚ děláme s případnými úhyny, než co s nimi děláme doopravdy. Přišlo mi to, že když mám smlouvu s veterinou, že tam posíláme úhyny, můžu úhyny házet do popelnice a KVS bude spokojená, že ví co oficiálně děláme...podivné. Nicméně spíš než na ČIŽP v případě špatného stavu zvířat se obracejte na KVS.

Osobnu skusenost s nimi nemam no nic to nemeni na mojom nazore ze to niesu profici "od fachu" (co si mi nepriamo potvrdil),a ja mozem len o tom co som videl..Krajtule tam nebola tyzden ani dva(podla mna),podla slecny za pultom tak 3/4 roka.A nemusism byt odbornik aby som videl ze to zviera hynie..Nejaky druh opic co tam bol a stal cca 40 tisic mal ohromnu volieru a vsetko potrebne..Krajta za tri litre nemala ani poriadnu misku s vodou..Nechcem hadzat vsetkych do jedneho vreca len som sa uz x krat presvedcil o tom ze v predajniach nemaju vacsinou zvery spravne podmienky len preto ze by ich potencionalny kupec nemusel vidiet.

hm ja zase videla malinkou agamku maximalne mohla mit kolem7cm uplne vyklepanou v terku kde po ni behali "obrovsti-ů cvrcci, a kdyz sem se te pani ptala esi ma i male cvrky, tak rekla ,ze nema, a ta druha agamka co tam byla s ni mela tak 12cm a klepali se ji zadni nozky...neprijemny pohled:( kdyby kradez nebyla zlocin, slohla bych z tama obe dve...ale ta mala mela tak propadle brisko a jen lezela:(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru