Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Python molurus bivittatus

Pořád srovnáváš jablka s hruškami, proč máš pocit, že jinde než u soukromého chovatele jsou hadi krmeni hůř nebo méně, nevím ani, jak se to pozná podle neuklizeného trusu...
Osobně si nemyslím, že hnát hada do dospělosti ve 2 letech je v pořádku a podle toho hady krmím. Ty máš pocit, že tvá a podobně velké krajty u jiných chovatelů jsou vzor správného růstu a vývoje, já si to tak úplně nemyslím.
Ve stanici k velkým hadům nebo krokodýlům nemůže nikdo jiný než dospělý vedoucí a ten tam prostě denně být nemusí a ani nemůže. A když tam je tak vše asi oběhnout vždy nestačí. V zoo samozřejmě jsme denně a alespoň za sebe mohu říct, že trus, svlečky a zbytky krmení vyndavám ihned po ránu. Čistota skel často závisí na aktivitě zvířat uvnitř a návštěvníků venku a přestože v dopoledních hodinách je umyto o 2 hodiny déle může vše vypadat podstatně jinak (nemluvě o letitých starých poškozených sklech). Krmím střídmě, ale dostatečně a hadům to (z mé zkušenosti) prospívá. Zvířata vylučují i v odpoledních hodinách. Toť vše.
Tímto také diskuzi také končím neboť mi nebaví házet hrách na stěnu... Evidentně si nikdy nepracoval ve velké příspěvkové organizaci a neustále nechápeš rozdíl mezi jimi a soukromým chovatelem 5 hadů. Nemá cenu dál nesmyslně zaplácávat vlákno mimo téma.
Tímto tě zdravím (i Sharkie) a doufám, že neshoda v názorech nemá vliv na toleranci vůči tomu druhému. U mně v tom problém není.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny