Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vhodné pozadí pro leguána zeleného (Iguana iguana)

Zdravim vas dobri lide!
Tak jsem se konecne regl:)
Mam na vas mensi dotaz...Potrebuju udelat do sveho teraria nejake pozadi...OSB desky se uz okoukaly a tak jsem se rozhod, ze po zkouskach se na to vrhnu 8-)
Jelikoz obyvatel je ctyrkilovy leguan, ktery urco jeste poroste, tak bych byl rad, kdyby pozadi bylo dosti odolne vuci jeho cetimetrovym drapkum :)
Nemam zvlastni maroky, snad jen, aby pozadi nebylo moc tezke - ten kolos co tu v obyvaku mame uztak vazi dost a statika se mi volat nechce:) Dale bych si predstavoval, kdyby pozadi bylo odnimatelne. Predstavuju si, ze by na jednom miste byl jakysi vodopad, takze stena by mela jit od vrchu smerem sikmo - aby mohla stekat voda. Asi bych nechtel pouzit jako zaklad montazni penu - spis polystyren nebo jiny zaklad. Jinak tvorba pozadi by me nemela zruinovat:)
Cetl jsem uz mnoho clanku o pozadi to terarek, ale bud se venuji hadum, kteri jsou lehci a bez drapku, nebo necemu uplne od veci. Navic mam uz v tech nazvech vselijakych pripravcich sileny chaos :(
Kouknete na moje terarko a dejte prosim nejaky TIP. terarko
Rormery rohovych zdi jsou 2,2 m (d) x 2,5 m (v)
Omlouvam se za sloh. Predem dekuji. A omlouvam se, pokud jsem zalozit zbytecne vlakno

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj mrkni na tenhle odkaz.Je to sice terárko dělaný pro agamu,ale pozadí je moc hezký a dělaný z po…
Mefa 29.11.2008 21:42
Mefa
No jo, pro agamu...mezi agamou a legosem je totiz docela podstatna diference co se tyce hmotnosti a…
Mirror001 29.11.2008 21:55
Mirror001
Tak samozřejmně jsem to brala jako pouhou inspiraci,vyloženě do pozadí.Nemyslela jsem,že 4kg legoušo…
Mefa 30.11.2008 10:44
Mefa
Tohle si teda taky určitě viděl:-/ interest.htm
Mefa 30.11.2008 10:58
Mefa
Jeeee, nadhera! A nevis nahodou z ceho to je? Ja bych to tipoval na polystyren. Chci byt taky tak si…
Mirror001 30.11.2008 11:10
Mirror001
Mirror001 Nevim z čeho,ale taky bych tipovala ten polystyrén.Jenom s tim musí bejt fakt práce,než to…
Mefa 30.11.2008 15:26
Mefa
ahoj ak mas zaujem videt moje cerstve fotky mojho 3d pozadia co som dnes robil pre mojho legosa vloz…
ABCDABCD9876 14.02.2009 17:06
ABCDABCD9876
Pokud chceš vkládat fotky musíš se zaregistrovat pak už je to jednoduché... nový
šmejký 14.08.2009 13:32
šmejký
Já mám zadní stěnu dělanou způsobem, jakým si zoo nechávají dělat umělé skály, vím jen to, že když n… nový
MilánoXYZ 14.08.2009 10:55
MilánoXYZ
Možností je víc. Prohledej třeba i vlákna pochlubte se - terária tam se najde inspirace. Polystyren… nový
Blanche 16.08.2009 18:15
Blanche
Hele lino na zemi je vcelku dobré až na to,že naši legové je začali v rozích trhat,takže budeme dláž… poslední
Kája Brno 22.09.2009 14:43
Kája Brno

Ahoj mrkni na tenhle odkaz.Je to sice terárko dělaný pro agamu,ale pozadí je moc hezký a dělaný z polystyrénu.Ten chlápek si s tim fakt vyhrál a máš tam i dost podrobnej návod.Jinak si myslim,že tvoje terárko je fakt suprový,ale máš pravdu,že pozadí tomu dodá ještě jedno velký + ;-) Ještě dotaz,kde si kupoval legouše?Od chovatele,nebo v nějakym zoošopu?

moje_terarium2.htm

No jo, pro agamu...mezi agamou a legosem je totiz docela podstatna diference co se tyce hmotnosti a vahy. Pozadi by to nemuselo vydrzet:-( Jinak tento odkaz znam, uz ho mam dlouho v "Oblibenych"...urcite se inspiruju!
Legouse jsem kupoval od jednoho pana chovatele. Ze zverimexu bych si uz vzivote zadne zvire nekoupil ;-)

PS: Taktez dekuju za pochvalu :-)

Tak samozřejmně jsem to brala jako pouhou inspiraci,vyloženě do pozadí.Nemyslela jsem,že 4kg legoušovi uděláš odpočívadlo z polystyrénu.:-D Jestli se ti to nezdá,tak my stavíme pro legouše terárko z ytongu,což neni drahá záležitost a jako obklad používáme na část polystyrén ve kterém jsou dřevěná odpočívadla a na část hrubý obkladový kámen,kde jsou obložený ytongy na poleženíčko.Vzhledem k pokryté ploše to nevyjde na žádný horentní sumy8-)Můžu ti to dokonce napsat velmi přesně - terárko je rozměrama 140x200x200: lepidlo+ všechen ostatní matroš na stěny 3,560 Kč a to děláme komplet celý.Práce v tom samozřejmě není,manžel maká za naturálie:-D Tak hodně zdaru při vylepšování
Taky chci legouna od chovatele,ale jak zjišťuju,je to docela nedostatkový zboží:.(

Jeeee, nadhera! A nevis nahodou z ceho to je? Ja bych to tipoval na polystyren. Chci byt taky tak sikovny:-)
Hele znam jednoho chovatele, ktery prodava vlastni odchovy zelene a dokonce i cervene formy. Je tusiom nekde od Jeseniku. Mozna bych nekde vygooglil jeho kontakt ;-Jinac tve naklady na terarko dost v pohode...me jen to predni sklo pomalu vyslo na polovinu ceny teraria (teda kdyz pocitam jen hrubou stavbu). Pan sklar si zapocital neco kol 6000kc. Posli nejake fotecky, zajima me, jak se stavi takove terko z ytongu - na tech nasich komousskych parketach by to asi nevyslo :-)

Mirror001
Nevim z čeho,ale taky bych tipovala ten polystyrén.Jenom s tim musí bejt fakt práce,než to člověk dotvoří do takovýhle podoby;-) Dík za ty odkazy,ale vzhledem k tomu,že jsem z Chomutova,tak ten Jeseník je kurva daleko:-D O tý červený formě jsem četla názor,že je to záležitost potravy a pokud legouše pak krmíš tím,co seženeš u nás,tak ti stejně změní barvu.Co se týče terárka,bavili jsme se pouze o pozadí,tudíž ta cena,byla jen za to.Rozhodně jsem do toho nepočítala ytong,sklo,prolejzačky,kytky,osvětlení atd.... Byla to cena jen za lepidlo,polystyrén a obklady.Nemáme klasický terárium,je to vlastně samostatná místnost,která se zateplila a vyzdila ytongem,páč ty stěny byly křivý jak prase]:( Fotečky určitě pošlu,do 14 dní by mělo být hotovo.

Já mám zadní stěnu dělanou způsobem, jakým si zoo nechávají dělat umělé skály, vím jen to, že když na to pustíš cihlu ze tří metrů, tak se ti odrazí zpátky, a že v tom nějak figuruje pryskyřice, legoš to fakt nezničí, ale má to nevýhodu, výrobní know how ti nikdo nedá a je to šíleně drahý....ale kvalita.

Možností je víc. Prohledej třeba i vlákna pochlubte se - terária tam se najde inspirace. Polystyren nevím, jak bude odolávat leguáním drápům, ale když ho pořádně potřeš lepidlem na dlažbu tak by to snad šlo, jinak celkem dobře (na zemi nevím jak na stěnách) vypadá obyčejné lino (v nějakym hezkým designu) úplně super mi přijde obložení kameny (ploché tuším že původně jako podlaha). Normálně bych to oblepila i s těma poličkama co tam máš ať má legoš po čem lézt.

Hele lino na zemi je vcelku dobré až na to,že naši legové je začali v rozích trhat,takže budeme dláždit.V ZOO v Brně u vlků jsou umělé stromy a to by bylo to pravý ořechový,jen zjistit z čeho to dělají.Dalo by se pak udělat jak pozadí tak větve(rostlé větve u většího lega dost trpí)jen v jiné struktuře. Už jsem rozhodila sítě, ale nevím nevím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru