Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem substrát nebo koberec

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat jestli je dobré mít místo substrátu v terárku koberec. Když jsem ji dostala tak tam měla právě koberec.bylo mi řečeno že to je to nejlepší co může mít tak teď nevím podle toho co tady čtu jestli je pro ni lepší substrát.předem děkuji za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dnes som kupil pod salvadorky umelu rohoz, vyzera to lepsie ako servitky :-) Zrejme im nieco podobne…
Bic0 16.12.2008 20:14
Bic0
Přesto,že jsem zastánce koberce můžu říct,že po vyzkoušení tohoto podkladu jsem ho odstranil předevš…
loto 17.12.2008 15:58
loto
Toto maju zatial v plastovom boxe kde dlho nebudu. DO velkych terari chcem dat 2 vrstvy - dole by bo…
Bic0 17.12.2008 16:00
Bic0
Neviem Bico podla mna zbytocne kombinujes, ked si uz odmyslim moje zatazenie na prirodnu simulaciu,…
DanKanFan 17.12.2008 23:16
DanKanFan
No evidentně jsi to nepochopil. Nezapomínej na to u jakého příkladu to bylo uvedeno. Ano udělám řekn…
anakonda 18.12.2008 14:30
anakonda
Ale ja som to pochopil, ze to je pri mladatach, len mi stale pride rychlejsie a efektivnejsie vyhadz…
DanKanFan 18.12.2008 15:32
DanKanFan
Tyzden srat? To iste nie :) Teraz mi kadili obe mladata 2 dni posebe, jedine co som urobil je ze som… poslední
Bic0 18.12.2008 15:41
Bic0

Přesto,že jsem zastánce koberce můžu říct,že po vyzkoušení tohoto podkladu jsem ho odstranil především proto, že se prudce snížila vlhkost v teráriu.Klasický koberec vlhkost drži. Ale na přepravu,krmení nebo svlékání(především pro toho,kdo krmí mimo tera je to dobré. Ale opět podotýkám vše je každého osobní věc na odskoušení. Určitě hadovi neublíží.

Toto maju zatial v plastovom boxe kde dlho nebudu. DO velkych terari chcem dat 2 vrstvy - dole by bola tato a na tom klasicky koberec. Kedze by ten koberec bol "vo vzduchu", pripadne vylucky by pretiekli dole. Aj ked je pravda ze ked clovek poctivo pozera a cisti terarium tak by to nemal byt problem. Kazdopadne ked uz nic ine, aspon to odksusam.

Neviem Bico podla mna zbytocne kombinujes, ked si uz odmyslim moje zatazenie na prirodnu simulaciu, tak aj uz len z hladiska pohodlnosti by som tam treskol substrat. Toto vsetko mi pripada ako sa skrabat lavou rukou na pravej strane. Ved na substrate mam hovno aj moc vyhodene za 5 sekund nabranim na lopatku pekne vsetko zlepene a zhrudkovane. Tak naco by som si to komplikoval nejakymi kobercami atd, kde hlavne moc bude pachnut a vykali sa spatne cistia. Naozaj nechapem. To je pre vas vyhodnejsie vsetko vypratavat a prat, ako pouzit lopatku a dvoma tahmi je vsetko vycistene?

Aj ako pise anakonda, ved urobi 100 ukonov na uplne trivialnu vec. Ale ved zas nemusim vsetko chapat... :-/

No evidentně jsi to nepochopil. Nezapomínej na to u jakého příkladu to bylo uvedeno. Ano udělám řekněme sto úkonů, ale jednou týdně, kdežto, když to budu dělat podle tebe, tak jich za týden udělám tisíc a substrát v bednách za čtrnáct dní nebude. To nemluvím o tom, že většina mých zvířat, zvláště mláďat, vyžaduje extrémní vlhkost, takže tam každý substrát časem zplesniví.

Ale ja som to pochopil, ze to je pri mladatach, len mi stale pride rychlejsie a efektivnejsie vyhadzovat po troske, ako ich tam nechat tyzden srat a potom to naraz prat. V takom pripade to nieje zrovna ani hygienicke, ked sa tyzden prehanaju po vykaloch, ked uz teda ide aj o tu hygienu. Nuz ale ako komu vyhovuje no...

Vetrana raselina a zemina neplesnivie ani pri vysokych vlhkostiach, okrem toho, raselina to nedovoluje zo svojej vlastne podstaty. Plesnivie vzdy bordel, ale v tom pripade je jedno na akom podklade.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru