Předmět Autor Datum
Pak lze ještě korková kůra, polystyren. Já mám seřízlý kmen z lesa.
neczuz 11.12.2008 12:23
neczuz
Njn...korková kůra se mi líbí...seříznutý kus kmene-to jsem u někoho viděla,ale měla bych strach,že…
Patricie 11.12.2008 17:17
Patricie
Myslíte,že bych mohla potřít část dejme tomu toho seříznutého kmene čistým minerálním olejem Vím,že…
krokodýl 11.12.2008 21:21
krokodýl
jenom jsem se ptala:-[...
Patricie 12.12.2008 07:37
Patricie
Jenom jsem odpovídal;-), aby jste žabkám hned na začátku neublížila. Myslím, že nejlepší (nejjednodu…
krokodýl 12.12.2008 11:35
krokodýl
Zdravím, mohl byste nám prosím poradit jaký je nejvhodnější epoxid na tvorbu vodopádu pro žabky. Vím…
dendrobatci 25.10.2011 22:18
dendrobatci
Jedné se sice o několik let staré vlákno, ale měl bych prosím dotaz, koupil jsem si bezbarvý lak s a…
Raduzza 24.02.2013 23:43
Raduzza
Neporadí někdo? poslední
Raduzza 25.02.2013 14:55
Raduzza
ale jinak díky....
Patricie 12.12.2008 07:38
Patricie
Hm...tak Plzeň mám trošku z ruky:-D...ale na ty fotky bych se ráda mrkla...jinak děkuju za radu:-)
Patricie 12.12.2008 12:44
Patricie
tedka se stím taky zrovna peru ale lepidlo na kachličky mě neuspokojilo - strašně se sprašuje i když…
1kraken 12.12.2008 17:30
1kraken
...to bude teda boj:-|...jsem strašný mamlas,takže předpokládám,že něco zkazím.Dík moc:-D
Patricie 13.12.2008 10:53
Patricie
To je normální:-) já dělám stěny z polystyrenu mechanicky ořezanýho, pak lehce opálenýho horkovzdušn…
Arutha 13.12.2008 14:33
Arutha
co používáš za epox? dríve jsem používal chs 1200 ředěnej acetonem nebo lihem /aceton leptá polyš/ta…
1kraken 13.12.2008 17:19
1kraken
Jj, CHS 1200, je lepší tam trochu toho lihu kápnout, jinak natřít větší stěnu je sebevražda:-) Samoz…
Arutha 13.12.2008 18:50
Arutha
docela mě děsíte :-|...:-D
Patricie 13.12.2008 19:48
Patricie
To rozhodně není úmyslem;-) Ale chce to holt zkusit a pak se většinou zkouší znova a radostněji:-)
Arutha 13.12.2008 20:47
Arutha
No vzhledem k tomu,že jsem docela solidní nervák,tak nevím jestli to dobře dopadne:x:...:-D...čím ví…
Patricie 14.12.2008 12:12
Patricie
lepidlo na dlaždičky,dubová kůra + šedá místa silikon+kokosová drť už 3 rokem ve vlhkém teráriu a be…
snake323 24.02.2013 23:53
snake323

Njn...korková kůra se mi líbí...seříznutý kus kmene-to jsem u někoho viděla,ale měla bych strach,že to začne plesnivět.Měla jsem u nich jenom chviličku bambus a asi za tři dny se tam objevila plíseň.Myslíte,že bych mohla potřít část dejme tomu toho seříznutého kmene čistým minerálním olejem (myslím,že by to mohlo plesnivění zabránit,nebo aspoň zpomalit?)?Vím,že jsou žabky náchylné,tak se raději ptám.Vím,že se ptám asi na kraviny,ale jsou to moje první žabičky a i když jsem o jejich chovu četla nespočet článků,nerada bych udělala někde nějákou chybu,která by jim mohla ublížit...

Jenom jsem odpovídal;-), aby jste žabkám hned na začátku neublížila.
Myslím, že nejlepší (nejjednodušší) je vytvarovat pozadí s polystyrénu a pokrýt lepidlem na dlaždice, pak nabarvit balakrylovými barvami a nalakovat, je možné (pro zpevnění a vylepšení neprostupnosti pro vodu) na začátku (na polystyren) použít epoxidové lepidlo (pro zdrsnění je dobré ho posypat pískem, pak na to velmi dobře chytá lepidlo na dlaždice), stejně tak je možné epoxid použít ještě na závěr, cena stěny se tím sice zdvihne, ale kvalita také.
Je možno i vytvarovat pozadí s pletiva a pokrýt nějakou betonovou směsí a obarvit.
Jinak kamarád dělá úžasné stěny z takové pryskyřice (vlastně jakoby umělá hmota), jsou to vlastně otisky skutečných skal, které pak ještě barví. Dělá je vždy na rozměr terária. Je to sice trochu dražší (cca 2000 Kč/m2), protože je vlastně na každý jiný rozměr třeba vytvořit novou formu a ani ta pryskyřice není nejlevnější, ale je to fakt špička, voděodolné, velmi lehké a hlavně přirozeně vypadající. Až budu mít čas tak nějaké ty jeho pozadí nafotím. Kdo byl v akva-tera v Plzni, tak to byla pozadí na některých malých teráriích vedle pokladny.

Jedné se sice o několik let staré vlákno, ale měl bych prosím dotaz, koupil jsem si bezbarvý lak s atestem na hračky,a po nalakovaní se nasákl do lepidla na dlaždičky a rozleptal mi polystyrén? Jak prosím řešíš tenhle problém? větší vrstva lepidla? nebo jsem použil špatný lak?
díky za odpověď

tedka se stím taky zrovna peru ale lepidlo na kachličky mě neuspokojilo - strašně se sprašuje i když sem do něho dal penetraci tak to není ono lepší by asi bylo lepidlo na polystyren-lepící a tmelící hmota?-toje myslím spravný název ,hledal jsem ho doma na stavbě a už ho nemám ,ale našel jsem lepenku v kýblu teda spíš tu tekutou složku ,přidal sem todo lepidla na dlaždičky a jeto docela dobrý -povrch je velice pevný ,použil sem to naředěný aby to šlo dobře natírat štětcem -musí mít dost dlouhé chlupy. skoušel jem polystyren nějak tvarovat atoje taky hrozný-teplem srašně smrdí,mechanicky jsou kuličky všude a při zametání se akorát nabíjejí a běhají jak živý ,tak došlo na pěnu-ale musí se upravit konec trubičky - ja osobně používam tenkej plíšek kterým rozmáčknu trubičku na plocho jen s malinkou mezírkou a po zavadnutí pěny to ještě dotvaruju ručně -musí se vychytat spravný okamžik kdy je na povrchu pěna nelepící ale uvniř je ještě měkká pak to jde docela dobře.nemám to odzkoušený ale myslím že ta tekutá lepenka by se nemusela už dál povrchově upravovat akorát skusím pohledat jak je natom se sdravotní nezávadností ,já to plánuju do suššího teraria takže už to dál upravovat proti vodě nebudu

To je normální:-) já dělám stěny z polystyrenu mechanicky ořezanýho, pak lehce opálenýho horkovzdušnou pistolí, na to vrstvu sádry a na to tak dva nátěry epoxidu a na závěr písek. Je to drahý, ale téměř nesmrtelný (třeba pro legouše je dobrý dát epoxidu ještě víc vrstev. A když jsem začínal, použil jsem až asi pátou stěnu, předchozí jsem vyhodil:-) Tu "pátou" bych dnes už vyhodil taky...všechno chce svůj čas;-)

co používáš za epox? dríve jsem používal chs 1200 ředěnej acetonem nebo lihem /aceton leptá polyš/takže ten jenom na větve/ fakticky nesmrtelný, akorát tedka jsem slepil terarko přímo v místnosti/ je trochu větší-hloubka 100 výška 130 delka 160 přímo do podkroví/60 dveřma bych ho tam asi nedostal a už tam jsou jiný zvířata tak tam nemúžu moc smrdět a vedle jsou dětský pokoje taže taky mínus,ješrě vím že v divadle dělali skalní stěny z plexi - měli šablonu kamené stěny ,plexi nahřáli horkým vzduchem a ono se natvarovalo podle šablony pak to akorát natřely něco takovýho by taky nebylo na škodu

Jj, CHS 1200, je lepší tam trochu toho lihu kápnout, jinak natřít větší stěnu je sebevražda:-) Samozřejmě, že smrdí no, do už osazenýho terárka by to stejně nešlo kvůli docela dlouhé době tuhnutí...jeden kolega používá na stěny krom epoxidu i laminát, akorát nevím jak to dělá a je to výrobní tajemství:-) prej.
Jinak já už teď moc stěny nedělám, akorát v rámci rekonstrukce baráku budu stavět terárko cca 2,5 x 1,5 x 2 pro leguána v obýváku, tak tam něco stvořím. akorát když si představím tu plochu, trošku mě to děsí:beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru