Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
jenom jsem se ptala:-[...
Patricie 12.12.2008 07:37
Patricie
Jenom jsem odpovídal;-), aby jste žabkám hned na začátku neublížila. Myslím, že nejlepší (nejjednodu…
krokodýl 12.12.2008 11:35
krokodýl
Jedné se sice o několik let staré vlákno, ale měl bych prosím dotaz, koupil jsem si bezbarvý lak s a…
Raduzza 24.02.2013 23:43
Raduzza
Neporadí někdo? poslední
Raduzza 25.02.2013 14:55
Raduzza

Jenom jsem odpovídal;-), aby jste žabkám hned na začátku neublížila.
Myslím, že nejlepší (nejjednodušší) je vytvarovat pozadí s polystyrénu a pokrýt lepidlem na dlaždice, pak nabarvit balakrylovými barvami a nalakovat, je možné (pro zpevnění a vylepšení neprostupnosti pro vodu) na začátku (na polystyren) použít epoxidové lepidlo (pro zdrsnění je dobré ho posypat pískem, pak na to velmi dobře chytá lepidlo na dlaždice), stejně tak je možné epoxid použít ještě na závěr, cena stěny se tím sice zdvihne, ale kvalita také.
Je možno i vytvarovat pozadí s pletiva a pokrýt nějakou betonovou směsí a obarvit.
Jinak kamarád dělá úžasné stěny z takové pryskyřice (vlastně jakoby umělá hmota), jsou to vlastně otisky skutečných skal, které pak ještě barví. Dělá je vždy na rozměr terária. Je to sice trochu dražší (cca 2000 Kč/m2), protože je vlastně na každý jiný rozměr třeba vytvořit novou formu a ani ta pryskyřice není nejlevnější, ale je to fakt špička, voděodolné, velmi lehké a hlavně přirozeně vypadající. Až budu mít čas tak nějaké ty jeho pozadí nafotím. Kdo byl v akva-tera v Plzni, tak to byla pozadí na některých malých teráriích vedle pokladny.

Jedné se sice o několik let staré vlákno, ale měl bych prosím dotaz, koupil jsem si bezbarvý lak s atestem na hračky,a po nalakovaní se nasákl do lepidla na dlaždičky a rozleptal mi polystyrén? Jak prosím řešíš tenhle problém? větší vrstva lepidla? nebo jsem použil špatný lak?
díky za odpověď

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru