Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem veleštír císařský

Hezký den, chtěli bychom se zeptat. Chceme rozšířit chovanou skupinku veleštírů císařských od další:-/. Dva jsou menší dva větší....co udělat aby se nesežrali... jak je seznámit? Jestli je to jako s leguány tak to může trvat měsíce a budu je muset rozbraňovat... Ale leguáni nemají bodec a jestli ti velcí bodnou ty malé tak je myslím s nima ámen :x:. Slyšel jsem jací jsou to kanibali jak dělí na moje skupinka a cizí skupinka či jedinec... Poraď te moc těkujeme :puff:.....DaLi

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
veleštíři jsou už všichni pohromadě...vsadil jsem na aplikaci z publikace Srovnávací psychologie a e… poslední
DaLi 02.01.2009 11:10
DaLi

veleštíři jsou už všichni pohromadě...vsadil jsem na aplikaci z publikace Srovnávací psychologie a etologie - Bičík, Fraňková - vysokoškolská učebnice Univerzita Karlova...a na Eduarda Willsona..zakladatele sociobilologie. Nikoli na konvenční kritéria, co je a co není psychologie, což je debata na úrovni 19 století stejně jako debata o nadstavbě v oblasti kultury.
K menším veleštírům jsem přidal větší. Větší šli do nového cizího teritoria. Domácí byli o tolik menší, že nemohli ohrozit vetřelce. Malý původní veleštíři se stejně zkrývali stále někde pod miskou květináče..a prakticky se meměli potkat. Zezačátku jsem obě dvojice krmil mimo terárko a odděleně. Asi po týdnu si společně všichni vybudovali velkou noru pod květináčem. Vyztužil jsem větvičkami základ pro uložení květináče. Když jej odklopím mohu snadno všechny zkontrolovat. V terárku jsou cvrčci, kteří jsou večer pravidelně loveni.
Při seznamování a soužití veleštírů vycházím z předpokladů, že neznám principi vzájemné identifikace a zajišťoval jsem pachovou a feromonální výměnu informací. Krmení jsem přenesl mimo společné teritorium, aby nebylo spojováno s potravou.
DaLI

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru