Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Petice klubu chovatelů jedovatých hadů

zvažuje se také, jestli je vhodné čeřit vodu, aby se nakonec chov některých zvířat nezakázal plošně.
K tomu se stejně nenápadně směřuje a pokud se nebude ŘVÁT, tak se ani nenadějeme a bude to. Plošný zákaz je nejlepší cesta pro to, aby všichni chovatelé jedáků přešli do anonymity a ilegality a to si myslím není úplně OK. Myslím, že pokud chceme žít v demokratickém státě (a já bych chtěl), tak zákazy čehokoli nejsou na místě. Pakliže je někdo schopen splnit nějaké normální podmínky směřující k zabezpečení chovu jedovatých hadů proti jejich úniku a ohrožení okolí a zároveň těmto tvorům zabezpečit veškerou péči potřebnou pro jejich spokojený život, nechápu proč by nemohl pečovat o jedovaté a jinak "nebezpečné" tvory.
Není důvod zakazovat chov těchto úžasných tvorů, když alespoň já si nepomatuji, že by kdy v našich zeměpisných šířkách došlo k jedinému ohrožení na životě nějakým jedovatým hadem nebo krokodýlem (případně dle dřívějšího znění hadem dorůstajícím nad 3 m, ještěrem nad 1 m, rohatkou, dendrobátkou atd.) nějaké nezúčastněné osoby.
U nás není velký problém získat zbrojní průkaz a legálně chodit se střelnou zbraní na veřejnost. A jistě si každý vzpomene na nějaký poměrně nedávný případ, kdy za použití legálně držené zbraně (o nelegálních nemluvě) došlo k poranění či usmrcení jiné osoby a to na místech často zcela veřejných.
Denně se pohybuje po silnicích velký počet sice legálně řídících, ale nebezpečně se chovajících řidičů a počet usmrcených NEVINNÝCH OBĚTÍ je alarmující a nedá so hovořit ani o desítkách, ale spíš o stovkách mrtvých za rok.
Tak proč by někdo měl zakazovat chov jedovatých hadů? Čí je to hysterická zvůle? Kdo si chce opět hrát na něco víc než je?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny