Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Paraziti u vousatky

Hojky, ja vim ze se to tady mele furt dokola, ale nasla sem u agamky cerne brucky plne krve, tak sem ji postrikala arpalitem neo, zatim se zda ze je dobra, je ve vane-prazdne,ale ted nvm esi mam posrikat i malou, ma par mesicu a 15cm:( neni na to moc mala? frontline stoji 500 a na to po vanocich proste nemam ,tak mi prodali arpalit. a co s vybavenim terka? pisek sem vyhodila, terko vystrikala arpalitem, mam ho pak umyt?a co s vetvi?je to ten koren takovy jak se kupuje ve zveraku, vyhodit?postrikat? poradte prosim:( a hlavne by me zajimalo odkud mohla ty parazity chytit:( dyt je porad doma:( dekuju moc za rychle odpovedi
PS: na cloveka nelezou ze ne?

Předmět Autor Datum
teda nevim, z arpalitu bych mel celkem strach - bych koupil radej osvedceny frontline i kdybych si m…
lucifer 31.12.2008 12:20
lucifer
no agamka je va vane, a chodi normalne se produciruje semtam, jen nece jist:( ale tj asi z trucu, ji…
bajunka 31.12.2008 12:52
bajunka
Ja bych taky nemel chut k jidlu kdyby me nejaky obr strcil do prazdneho bazen a nastrikal na mne nej…
lucifer 31.12.2008 16:35
lucifer
Ahoj, z toxicity Arpalitu nemusis mit strach, od Frontline se lisi hlavne tim, ze ucinkuje pouze kra…
rosnicka01 31.12.2008 23:53
rosnicka01
z toxicity Arpalitu nemusis mit strach To bych se teda neodvážil říkat... Není arpalit jako arpalit…
krokodýl 02.01.2009 10:01
krokodýl
Souhlas, taky bych byl u Arpalitu opatrnější - jen tady na poradně jsem nejmíň 3x četl, že si někdo…
MadMike 02.01.2009 10:10
MadMike
dekuju vsem za rady:) tak snad se ti broucci ztrati, kdyztak to zopakuju s tim arpalitem, diky moc m…
bajunka 01.01.2009 14:33
bajunka
Zdravím. Arpalit jsem použila jednou na ještěrku rodu Lacerta, a to úspěšně a stačila jedna aplikace…
Jana B. 01.01.2009 18:04
Jana B.
Já jsem teda koupala i po frontlinu. Jinak čištění terárka - substrát jsem vyhodila, kořeny a kameny…
Luc 01.01.2009 19:43
Luc
Tak ja agamu postrikala Arpalitem Neo, mela sem ji ve vane par hodin,asi dve, pak sem ji umyla proto…
bajunka 02.01.2009 21:14
bajunka
no tak dneska sem ji rano rpohlizela amela jednoho ha!la v koutku tlamky:( co sem udelala spatne? dy…
bajunka 03.01.2009 11:58
bajunka
roztoci (pokud to jsou opravdu krevsajici praziti)casto cestuji, takze je mozne, ze jsou i mimo oset…
JaBula 04.01.2009 18:55
JaBula
prave ten prenos je mi divny, zadne zvire doma nemam, ani svlecku nic, jen tu malou agamu ale je od… poslední
bajunka 04.01.2009 19:41
bajunka

Ahoj, z toxicity Arpalitu nemusis mit strach, od Frontline se lisi hlavne tim, ze ucinkuje pouze kratkodobe, kdezto Frontline vydrzi ucinkovat az nekolik tydnu. Takze aplikace Arpalitu se musi opakovat. Bez fotky a pripadneho mikroskopickeho preparatu nelze urcit co je to za druh parazita, takze ani nejde rict odkud se vzali ;-)

Souhlas, taky bych byl u Arpalitu opatrnější - jen tady na poradně jsem nejmíň 3x četl, že si někdo Arpalitem oddělal hady - i od zkušenějších chovatelů, takže já osobně bych asi neriskoval.

od Frontline se lisi hlavne tim, ze ucinkuje pouze kratkodobe

Koukal jsem na složení a oba přípravky mají uplně jiné účinné látky, takže ten rozdíl bude asi větší, než jen v délce učinkování. Každopádně souhlasím s tím, že jak Arpalit, tak Frontline jsou pěkný svinstvo a podle toho se zařizuju ;-).

Zdravím. Arpalit jsem použila jednou na ještěrku rodu Lacerta, a to úspěšně a stačila jedna aplikace. Ještěrku jsem opatrně postříkala a druhý den vykoupala. Terárko doporučuji celé vyčistit - podklad vyhodit, zbytek umýt a lehce postříkat a nechat tak dva dny vyvětrat.

Já jsem teda koupala i po frontlinu. Jinak čištění terárka - substrát jsem vyhodila, kořeny a kameny jsem vyvařila a terárko jsem vydezinfikovala savem (pak jsem ho dobře vymyla a nechala vyvětrat), umělé kytky jsem dezinfikovala vroucí vodou a horkou párou. Je to teda už dlouho, takže nemám odhad, jak dlouho jsem větrala, ale nebylo to rozhodně pár minut, ale bylo to v řádu hodin..

Tak ja agamu postrikala Arpalitem Neo, mela sem ji ve vane par hodin,asi dve, pak sem ji umyla protoze byla trochu ruzova, asi ji to nedelalo dobre, a trochu smrdela:( pak sem ji soupla do pastove bedny kde byla na druhy den do 3 do odpoledne, od 4 od vecera takze asi 23h, mezitim sem vystrikala terko Arpalitem Neo, koren sem postrikala taky a ted je na mrazu venku-to nepomuze?, pak sem to terko splachla vodou a ted tam agama bydli a za tyden ji postrikam zase, a zase jen a chvili a terko uz strikat nebudu, co vy na to? diky za vase nazory:)

V te karantene vidite jak byla na me na!rana:D a pak uz byla v poho jak byla doma:)

roztoci (pokud to jsou opravdu krevsajici praziti)casto cestuji, takze je mozne, ze jsou i mimo osetrene terarko, kam se pak v klidu vrati. Pri osetreni frontlinem se nekdy zda, ze pripravek neucinkuje (roztoci jsou stale pritomni na tele zvirete ale po nasati uhynou). Osetreni pouze jednoho zvirete v pripade, ze jich je v mistnosti vic vsak nic neresi, jen bude potreba stale dokola na agamu aplikovat jedy, ktere ani ona nemusi pokazde snaset uplne bez problemu (zvlast v pripade arpalitu bych byla opatrna)...
Odkud se vzali je otazka, na kterou si musite odpovedet sama (s novym zviretem, se svleckou od hada kterou jste si treba jen prinesla jako suvenyr,...). Prenos je mozny i z teplokrevnych zvirat, tady by ovsem slo o jiny druh roztoce nez klasickeho plaziho ofionyza. Prenos na lidi je kratkodobe mozny, dlouhodobe vsak neudrzitelny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru