Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Alergie, astma, ale chtěla jsem zvíře. Ještě na vejšce jsem byla převědčená, že se to poddá, tak jse…
Alamagoosa 28.12.2013 21:54
Alamagoosa
[mod]NEČEK - USER BAN (Jan Lauermann)[/mod]
Bitis. 29.12.2013 08:17
Bitis.
ty by sis místo jedovatých hadů jakožto i všech ostatních zvířat měl pořídit hlavně dobrého psychiat… nový
Aurifer 30.12.2013 23:41
Aurifer
U nás to začal syn a já se vůbec nebránila...Jako malý(cca 2 roky) zašlapával mravence na pískovišti… nový
Anubis 1 12.01.2014 13:10
Anubis 1
Tak můj příběh teraristiky začal bohužel smutně, jelikož jsem k 10 narozeninám dostal leguána v terá… poslední
Javi23 12.01.2014 13:22
Javi23

Alergie, astma, ale chtěla jsem zvíře. Ještě na vejšce jsem byla převědčená, že se to poddá, tak jsem si pořídila myš a později potkana. S heslem: Buď zhyne alergie nebo já! Když bylo jasný, že alergie nezhyne a mně se taky ještě zhynout nechce, rezignovala jsem a skončila u ne moc dobře udržovaného akvárka. Až když později začaly škemrat děti, přemýšleli jsme s manželem, jaké zvíře si dopřát. Vyhrál leguán a zcela jsme mu propadli. Do budoucna plánujeme ještě felsumky.

U nás to začal syn a já se vůbec nebránila...Jako malý(cca 2 roky) zašlapával mravence na pískovišti...pokárala jsem ho a vysvětlila mu, že mají také právo na život a ať si všimne jak jsou zajímavý. Od té doby již nic nezabíjel. Naopak vše zkoumal. Po čase to začal tahat domů...různý hmyz, pokračoval žábama a slepíšema. Když mu bylo asi osm, pořídila jsem mu první ještěrku-paroedura pictus-no slavná koupě to nebyla, ale chybama se člověk učí. Jak milý pictusek zašel, pořídila jsem k vánocům korálovku sedlatou. A tak to vše začalo...dnes toho máme po bytě co se kam vejde. :))

Tak můj příběh teraristiky začal bohužel smutně, jelikož jsem k 10 narozeninám dostal leguána v teráriu pro křečka. Bohužel tehdy v naší rodině nebyl nikdo kdo by si nastudoval co tohle zvíře potřebuje a mě to v 10 letech nenapadlo ani netrklo, že to asi nebude to pravé ořechové pro tohohle tvora, takže za pár měsíců jsem se s legem loučil s obrovskýma slzami na zahradě. Naštěstí uběhlo od té doby 8 let a mě ten lego pořád nějak vězel v paměti a chtěl jsem svou chybu napravit. Takže po letní brigádě šla každá koruna po nastudování informací do výroby terária adekvátních rozměrů a to co zbylo, šlo po zdejší komunikaci s chovateli do světel a různých drobností. Suma sumárum lego se blíží k 2 roku života u mě a má se jako prase v žitě. :-) Jenže po pár měsících jsem se začal poohlížet na burzách a internetu po ostatních zvířatech a šlo to se mnou z kopce. :-D K legovi přibyly dvě agamky a teď nedávno i phelsumka, která mě učarovala a už pomalu zajišťuji podmínky pro rozšíření o další druhy těchto užasných stvoření. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru