Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno komerční chov hadů

A naopak zastánci jsou chovatelé kteří mají plazy jako třeba filatelista známky. Klidně je vymění, prodá, prostě nemá k těm zvířatům osobní vztah.
No, přiznám, jako členy rodiny je opravdu nemám, ale nemyslím si, že by to byl nezdravý vztah, ani nevidím nic špatného na prodeji nebo výměně, prostě to mám jinak, nelze mít jako člena rodiny desítky nebo stovky jedinců. Na druhou někteří rodinní miláčci, trpí nezměrnou péčí mnohem více než ty "chudinky" v boxech.
Hodně se tu argumentuje jak je kdo zkušenej a nezkušenej. Jako by se nezkušenej (rozumněno chovatel kterej nemá své plazy po desítkách nebo je nemnoží) nemá pomalu ani právo se k něčemu podobnému vyjádřit.
Ona ale ta zkušenost není úplně od věci... Jistě víš, že teorie může za praxí poměrně pokulhávat.
Ale nevšiml jsem si, že by zde někdo zakazoval "méně zkušeným" (bůh suď, kdo je kdo) říci názor, pokud jim ovšem je potom rozumně argumentováno, nemohou se divit.
Etologii a ekologii ektotermních živočichů zde opravdu do hloubky moc lidí nerozumí (ani já se necítím být bůhví jakým prorokem a to se už celkem nemálo let pokouším něco pochopit).
Nechci řešit +- 10 cm v rozměrech nádrží nebo boxů, šlo mi jen o to, že chov v racku obecně není u hadů nevhodný, spíš naopak. Prostě si stojím za svým názorem, že had miluje ze všeho nejvíc svůj klid a 3/4 ne-li víc života tráví dobrovolně v malém (nejlépe, co nejmenším) úkrytu a zbytek stráví regulací své tělesné teploty (pokud nejsou v úkrytu dostatečně přiměřené podmínky), pátráním po kořisti, případně hledáním partnera a pářením a rozhodně, pokud by to vše v přírodě našel na metru čtverečním, tak by se nikam neplahočil...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny