Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno komerční chov hadů

Dalej nechapem nazoru ktory tu niekolkokrat zaznel napriklad od Krokodila atd. o nepohyblivosti regiusiek.
Tak takhle přesně jsem to nepsal, ale budiž, pokud máš 1 regínu na ploše 120x60 cm, tak to je zcela jistě vynikající, vzpomínaný "množitel" je má na ploše zhruba stejné. Ano výška je velmi velmi nadoraz a osobně bych volil asi trochu vyšší, ale rozhodně kvalitu hadího života neurčuje, jestli jsou na novinách, koberci, drcené kůře, hoblinách nebo jestli jim v teráriu vyséváš trávu. Jak už jsem psal výše, pokud had má vhodné teplotní podmínky a není hladový nebo hnán rozmnožovacím pudem nemá zdaleka takovou potřebu se někam přesouvat. Většinu těch "úspěšných" tedy velkých a dost starých hadů jsem v přírodě našel téměř vždy těsně vedle vlezu do úkrytu, kde se vyhřívali. Jejich úspěšnost spočívala především v tom, že našli ideální místo, kde měli dostatek bezpečí, výhřevné místo i potravu v nejbližším okolí a nemuseli podnikat riskantní výlety do větší vzdálenosti. Z toho se dá poměrně usuzovat, co had vyhledává a co skutečně potřebuje. Vůbec se nepřu o tom, že je hezčí mít doma výsek přírody, který je oživen nějakým plazem, ale 100% si stojím za tím, že to je potěcha pro lidské oko a hadovi je opravdu šumafuk, jestli je zalezlý v otočeném truhlíku na novinách nebo v podobně vybavené nádrži jako máte vy, snad je na novinách jen menší pravděpodobnost parazitózy a jiných zdravotních komplikací. Je jasné, že to co bylo na videu je už určitý extrém, přesto si stojím za tím, že možná 90% importovaných krajt v ČR na tom není lépe (možná porostorově, ale to je tak vše).
Urcite urobil vela pre znizenie importu do USA a svojimi gyčovymi hadmi drzi amikov na uzde, ale aj tak, je to len biznis a nie ochrana zvierat.
Ano, ale i biznis může pomoci ochraně přírody, je jistě lepší, když si pár tisíc amíků koupí ty hypersuperbally než importované regíny.
tak sa snazim napodobnit aspon v ramci moznosti povodne prostredie a nie to rovno zavrhnut a cele potreby ziveho tvora uzavriet na jedlo a teplo. Vytahujete tu etologiu hadov, ale keby ste ju naozaj poriadne vnimali, tak by ste si urcite vsimli ze nieje iba o jedle, teple a klude, ale je naozaj pestrejsia a roznorodejsia,
Jenže kdybys bojoval v přírodě o holé přežití, tak bys taky oceňoval hlavně to teplo, jídlo a klid. Pestrost v podobě predátorů, nemocí a nevhodných teplot by tě moc nenaplňovala...
Je to zkrátka tak, že ta krásná terária děláme především pro svoji potěchu a je fajn, když se v nich zvířatům daří, ale pokud budeš mít terárium vybavené jen těmi novinami, otočeným truhlíkem a žárovkou, had to bude vnímat stejně a bude i tak spokojeně žít. Naopak ani v krásném teráriu, kde nebude mít dostatečné teploty nebo naopak jen moc vysoké a nebude tam třeba mít úkryt mu bude hůř.
Nechci obhajovat ten biznis, já bych to asi takhle neřešil, boxy bych asi měl, ale trochu jiných rozměrů. Ovšem pokud bych choval hady na biznis, tak bych taky měl podobný RACK a ne velké rádoby "biotopické" nádrže.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny