Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán nežere

ahoj,v sobotu jsem si pořídil Leguána Zeleného,je normální že eště teď po 4dnech nežere než si zvykne na nové prostředí?Leguán je starý 1rok,ke krmivu dostává jablko,meruňky,granule přímo pro Leguány,mrkev,mango,meloun...zatim nic nesežral...pořád skoušim mu dávat jiné krmivo ale Leguán nechce nic...příde my že je ve stresu-je většinu dne na jednom místě,někdy pod žárovkou kde se vyhřívá a někdy i na druhé straně terária...od soboty v teráriu není ani žádný trus...mam o Leguána strach že nezačne přijímat potravu...za jakoukoliv radu moc děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravim, nechce se mi zakládat nové vlákno, jen mám drobnou starost, tak využiju toto vlákno. Máme t…
maly-terarista 01.02.2009 22:40
maly-terarista
Týden nežrání ho ještě nijak na životě neohrožuje, ale to, že nový legoš je až tak nezvykle klidný b…
MadMike 02.02.2009 08:01
MadMike
to je právě to... trus jsem nenašla, jen "čůral" - tedy pokud jsem dobře intuitivně pochopila, že mo…
maly-terarista 02.02.2009 11:43
maly-terarista
píšeš že jsi mu skoušela dát Cvrčka,nechci dělat chytrýho ale mě to nedoporučovaly;-) nový
manaposledni 02.02.2009 15:34
manaposledni
Spíše bych to viděl na průvodní projev nějaké nemoci, ovšem absolutně vůbec to netvrdím a rozhodně V… nový
MadMike 02.02.2009 16:31
MadMike
Děkuju moc za rady. Fotečku časem přihodím. Jaký má tedy vlastně malý leguánek denní režim? Ten náš… nový
maly-terarista 02.02.2009 19:16
maly-terarista
MadMike:eště mam jednu otázku...Leguán už od chovatele má konec ocasu ,,černý,,vypadá jakoby spálený… nový
manaposledni 02.02.2009 16:45
manaposledni
Moc se omlouvám, ale z těch fotek ti nic neřeknu :-), pokud je koneček černej, může mu buď usychat (… nový
MadMike 02.02.2009 16:51
MadMike
můžu se pokusit ho vyfotit líp,ale nechci radši moc Leguána tahat aby se dobře aklimatizoval...mam t… nový
manaposledni 02.02.2009 16:55
manaposledni
Vyfoť mu to, až bude spát ;-) a pošli. nový
MadMike 02.02.2009 17:10
MadMike
jasný pak to sem dám...díky nový
manaposledni 02.02.2009 17:12
manaposledni
ahoj,dávám jsem foto už to snad bude lepší...díky:-):-) nový
manaposledni 03.02.2009 21:42
manaposledni
Osobně bych to tipl na odumírající konec(nekrozu) ocásku.V tomto případě by byla vhodná návštěva vet… nový
Pepé 03.02.2009 23:15
Pepé
Mě se to teda taky tak zdá, ale váhám...na to by si člověk musel sáhnout. Co bych poradil je, vzít f… nový
MadMike 04.02.2009 07:48
MadMike
díky moc za odpovědi,díky Mike skusím mu udělat fixou kde má konec toho,,černého,,ocasu a uvidím jes… nový
manaposledni 04.02.2009 15:18
manaposledni
...jak stim hypermangánem? Stačí vytvořit slabounce růžový roztok. nový
krokodýl 04.02.2009 15:58
krokodýl
tak zatim ,,spálení,, ocasu je pořád stejně velké...zejtra začínám s výrobou terária určitě přidám f… nový
manaposledni 06.02.2009 17:37
manaposledni
tak do stavby terária my něco vlezlo:-(takže bohužel už teď nebude čas na stavbu.tak scháním starší… poslední
manaposledni 08.02.2009 17:06
manaposledni

Zdravim, nechce se mi zakládat nové vlákno, jen mám drobnou starost, tak využiju toto vlákno. Máme týden nového leguánka koupeného ve zverimexu (po svleku, jasně zelený, rozežraný, žádné úrazy) je mu PRÝ tak půl roku, ale mně přijde míň, má asi 20cm bez ocasu a vážit jsem ho nechtěla. Co jsme ho přinesli, tak nežere. Což mě neudivuje, dáváme mu čas a klid na aklimatizaci. Nabízím mu do misky i různě po teráriu během dne snad všechno - rukolu, čínský zelí, salát, cuketu,mrkev, okurku, jablíčko, banán, cvrčka, všechno a on nic. Poslední 2 dny mi ale přijde hrozně neaktivní, pořád spí. Nechá na sebe sahat i se pohladit, ale často to nezkouším, nechci ho stresovat. Teplotu má od 25 do 35, vlhkost přes 60%, větve na šplhání a schovku, čistou vodu. Jak dlouho může bez následků nežrat? Jsem zvyklá na krajtu, ta nežrala od Vánoc, takže jsem spíš klidná, ale nevím, jak dlouho to snáší tak malé mládě leguána...

to je právě to... trus jsem nenašla, jen "čůral" - tedy pokud jsem dobře intuitivně pochopila, že moč je bílá, kašovitá.. Poslední dva dny sice přes den nespí, ale nijak moc se nehýbe. výhřevné místo má 35 víc ne, ale tam moc nechodí, větve šplhají až ke stropu, namáčkne se zespod plexiskla pod zářivku tam je tak 30st a tam je většinu dne. Mohla by to být zácpa nebo paraziti? Jak to poznám? Mám zkusit obligátní jemnou koupel s masáží?

Spíše bych to viděl na průvodní projev nějaké nemoci, ovšem absolutně vůbec to netvrdím a rozhodně Vás nechci strašit. Koupelí v teplé vodě vůbec nic nezkazíte - naopak.
Je určotě možné, že je příliš stresován prostředím, které jste mu přichystali. Pokud zalézá do nějaké škvíry, kde se jakoby schová, necítí se v terárku dobře. Ovšem proč, to Vám samozřejmě nepovím, zkuste přiložit fotku.

Poslední dva dny sice přes den nespí, ale nijak moc se nehýbe

No ono leguáni, pokavaď nejdou pro krmení se zase tak často nehýbou, teda mladí podastatně více než staří, ale stejně tráví většinu dne na jednom oblíbeném místě. Já si ale neodvažuji cokoliv tvrdit, ono z pár psaných řádků toho čék moc neuhádne...

Děkuju moc za rady. Fotečku časem přihodím. Jaký má tedy vlastně malý leguánek denní režim? Ten náš : V 9:30 se rozsvítí, cca do dvanácti se zahřívá mezi listy těsně u stropu, pak se přesune na větev, ze které vidí lehce z okna, někdy sleze dolu pod žárovku, poslední 3 dny ne, asi v pět se zas vrací na svůj list ke stropu a tak v sedm jde spát, zhasínáme zas v 9:30.
Dnes jsem ho v terárku něžně masírovala na bříšku, přivíral oči, pak se odvrátil, tak jsem ho nechala. On nezalézá do škvíry, ale má na výšku terária živou kytku, bydlí nahoře mezi listy.
Nerada bych panikařila, jen zjišťuju jak to u nich chodí, mám tendenci všechno moc řešit jak tu furt hltám ty diskuse.. :-)

Mě se to teda taky tak zdá, ale váhám...na to by si člověk musel sáhnout. Co bych poradil je, vzít fixu, udělat si značku na pomezí černá/normální a chvíli to sledovat, jestli to nepostupuje. Popř. jestli ta černá část ocasu ještě víc neschne ("svrašťuje"). Každopádně dostatečná (ne přehnaná) vlhkost a občasné vykoupání ve vodě s hypermanganem nic nezkazí.

tak do stavby terária my něco vlezlo:-(takže bohužel už teď nebude čas na stavbu.tak scháním starší terárium nebo někoho kdo terárium vyrobí...eště otázka ohledně Lega.Leguán už pořádně žere-každý den.ale výtrusi najdu v teráriu tak jednou za 4-5dní je to normální?někde jsem četl že Leguán by měl vylučovat každý den...eště jedna otázka.chovatel halapremek mi doporučil dávat Leguánovy pivní kvasnice-posipat žrádlo.v jakém množství?nebo jak často?pivní kvasnice už mám koupené.díky:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru