Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Osvětlení a teplota v teráriu2

- "terarijni zarovka" je predrazeny nesmysl = misto ni klidne obycejnou bodovku z elektra.

- misto Reptiglo linearni trubice dle mne radej Narva Reptilight

- ano, koupis hotove svitidlo ktere bude pro dany vykon a delku trubice, tu co je v nem vymenis za Narvu Reptilight (nebo Reptiglo 10.0 teda)

- "vykon" svitidla muze byt mirne odlisny nez trubice (36 nebo 40W napriklad - to je vcelku fuk), musi byt ale samozrejme na presnou delku te trubice. (90cm trubici do 75cm svitidla dostanes jen kladivem - a nebude to pak svitit. nekecam!)

- svitidlo brat s elektronickym predradnikem = nestrka se tam "starter" a pri rozsvecovani neblika.

- na svitidlo v terarku nedavat ten plastovy kryt, odfiltroval by UV. Taky je dobre zevnitr vylepit svitidlo alobalem - odrazi UV ktere jinak prijde vnivec. (smalt nebo plast ho pohlcuji).

- mimo to svitidlo a bodovku pro vyhrev bych tam dal jeste "usporku" Reptiglo 10.0 Compact 26W - a to tak aby se u ni mohla agama slunit, cim bliz tim lip.

Celkove teda - zarivkove svitidlo - nejdelsi jake se do terarka vejde, do nej Narvu Reptilight, bodovou zarovku obycejnou a reptiglo 10.0 "usporku". Teplotu doladit vykonem te bodove zarovky - 25W nebo 40W... Pokud by i 25W bylo moc a prehrivalo se to, tak resit lepsi vetrani a pripadne dat tu "usporku" 13W misto 26W

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny