Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Užovka červená nežere

Dobrý den, chtěl bych se zeptat.... Mám užovku červenou, stáří zhruba 3 roky, délka kolem 120 cm, pěkně rostlá, vše v pořádku. Ovšem před měsícem měla poslední myš a od té doby už jsem jí dával 3, vždy ji uškrtí a začne žrát, když je tak v půlce, vyvrhne ji zpět a nechá ji bejt. Mám o ní celkem strach, vím , že nemusí jíst třeba 2 měsíce, ale doposud jsem takový problém s ní neměl.... Děkuji za rady

Předmět Autor Datum
dej ji pauzu min. 14 dni a zkus ji dat znovu mys, mensi. kdyz opet vyvrhne videl bych to na veterina…
ficek 19.03.2009 11:16
ficek
nepíšeš kde a na čem krmíš, jestli ji chováš s další užovkou apd. Takto se také často chovají napáře…
Riquelme 19.03.2009 12:03
Riquelme
krmím v terárku a mám jednu užovku...ani nevím, zda je to sameček nebo samice. Dobrá zkusím ji dát d…
kuratko4543 19.03.2009 14:37
kuratko4543
tyden je malo zkus pockat tech 14 dni, jestli ma problemy udrzet mys v zaludku tak se ji musi zklidn…
ficek 19.03.2009 16:12
ficek
V tomto obdobi samci prestavaju zrat a su pripraveny parit, vtedy su riadne culy, akurat nezeru, res…
ELFKA 21.03.2009 17:02
ELFKA
Dobry den, mam stejny problém, ani jeden z hadú mi neřere, semice je asi gravidni, ale proč nechce ž…
diversi 29.03.2009 11:31
diversi
Zdravim, tri a pol roka a 170cm? Nemeriate im nahodou zvlecky? Sice je uvadzane, ze uzovka cervena m…
ELFKA 01.04.2009 11:22
ELFKA
dobry den, tak to že nežere, mu nevadí, bbude žrat až samice naklade vejce ?? a jak dlouho je v sobe…
diversi 01.04.2009 12:26
diversi
Ja osobne by som samca od samice oddelila do ineho teraria, ak mate tu moznost. Samica zacne zrat ke…
ELFKA 01.04.2009 15:00
ELFKA
zdravim zkusil bych ho dát zvlášť chvilku ho nechat tak týden a pak mu znovu zkusit dát myš nic jiné…
jentera 29.03.2009 12:10
jentera
Elfka už všechno řekla, jen také prosím o fotky hadů až to půjde, takhle velkou guttku jsem ještě ne…
Sharkie 02.04.2009 10:37
Sharkie
3,5 roka a 170cm...co ju krrmite kapibarami..aj ja by som si to pozrel
snake 27.05.2009 06:54
snake
taky mam 2 letého samce a ted nechce zrat....... asi na nej jdou touhy ..... a meri také 165 cm :-)
jaroci 21.05.2010 18:06
jaroci
jsou jim tak 3a pul roku a maji kolem 170 cm taky mam 2 letého samce a ted nechce zrat ... a meri…
krokodýl 22.05.2010 17:29
krokodýl
Zdravím všechny chovatele. Původní dotaz je už poněkud starší a ráda bych věděla, jak to dopadlo. Mo…
ještěještěrka 01.09.2010 20:14
ještěještěrka
Dobrý den, potřebovala bych radu ohledně mé užovky. Je jí asi 6 měsíců a něco přes měsíc ji mám doma… poslední
shne.czek 26.02.2012 12:36
shne.czek

nepíšeš kde a na čem krmíš, jestli ji chováš s další užovkou apd. Takto se také často chovají napářené samice, samci v období páření taky někdy nechcou žrát. Já osobně bych to nějak neřešil - užovky nemusí žrát i déle než jen dva měsíce. Pakliže se nebude chovat nějak divně, nebude rychle ztrácet na váze, veterináře bych spíše vynechal, jelikož ti do užovky nacpou "vše možné" a to může mít kolikrát ještě horší následky.

krmím v terárku a mám jednu užovku...ani nevím, zda je to sameček nebo samice. Dobrá zkusím ji dát další myšku tak za týden. Jen mě překvapilo, že je taková čilá, pořád leze po terárku a má snahu utéct. Jinak bych to neřešil, ale je vždy lepší se zeptat zkušenějších :). Děkuji za radu

V tomto obdobi samci prestavaju zrat a su pripraveny parit, vtedy su riadne culy, akurat nezeru, resp zeru maaalinko. Takze kludne moze byt tvoja uzovka samec a vycitil dobu parenia:-)
Ale samozrejme to moze byt aj uplne iny problem, treba este vyckat a sledovat jej spravanie.

Dobry den, mam stejny problém, ani jeden z hadú mi neřere, semice je asi gravidni, ale proč nechce žrat samec ?? ani myš neuškrtí, jen na ni vystertuje, kousne ji a pak nic, nežral už 2 mesíce jsou v jednom terariu, je to taky problém že semec nechce žrat ? jsou jim tak 3a pul roku a maji kolem 170 cm ,děkuji za radu

Zdravim, tri a pol roka a 170cm? Nemeriate im nahodou zvlecky? Sice je uvadzane, ze uzovka cervena moze dorast az 180cm ale to iba vo vynimocnych pripadoch a vo vysokom veku. Skutocne by som tie vase rada videla..
Ako pisete, samica asi bude gravidna. A samec ma obdobie parenia pocas ktoreho nezerie. Dospelym guttkam post neuskodi, iba prospeje.

dobry den, tak to že nežere, mu nevadí, bbude žrat až samice naklade vejce ?? a jak dlouho je v sobe nosí, tak přibližně, jestli se to da nejak odhadnout, a jak poznam, že už je bude klast ?? da se to nejak poznat ? a když ba jsem dal hada do jiného teraria, myslite , že by tak za tyden mohl žrat, nebo to bude az po nkladani , děkuji, jinak samice ma od posledniho měrěni 164 cm, a to jsem ji měril nekdy v unoru, a opravdu se jim daří dobře, protože mají terarium a rozloze v,s,h 100,180,110, je to terarium adelané ze steré skříne, kde mají hodne mista. jinak pokud mi můžete odpovedet na otazky budu jedině rad, děkuji předem,

Ja osobne by som samca od samice oddelila do ineho teraria, ak mate tu moznost. Samica zacne zrat ked nakladie vajicka, nemusi to byt hned,je to individualne. Klast bude cca 6-16 dni po zvleku. Moja sa zvliekla v piatok, teraz sa stale vyhrieva na policke pod lampou. Potom pred kladenim treba dat prec misku s vodou, aby nahodou vajicka neskoncili v nej, a treba jej do tera umiestnit nadobu na kladenie s vlhkym substratom. Prosim mohli by ste mi poslat fotky na mail tych obrov,som zvedava:-)

Elfka už všechno řekla, jen také prosím o fotky hadů až to půjde, takhle velkou guttku jsem ještě neviděla a ten jejich věk mě taky zaujal. Kdyby to šlo s nějakým měřítkem pro porovnání, bylo by to moc fajn. Taky by mě zajímalo jak často a čím krmíš. Díky za info. Jsem zvědavá jak naroste ta naše hadice.

Zdravím všechny chovatele. Původní dotaz je už poněkud starší a ráda bych věděla, jak to dopadlo. Momentálně mám podobný problém. Samice 3 a 1/2 roku, 160 cm sama v teráriu, od vánoc do února zimovaná. Před dvěma měsíci přestala přijímat myši z vlastního odchovu s vitamíny. Pak po měsíci se svlékla a vzala si jednu myšku. Teď už zase asi měsíc nic nežere. Střídá studenou a teplou skrýš, ale nešmejdí jako obvykle, když měla hlad.
Děkuji za informace všem.

Dobrý den,
potřebovala bych radu ohledně mé užovky. Je jí asi 6 měsíců a něco přes měsíc ji mám doma od doby, co jsem jí koupila na burze. Když jsem jí dávala poprvé nažrat, tak to byla živá myš, ale sežrala ji až když byla v pokoji tma, jinak si jí nevšímala. Podruhé to bylo o týden později s mraženou myší a zase se do ní pustila až večer. Druhá užovka mi tohle nedělá, ale chápu, že některé loví radši večer, je to pro ně asi více přirozené. Problém je ale v tom, že od té doby užovka nežere - je to už dva týdny. mražené si nevšimla, tak jsem jí koupila živou a taky nic. Četla jsem zde, že je pro užovky normální, když třeba nežerou celé dva měsíce a pak začnou, ale je to u tak mladého hada normální? Podmínky mají oba hadi dobré - jsou v jednom terárku, které je úměrné jejich velikosti, dostatečně jim topím žárovkou, denně měním vodu. Užovka, která nežere, většinou celé dny spí, aktivní je hlavně v noci - i když taky moc ne. Nevím, jestli by to s tím mohlo nějak souviset, ale přijde mi, že má až nezvykle tvrdý spánek, narozdíl od ostatních užovek, se kterými jsem se kdy setkala. Nemyslím, že by v jejím "spacím" režimu byl nějaký problém, ale možná že nepotřebuje tolik žrát, když je neustále v klidu a spí? Jaký na to máte názor?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru