Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mražení myší.

Zdravím, chtěl bych se zeptat. Jak mám mrazit myši a holátka? Mám je zmrazit živé? Nebo je nejdříve zabít a až pak zmrazit? Popřípadě jak zabíjite myši a holata vy? Předem děkuji za odpovědi.:-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý, myslím si že mohu jako jeden z mála lidí zodpovedne odpovedet na tuhle otázku z vlastní zkuše…
pholuon 22.08.2012 13:49
pholuon
Je to jiný princip, než když se nadechneš a nějakou dobu funguješ na zásobu kyslíku, kterou máš po n… nový
Aurifer 22.08.2012 14:08
Aurifer
Souhlas,CO2 je podle mě nejhumálnější způsoub usmrcení hlodavců. nový
Melda 22.08.2012 15:26
Melda
tak ono když se s tou myší flákne o zem, tak to je také rychlé...polytraumatický šok způsobí také ok… nový
Aurifer 22.08.2012 15:36
Aurifer
Nejsem citlivá povaha. Počas života jsem usmrtil desetitisíce, snad i statisíce živočichu. Nikdy ale… nový
pholeuon 22.08.2012 17:51
pholeuon
Obstarat si lahev s CO2 je tak složité,jako koupit lístek na autobus.Bez problémů se dá naplnit CO2… nový
Melda 22.08.2012 19:19
Melda
jj, koupit bombu CO2 není žádný problém. nový
Aurifer 22.08.2012 19:33
Aurifer
Zdravím,máte někdo nápad v čem plynovat potkany? nový
V.D 14.10.2013 19:48
V.D
Plastovy box s vrchnakom - velkost podla mnozstva hlodavcov. Do vrchnaka dierku kadial zavedies hadi… nový
Bic0 15.10.2013 08:32
Bic0
To jsem právě zkoušel a přišlo mi to pomalé tak jsem myslel jestli není něco rychlejšího. nový
V.D 15.10.2013 09:40
V.D
Mensia nadrz alebo viac CO2. nový
Bic0 15.10.2013 10:11
Bic0
Koupit paralizér dnes už stojí par stovek a lupnout do nich a dát do mrazáku. nový
Kencl 15.10.2013 11:54
Kencl
tohle ale není zrovna moc humánní metoda. Tímhle paralyzérem jsem jednou dostala a není to vůbec nic… nový
Aurifer 15.10.2013 20:14
Aurifer
záleží kolik jich máš na plynování. pokud jen pár, tak stačí 3 litrová sklenice s víkem, do kterého… nový
Aurifer 15.10.2013 20:12
Aurifer
Mám jich asi kolem 300ks :)pořídil jsem novou bednu nižší tak to snad půjde rychle nový
V.D 16.10.2013 05:48
V.D
Pročítám to tu a jediný, co mi z toho vychází, je, že kdo má problém s usmrcením myší(co nejrychlejš… poslední
Yolly 11.09.2022 14:16
Yolly

Dobrý,
myslím si že mohu jako jeden z mála lidí zodpovedne odpovedet na tuhle otázku z vlastní zkušenosti.
Jako jeskynář jsem byl minimálne 2x v situaci, kdy jsem se totálne zmočil a dostal do situace, kdy jsem se ve velice studené jeskyni nemohl skoro hýbat ani prevlíct- situace je velice bolestivá, a to jsem ani blízko smtri nebyl (pokud se človek muže pohybovat není to žádný problém a v jeskyňářství velice běžná situace). Tahle smrt je určite velice bolestivá, i když je pravda že chlap dobře přes metrák vydrží mnohem déle nož holíče. Ale i když se dostanete jenom nekde na čtvrt cesty je to peklo.

Na druhou stranu jsem upadl do bezvedomí tak, že jsem se sehnul a napil sehnutý nad pramenem z kterého bublalo CO2. Prohlašuji na svou čest a svědomí že to bylo jako vypnutí vypínače. V jedné sekunde žádné potíže - v druhé bezvědomí. Samozřejme tam byli kamarádi, kteří mne za nohy odtáhli a velice se bavili nad mou blbostí (měl jsem 16-17) takkže ve skutečnosti o nebezpečnout situaci nešlo. Prohlašuji ale že to není dušení, nemáte ten pocit, protože dýcháte normálne. Upadl jsem to bezvědomí zá pár sekund, nevím, ale snad 20, určite to nebylo pul minuty. Přitom v té době jsem byl trénovaný a schopný vydržet pod hladinou na nádech 3.5-4 minuty a i při plném vydechnutí více než minutu a pul. Musí tam pusobít jiný mechanismus než při nedostatku vzduchu a dušení, proste CO2 nejak "fnahradí" ten vzduch a obrana která nás vede se nadechnout když nemáme vzduch a fungovat na vlastí rezervu v tele je vypojený. Pod tímto se pospisuji svým jménem
Gejza Dunay

Je to jiný princip, než když se nadechneš a nějakou dobu funguješ na zásobu kyslíku, kterou máš po nadechnutí v plicích.

funguje to tak, že CO2 je těžší než vzduch a klesá dolů. Takže když se ho člověk nebo zvíře nadechce, tak v plicích nahradí kyslík. Při vyšší koncentraci to je hned, při nižší to trvá déle a živočich se musí nadechnout vícekrát. A protože je CO2 sice nejedovatý ale nedýchatelný, tak celkem rychle dochází ke ztrátě vědomí, aniž by si tělo vůbec stihlo uvědomit, že mu chybí kyslík. A pokud se živočich okamžitě cizí pomocí nedostane na vzduch s normální koncentrací CO2, aby mohl dýchat, tak se prostě za krátkou dobu udusí. Takže myši bez stresu upadnou do bezvědomí a po chvíli se udusí, ale to už si neuvědomují, že se dusí.

tak ono když se s tou myší flákne o zem, tak to je také rychlé...polytraumatický šok způsobí také okamžitou ztrátu vědomí, ikdyž se tělo ještě chvíli škube. Takže to vyjde na stejno, akorát pro citlivější povahy to může být neproveditelné. Ale zas aspoň ta myš pak nesmrdí tím CO2, někteří hadi myši usmrcené v plynu nechtějí.

Co se týče toho umrznutí za živa- jak bývá trvrzené, že to nebolí, tak to většinou tvrdí ti, kteří tak nezemřeli. I malé myší hole už cítí bolest, není to nevyvinuté embryo, jak tu někdo tvrdil. To, že nemá dostatečně vyvinutou termoregulaci a rychle uhyne chladem ještě neznamená, že při tom netrpí....lidské mimčo taky může brzy umřít na podchlazení a to, že samozřejmě cítí bolest snad ví každý. Nebo minimálně ten, kdo má děti...a od myšího holete se v podstatě liší jen otevřenýma očima a sluchovody, jinak je to taky nidikolní typ mláděte.

Nejsem citlivá povaha. Počas života jsem usmrtil desetitisíce, snad i statisíce živočichu. Nikdy ale ne bezúčelne ani tak aby zbytečne trpeli.
Pokud je nekde připraveno peklo pro masové vrahy, tak na mne čeká :-). Ale doufám že nižší stupeň než na mraziče obratlovcu.
Zlomit vaz je technický problém u holátek kde hrozí roztrhnutí nebo rozdrcení takže jsou pro krmné účely nepoužitelné. Ačkoliv mám jemné prsty a zkušenost část jich znehodnotím = plýtvání. Tady prostě nastupuje CO2.
Já vím že nejmíň práce je šoupnout do lednice a výsledek bude snad ješte lepší. Ale pokud jsem na sebe vzal zodpovědnost za něčí život - i když jej chovám pro krmné účely - tak je mou psí povinností to dělat tak aby utrpení bylo co nejmenší. To platí i pro krmný hnyz - nenechat chcípat hlady pokud se ukáže že teď je nepotřebuji.
Pokud by plazi konzumovali jenom zamrazené myši tak bych to dělal - ale tak to není.

Jak jsem napsal vím z vlastní zkušenosti že pri použití CO2 je upadnutí do bezvědomí bezbolestné. Je to trochu technicky složitejší ale nemuže nám to sloužit jako ospravedlní pro zamrazování. Pokud nemám CO2 nesmím být natolik citlivý abych jim nelámal vaz.

Jinak bych řekl že chov některých "krmných" živočichu je stejně zajímavý a náročný jako chov terarijních zvířat samotných. Takže já to beru jako další chovaný druh jenom ho zapojím do potravinového řetězce.

Pročítám to tu a jediný, co mi z toho vychází, je, že kdo má problém s usmrcením myší(co nejrychlejším), neměl by chovat hady. Normální člověk nebude myši schválně mučit, ale vybere způsob, který je podle něho nejschůdnější. Jsou určeny pro zkrmení? Tak žádné slzičky. Basta. Když ne, chovejte králíčka, trávy vám líto nebude.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru