Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozdíl mezi krajtami

Údajně nelze podle DNA odlišit černocha od asiata nebo bělocha... přesto lze odlišit dva sousedy v domě...
Nejsem odborník na genetiku. Myslím ale, že se často zaměňují dvě rozdílné věci. MtDNA je v dlouhém evolučním čase téměř neměnná a dědí se po mateční linii. Tam skutečně nelze poznat rozdíly a moje mtDNA je téměř totožná s mtDNA eskymáka (indiána, černocha...atd) a proto se využívá v taxonomii. Pak je zde ale rozbor jaderné DNA, to je to známe sekvencování DNA elektroforézou, pomocí níž loví v Las Vegas (New Yorku a Miami) zločince. Pomocí této metody poznáváme jednotlivce.
To, co dělá rozdíl je často na pohled neodlišitelné (fyziologické, ekologické a etologické rozdíly), především v teráriu (nebo v muzeu), v přírodě člověku dojde, že ty na první pohled stejná zvířata se chovají odlišně
Ano, ale opět je to pouze jen část problému. Některé druhy, zvláště nižší obratlovci o kterých tady mluvíme, reagují na vnější prostředí velmi plasticky. Například Lacerta vivipara nebo Zootoca vivipara, chcete-li, je v Pyrenejích vejcorodá. Zcela jistě se ale jedná o tentýž druh. To platí i o jiných plazech. Některé druhy prostě mají velmi širokou ekologickou valenci (Euryekní organismy), jiné nikoliv. Proto mohou mít druhy z jedné oblasti zcela jiné životní projevy než tytéž druhy z oblasti jiné.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny