Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Testudo Hermanni - základní podmínky

no toje problém. terárko není nijak velké a je uzavřené a i když bych odřízla horní dekl tak ventilace vzduchu je v podstatě na nule.
No, neřekl bych, že odříznutím stropu se nic nezmění, naopak, to by bylo to nejlepší. Želvy mám v podstatě v akváriích (otevřená zhora) nebo v plastových bednách (třeba na potkany), které naopak větrají perfektně, nad takovou potkaní bednou (cca 60x40 cm plocha), resp. dvěma mám i 300 W osram ultravitalux (nad hranou těchto beden postavených vedle sebe) asi ve výšce 60 cm a bezvadně to funguje, na osvíceném rohu (teoreticky by tak mohli být i 4 bedny rohama u sebe:-)) je teplota cca 33 st.C a na opačných stranách beden je stejná teplota jako v místnosti (asi 22-24), uv A a uv B dostatek. Proto bych se snad být Vámi vyprdnul na terárium, ale použil bych jakoukoli rozměrnější bednu a nad ní zavěsil nějakou menší kvalitní výbojku (100 W T-rex, Mega Ray nebo Bright sun). Případně jen bílou zářivku a bodovou obyčejnou žárovku (nebo pro lepší pocit třeba i kompaktní UV zářivku, např. reptiglo 5.0)
a myslíte si tedy, že několikrát za týden slunění želvě postačí?
a želvu bych 2-3x týdně bral na hodinku "na pastvu" na sluníčko (pozor na přehřátí), možná by to šlo nějak šikovně vyřešit i na celou letní sezonu na balkon. Z mé zkušenosti alespoň u evropských želv a stepaček stačí k vytvoření dostatku D3 pobyt asi 3x týdně hodinu na sluníčku (tedy raději v polostínu).

Nezapomeňte na dostatečnou vlhkost a vrstvu substrátu (aby se celá želvička mohla zahrabat) a jako stravu pokud to jen lze použijte směs lučních bylin (nejvíce list pampelišky - smetánky lékařské, dále i jetel, jitrocel a další "lupeny", samotnou trávu moc nemusí), Na substrát je dobré poházet kousky sépiové kosti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny