Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem mladá agama-defekt?

Bavime se doufam o cerstve vylihlem mladeti agamy vousate, stav v den nula, ne o nula dnu starem leguanovi nebo krokodylovi ;-)

Jaxem psal, nestoji mi to za flame, a tuplem ne za nejaku sazku. Maximalne tak treba o prepravku coca-coly, kdyz uz jsem ten abstinent a jsem presvedcen o sve nesvate pravde :-[ Stejne by to bylo tvrzeni proti tvrzeni neb bych nebyl v den D u klubani se mladete z vejce. ;-)

Jina kdyz uz pismekuji, tak muzu klidne zacit teoretizovat o tom ze jester ktery ma v dospelosti kolem 50cm a samice dokaze rocne vyprodukovat klidne 100-120 vajicek nejspis nebude mit mladata ktere budou merit po vylihnuti 40% velikosti dospelce :i:, to uz tak nejak nepusti fyzika ani biologie.

Pak muzu zacit tahat neco z praxe - byt nejsem myslim zadny überchovatel, tak nejake ty snusky jsme preci jen uz odchovali. A tak nejak odsledovane ze velikost mladata po vylihnuti souvisi s inkubacni teplotou - cim nizsi tim delsi inkubace a vetsi mlade. Loni jsme inkubovali pri nizsi, inkubace trvala na tento druh myslim extremne dlouho (posledni mlade tusim 106 dnu :!:) a mladata se lihli velke kolem 11,5cm. Letos pri zhruba 28°C to bylo uz normalnejsich cca. 78 dnu a mladata meli cca. 10,5cm.

Umim si predstavit mlade vousatky co vyleze z vejce a ma dejme tomu 12 - 13cm. 20cm nikoliv - objem roste s 3 mocninou = takove vejce IMHO vousatka nevyprodukuje. Na zaver neco vlastnorucne nafoceneho:

http://i153.photobucket.com/albums/s210/LucyFerr2/  mrnatka-krakeny-6-5-2008-a.jpg

http://i153.photobucket.com/albums/s210/LucyFerr2/  mrnatka-krakeny-6-5-2008-e.jpg

http://i130.photobucket.com/albums/p270/Eblefle/pr  dik-s-mamou2.jpg

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny