Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Žlutí broučci v teráriu

Zdravím, už podruhé se my ve vodě vyskytli takový žlutý broučci, nevíte někdo co to je? A jak se toho nejlépe zbavit? Já se toho vždy uspěšně zbavím tak že do nádrže s vodou naliju horkou vodu a 10 - 15minut to tam nechám po té je vše v pořádku a už my tam nelezou, ale 3měsíce a sou tam zas. A co mě nejvíce vadí že lezou i na kytky a pak se toho nedá vůbec zbavit. nemá někdo nějaký návrh? Předem děkuji za každou odpověď.;-)

Předmět Autor Datum
Jsou žlutý nebo jakoby průhledný?
SNBák 25.04.2009 10:28
SNBák
Ano spíš pruhledný. Nalil jsem tam dva kýbly vařicí vody většina jsou mrtví ale pořád se některý hej…
šmejký 25.04.2009 10:40
šmejký
Proč furt všechno živé zabíjet, že? Jsou to neškodní zemní roztoči. Mnnoží se ve vlhku, takže se čas…
krokodýl 25.04.2009 10:48
krokodýl
Ano já nechci vše živé ničit nejsem příznivec aby my agamák žil ve sterilizovaném prostředí. Mě vadí…
šmejký 25.04.2009 10:54
šmejký
Jak je to s těmi květinami? Opravdu je dusí a tím je ničí to delaji msice, cervci, puklice, vlnatci…
JaBula 25.04.2009 16:13
JaBula
Řekl bych, že jsou to chvostoskoci. Já je mám v terárkách taky a je opravdu těžký se jich zbavit. Pr…
SNBák 25.04.2009 10:53
SNBák
Krokodýl byl rychlejší:-D
SNBák 25.04.2009 10:53
SNBák
zdar:-D,každý ti radí,ale nikdo ti neporadí jak se jich zbavit:-DZde je má rada pořid si exhaustor a…
West day1-pošuk 25.04.2009 16:25
West day1-pošuk
Ahooy, no exhaustor by byl, ale ty chamící ani gekoni ty nejsou nemám. Doporučil bys nějaký?
šmejký 25.04.2009 17:47
šmejký
zdar Kuchařko:-D jak tak sleduji krom vaření jsi se vrhl i na opekání:-D:-D,kamáradská rada:-D maso… poslední
West day1-pošuk 25.04.2009 18:24
West day1-pošuk

Proč furt všechno živé zabíjet, že? Jsou to neškodní zemní roztoči. Mnnoží se ve vlhku, takže se časem objeví v každém přírodním substrátu nebo z nějakých přírodnin v teráriu. Jediný způsob je vykydat terárko a dát nový substrát a na pár měsíců je klid.

Nalil jsem tam dva kýbly vařicí vody

Do misky? Tak to je o ničem, zase tam nalezou z terárka. Nemusíš je spařit vroucí vodou (je jim to poměrně nepříjemné, věříš?), stačí misku očas vypláchnout.

Ano já nechci vše živé ničit nejsem příznivec aby my agamák žil ve sterilizovaném prostředí. Mě vadí že (prý) dusí tím lepkavím povlakem kytky. Věřím že jim horká voda je nepříjemná a to je můj záměr chci je nějakým způsobem dostat z terária. Já mám vodu po celém dnu terária, jelikož mám agamu kočinčinskou, neleju jen do misky. Jak je to s těmi květinami? Opravdu je dusí a tím je ničí?:-/

Jak je to s těmi květinami? Opravdu je dusí a tím je ničí

to delaji msice, cervci, puklice, vlnatci a dalsi brebery. Ty se ale vetsinou drzi jen na kytkach. Ze vseho nejdriv bys mel zjistit co presne ti tam leze...jestli roztoci, chvostoskoci nebo nejaci patogeni kytek.Zkus fotku (dobry je taky skener na velke rozliseni)

Řekl bych, že jsou to chvostoskoci. Já je mám v terárkách taky a je opravdu těžký se jich zbavit. Pro hady neškodní, takže já osobně to moc neřeším. Někde se to tady řešilo. Jinak, když vyměníš substrát a omyješ terárko, tak se jich zbavíš, ale mám pocit, že se ti stejně objeví znovu. Ale jak říkám, pokud jde skutečně o chvostoskoky, tak bych to nijak zvlášť neřešil.

zdar Kuchařko:-D jak tak sleduji krom vaření jsi se vrhl i na opekání:-D:-D,kamáradská rada:-D maso at je jaké chce vždy na slano:x:Jinak tady to je Coleonyx brevis,Cosymbotus platyurus,Lepidodactylus lugubridis lugubridis+ intermedius-nemají ten pruh přes oči a hlavně nelepí vejce,ale zahrabávají:-D,Ptyodactylus hasslquistii,Saurodactylus mauritanicus+brosseti,Cyrtodactylus caspenicus napáda mi jěště více z mini teraristiky-krásné;-)no a chamíky určo Rh.sp.dají se chovat i venku ve voliéře-já už je tam cca 14dní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru