Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Had a mrtvá potrava.

Ahojte.Měl bych jednu otázku(odpověd bude jako vždy asi lehká :-) )Jak naučit hada brát usmrcenou potravu a ještě,když bude přijímat jen tu mrtvou,tak jestli mu nebude něco scházet.Totiž já mám samičku guttáty a ta bere i živou dosti špatně(prostě musí mít klid,čas...).Předem všem dík za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
jen abych dal vědět.Potvora prostě mrtvou nechce a podle mého ani chtít nebude.Dvacet dní jsem ji ne…
Josefek 05.05.2009 18:33
Josefek
To je jak moje korálovka, ale ta jak zjistí že je to mrtvola tak nasadí třetí kosmickou a ztratí se…
Rhianna 06.05.2009 08:03
Rhianna
Říct si dají všechny;-)..., alespoň podle mé skromné zkušenosti z několika sty hadů různých druhů a… poslední
krokodýl 20.03.2010 20:48
krokodýl

To je jak moje korálovka, ale ta jak zjistí že je to mrtvola tak nasadí třetí kosmickou a ztratí se v úkrytu. Z toho pak nevyleze dokud tam mrtvolka je ;-) Taky jsem zkoušela i dlouhou hladovku a nic i když je krmení mrtvé jen pár vteřin. Ňejaký si prostě nedaj říct a nedaj....:-)

Říct si dají všechny;-)..., alespoň podle mé skromné zkušenosti z několika sty hadů různých druhů a stáří. Jediní, kteří mi nebrali mrtvé (tedy vlastně jsem to u nich snad ani nezkoušel, takže možná i ti) byli hroznýšci (Eryx). Dokonce někteří tvrdošíjní odmítači (mláďata) se rozežrali na mrtvolkách, ideálně na rozmržených holatech. Někteří berou i studenou mrtvolku, ale čerstvě zabitou snad všichni, někteří musí být vyprovokováni pohybem (peán / pinzeta - např. psohlavci, chondrouši aj.), jiní si prostě vyčuchají, kde co leží. Nejlépe mi funguje (u těch, co neprovokuji) navečer po zhasnutí světel dát čerstvě usmrcenou před vstup nebo do vstupu do úkrytu a pak nechat v klidu, většinou to sežerou hned nebo v prvních minutách, většinou, pokud nevezme do 10-15 min, tak už to nechá ležet. Jinak samozřejmě ochotněji berou mrtvolky (ale to i živulky) hladovější hadi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru