Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem P.vitticeps - problem s chovanim - agresivitou samce vuci samicim/bez pareni

Trapi me chovani naseho samce Gizma - mozna uz jsem to nekde zminil, ale situace se spis jeste horsi. Jde o vitalniho docela mohutneho zdraveho samce (47cm/neco pres 400g), ktery pokud ho dam k samicim (jinak je ve vlastim terarku) tak je vuci nim agresivni - honi je po terarku a kouse je, ALE pritom se nechce s nima parit. Strhne si treba samici z plosinky, zakousne se ji do zatylku a to mu staci - chvili ji tak drzi a pusti. Stve me hlavne ze ho nemuzu u tech samic nechat neb je skutecne kouse "do krve" - jedne samici ukousal ty bodliny co ma na hlave vzadu. ::) Pritom je fakt krasnej a rad bych od nej mladade prave s touhle (podobna barevna forma).

Jen upresneni - takhle se chova jen k 2 ze 3 samic, jinak je plodny a s treti samici se uz loni bez problemu paril - mame z toho pareni uspesny odchov. Nechci ale tuhle samici dal trapit snuskami, mela nejake zdravotni problemy. Tato samice je jinak "alfa" v skupine, a chova se k nemu jinak nez ty zbyvajici = mozna je problem v tom ze ty dve nechteji byt parene? V panice pred nim zdrhaji, jsou vylozene v stresu - ta alfasamice mu normalne odpovidala na jeho predvadeni a sama si za nim prisla.

Nesetkali jste se s podobnym chovanim/nevite co s tim?
Změna předmětu, původně: P.Vitticeps - problem s chovanim - agresivitou samce vuci samicim/bez pareni (halapremek)

Předmět Autor Datum
osobne jsem o tom jenom cetl, a vysledkem bylo to ze misto alfa samice je treba nahradu a vzhledem k…
BoaPepe 30.04.2009 13:59
BoaPepe
Tak jen pro zajimavost, aneb. jaka je s temi potvorami zabava :-) V babinci (terarko s 0.3) se pres… poslední
lucifer 11.05.2009 11:16
lucifer

osobne jsem o tom jenom cetl, a vysledkem bylo to ze misto alfa samice je treba nahradu a vzhledem k tomu ze ty zbyle 2 jsou znacne submisivni to bude chvilku trvat nez se jedna vyvine v alfa samici a zaujme vysadni postaveni. jinak jsem ted nedavno cetl dalsi studii a to o neschopnosti nekterych paru se parit. Bylo to v Aj umim celkem dobre ale bylo tam spousty odbornych terminu, ale pochopil jsem z toho to ze jsou jedinci kteri si absolutne nesednou a nedokazdou spolu v horsim pripade byt ani v terariu..je to jako u lidi :) u vas bych to spis videl na ten prvni problem...jeste by stalo za zkousku zkusit pripustit uplne cizi samici...jaka by byla jeho reakce...jinak rikam vsechno jsem to jenom cetl takze jestli tu ma nekdo praxi urcite odpovi lip :)

drzim palce aby to bylo ok a vse se zdarilo bez modrin :) P.J

Tak jen pro zajimavost, aneb. jaka je s temi potvorami zabava :-)

V babinci (terarko s 0.3) se pres vikend zacala najednou projevovat silne dominantne jina samice - "Koule" - dosavadni alfa "Popelnice" ji trochu davala do latě, ale stejne byla najednou drza jak vopice, provokativne kejvala hlavou (typicky jak samec) a zabirala si misto pod zarovkou na kameni pro sebe...atd. Tak jsme ji pustili k samcovi, a najednou to slo - za chvilku se parili. Reagovala na nej stejne jako predtim Popelnice = chtela se parit. Jestli z toho neco bude nevim, ale aspon jsme klidni ze je samec v poradku (a spokojenej :-D ), v babinci zase klid a mir...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru