Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov velkych krajt.

Chov velkych krajt je pro mne velikou vyzvou a dlouho trvajici "chteni" :o) (nekolik let) I kdyz ziju v byte, presto jsem se rohodl, ze jdu do toho. Chci se Vas vsech zeptat, jestli mate s chovem velkych krajt v byte skusenosti, jakekoliv....cisteni, krmeni, technika atd ...... Terka mam rozdelane na tenhle typ - vid foto., dve nad sebou. becken4.jpg

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podle mě, je úplně jedno, jestli někdo má K.královskou, nebo tmavou. S velikostí hada souvisí akorád…
Mates_RR 29.05.2009 11:48
Mates_RR
S velikostí hada souvisí akoráde větší náklady na pořízení tera, krmení S tím krmením to nemusí být…
carlos 29.05.2009 13:48
carlos
:-D Co jsem slyšela, nejsou moc výživný a exkrementy pak hrozně páchnou. Máš taky tu zkušenost? Taky…
Sharkie 29.05.2009 13:52
Sharkie
Co jsem slyšela, nejsou moc výživný a exkrementy pak hrozně páchnou. Slepice je výživná až dost. On…
krokodýl 29.05.2009 16:36
krokodýl
U nas maji kraliky od 180-300kč zalezi v jakym meste ci zveraku jinak domaci se da sehnat za 50 ja o…
Master 29.05.2009 17:48
Master
U nas maji kraliky od 180-300kč zalezi v jakym meste ci zveraku jinak domaci se da sehnat za 50 Ta…
krokodýl 29.05.2009 21:06
krokodýl
zdar:-Dno Krokoši ty jsi zase dostal ad.těch barviček:-D:-D:-DJá to pochopil;-);-)už ani Punta to ne…
West day1-pošuk 31.05.2009 10:11
West day1-pošuk
zajedtě si do Ředhoště na trh že by jsme byli skoro sousedi :-D Jinak ohledně krmení velkých hadů…
Epicrates 31.05.2009 10:53
Epicrates
Epicrates-pokud náhodou nebydlíš v údolí"prázdných makovic"je vše o.k.:-D
West day1-pošuk 31.05.2009 16:54
West day1-pošuk
Děda chová králíky a když sem mu řek, jestli bych si za čas nemohl sem tam nějakyho vzít, tak že kli…
pospecc 31.05.2009 23:39
pospecc
Zajímalo by mě, po kom z vás, vaše krajta vyjela a jaké následky to pro vás mělo. Zda to byla vaše c…
Rybízek 01.06.2009 09:44
Rybízek
Zda to byla vaše chyba, nebo byl jen hádek nervózní Vždy je to chyba chovatele. Pominu-li začátečni…
carlos 01.06.2009 12:20
carlos
Výhodou jedné pokousané ruky je, že si druhou může člověk hned naliskat. :-D Perfektní. poslední
Sharkie 01.06.2009 14:09
Sharkie

Podle mě, je úplně jedno, jestli někdo má K.královskou, nebo tmavou. S velikostí hada souvisí akoráde větší náklady na pořízení tera, krmení, na elektrinu a co se bytu týče tak především na prostor. Pokud se ti do bytu vejde velké tera a toho zabraného prostoru nelituješ, tak nevím co řešíš ... :puff:

S velikostí hada souvisí akoráde větší náklady na pořízení tera, krmení

S tím krmením to nemusí být pravidlem. Byly doby, kdy jsem krmil vynešenýma slepicema (holořitky) z velkochovu. Každá krajta si většinou dala po 2ks a tak mě jedno krmení jednoho hada přišlo na 10kč. Pak jsem neprozřetelně začal krmit králíky a od té doby je slepice moc neberou.

:-D Co jsem slyšela, nejsou moc výživný a exkrementy pak hrozně páchnou. Máš taky tu zkušenost? Taky mě straší představa co maj ty slepice čmelíků. Jako laik sotva tuším jak takový čmelík vypadá, ale nechci aby nám běhalo po bytě něco co tam nepatří. :-)Samozřejmě je super mít zdroj krmení jinej než zverimex. Co se za posledních pár měsíců stalo s cenama živýho krmení, to je strašný. U tmavky bych ten jiný zdroj fakt doporučila. Není nad to mít někoho na venkově s velkou králíkárnou.

Co jsem slyšela, nejsou moc výživný a exkrementy pak hrozně páchnou.

Slepice je výživná až dost. Ono krmit jen králíkama taky není to pravé ořechové, i když to je samozřejmě nejjednodušší. Ale občasná změna je spíš plus. Trus je někdy řidčí, ale spíš to bude tou změnou druhu krmení.

Co se za posledních pár měsíců stalo s cenama živýho krmení, to je strašný.

Znám člověka, co krmí ekonomicky tak, že do terárka třeba k mřížkaticím dá bednu na maso naplněnou drůbežími "odpady" (tuším kachní krky). Je to opravdu levné a hadi to bez problémů z té bedny vyžírají.

Není nad to mít někoho na venkově s velkou králíkárnou

To zcela jistě, králík za 150-200 dle velikosti, to je jiný kafe než 400-500 ve zverimexu.

U nas maji kraliky od 180-300kč zalezi v jakym meste ci zveraku jinak domaci se da sehnat za 50 ja osobne je sem tam vezmu babce a co se tyce tech kurecich odpadu tak to se mi zda docela divny i kdyz myslim ze nekde tady jsem videl fotku jak krmi tmavku kurecim stehnem z marketu to mi prijde ze uz jim zachvili budem davat granule ja osobne krmim prevazne zivyma i kdyz sem tam dostanou na zmenu jidelnicku krysu z mrazaku

U nas maji kraliky od 180-300kč zalezi v jakym meste ci zveraku jinak domaci se da sehnat za 50

Tak ono taky záleží na velikosti, přeci jen 4 a více metrové krajty se nekrmí "ušatými morčaty" ze zveráku, těch by padlo 6 na jedno krmení. A domácí za 50??? To možná, když někomu sežerou anilínový barvičky... Za pěknýho 3+ kg králíka to asi nebude.:-)

zdar:-Dno Krokoši ty jsi zase dostal ad.těch barviček:-D:-D:-DJá to pochopil;-);-)už ani Punta to nechce:-D,ale k tématu no já vám nevím lidičky,ale přesto-hadička opravdu sežere vše zastavím se u těch králíků-jsem katastrofik proto by králík na krmení neměl dostat granule s KK alespon měsíc.Jiank žádný problém vezmou kuře,brojlera,kachnu i to sele úplně bez problému.Vezmou i jiná zvířata,ale......K těm brojlerům-u nás se prodávají 1,5-7kg za 50kč,sele od vietmance obvzláš knourek nevyřezaný 100kč,nevěříte?zajedtě si do Ředhoště na trh a uvidíte jak to je:-D taky vietnamci se množí jak kobylky!!!osobně knourky dávám krajtulím a klidně bych utáhl i další,to maso pokud to není seklé s jiným druhem není nic moc."ekologická sekačka"morčata:-D tak ty jen občas když se přemnoží jinak pořád sekají:-D co mám taky vyzkoušený vezme krajtule kozlíka.jediný problém to se týká "B20"(panelákových a Pražáku)je pokud nemáte přitele na telefonu na vsi přijde Vám to sakra draho.Krmení-Já krmím mimo bednu,akorát odbčas se jim do bedny nechce tak musím počkat až se někdo objeví pak jí tam nastrkáme::)

zajedtě si do Ředhoště na trh

že by jsme byli skoro sousedi :-D

Jinak ohledně krmení velkých hadů, mě zatím stačí potkani (pro clastolepisky), občas morče, když se naskytne... ;-) ale až vyrostou hrozňové, tak mám v plánu pořídit si malou králíkárnu :-D Každopádně, pokud bude jednou víc místa, tak to vidim zase na anakondy a možná i nějaký molurusky..., takže tam pak bude potřeba ty trhy v Ředhošti navštěvovat pravidelně (pošuku díky za tip :-D)

Ad krmení v terku, nebo mimo tera. Hroznýše mám po jednom, takže krmím v terárku. Krajty mám teď spolu, ale dá se to-krmim je čerstvě zabitýma potkanama z peánu. Jen samce krmim míň, takže když sežere to co má, tak ho chytnu a oddělím a nechám nažrat v klidu samici ;-) S manipulací problém není, maj sice skoro 3 metry, ale jsou to takový štíhlý "tkaničky" :-D

Zajímalo by mě, po kom z vás, vaše krajta vyjela a jaké následky to pro vás mělo. Zda to byla vaše chyba, nebo byl jen hádek nervózní. Kousnutí od čtyřmetrového, nebo většího hada si nedovedu představit. Jak jste potom překonali strach před další manipulací a zda to potom, bylo zase bez problémů?

Zda to byla vaše chyba, nebo byl jen hádek nervózní

Vždy je to chyba chovatele. Pominu-li začátečnické chyby při manipulaci plynoucí z neznalosti projevů zvířete, potom největším nepřítelem chovatele je rutina, od ní se odvíjí postupné opadávání opatrnosti, respektu, podceňování vzniklých situací, přemíra sebejistoty, atd. a malér je na světě. Výhodou jedné pokousané ruky je, že si druhou může člověk hned naliskat.;-) Na kousance mrkni do kategorie "pochlubte se" vlákno "razítka".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru