Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elaphe helena hlavou proti sklu

Ahoj mám problém,mám Elaphe helena 120 cm dlouhou asi 4 roky starou, dostala jsem jí od kamaráda asi před měsícem v horším stavu že na ni nemá čas. převezl mi ji v terárku 50x30x70 tak jsem koupila terárko větší 80x40x50. problém je v tom že pořád hlavou tlačí proti sklu jako by se chtěla protlačit.dělá to i proti všemu co je v terárku. dělala to i v tom malém terárku a myslela jsem si že je to z nedostatku prostoru.ale dělá to stále i v novém terárku.protože tlačí i proti jiným věcem v terárku ma tlamičku poškrábanou.poradte v čem je problém
p.s.jinak má úkryt, teplotu i vlhkost správnou a chovám jí na rašelině
díky moc všem za jakokoliv odpověď

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já bych to "venčení" úplně neodsuzovala. Nejsem zastánce tahání terarijních zvířat, ale chce to indi…
Jana B. 13.05.2009 18:21
Jana B.
konečně rozumný názor . někteří živočichové snášejí kontakt s lidmi a někteří prostě ne.vemte v pota…
1kraken 13.05.2009 18:58
1kraken
abych to tedy taky uvedla na pravou míru začala jsem jí vyndavat proto že neměla dostatek místa k po…
Roumíí 13.05.2009 20:53
Roumíí
VH - já právě myslím, že to OT je, protože už se tu nebavíme o pomoci téhle heleně a řešíme tu jestl…
Sharkie 14.05.2009 13:09
Sharkie
Já tu mluvím o hadech, který ven z terárka chtěj To se pozná jak:?:, pokud tím myslíš, že leze po s…
krokodýl 14.05.2009 16:33
krokodýl
Krokodýl vystihl vše, co jsem chtěl napsat :) Díky VH
VH 14.05.2009 17:14
VH
zdar:-D sharkie no já teda nevím,jsem hadař za 14dní týden,ale přešně jak psal krokouš,je tu jedna m…
West day1-pošuk 14.05.2009 18:09
West day1-pošuk
u mě asi bohužel vznikl problém mojí vinnou že jsem ji z toho teráka pouštěla ale už je v klidu tak…
Roumíí 14.05.2009 18:34
Roumíí
ahoj Roumíí:-D no ty "sebevrazi" je skupina lidí co drží chov "nekomerčních"druhů za každou cenu,jen…
West day1-pošuk 14.05.2009 19:09
West day1-pošuk
no 1.hada jsem si koupila před půl rokem takže jsem začátečník bohužel ale snažim se získávat nějaké…
Roumíí 14.05.2009 21:55
Roumíí
Protoze je jednodussi koukat na obrazky, nez si cist... :( O nicem jinym to nejni. VH
VH 14.05.2009 22:05
VH
Hlavně jsou dnes lidi nesamostatný a bojej se dělat rozhodnutí.Každý se radši na jednu a tu samou vě… poslední
Melda 14.05.2009 22:36
Melda

Já bych to "venčení" úplně neodsuzovala. Nejsem zastánce tahání terarijních zvířat, ale chce to individuální přístup. Tak např. moje agama vousatá tak dvakrát do týdne začne škrábat na dvířka terka, tak jí otevřu, ona vyleze na gauč, proběhne se po něm, tak 10 minut se dívá z okna a zase sama zaleze a další tři dni je spokojená. V tomto případě se o nějakém stresu nedá myslím mluvit. Naopak zase korálovka je docela plachá, tak ji raději nevyndávám ani na krmení, aby měla klid. Takže každé zvíře má jinou povahu a vyžaduje individuální přístup. Toť můj názor.

konečně rozumný názor . někteří živočichové snášejí kontakt s lidmi a někteří prostě ne.vemte v potaz určité mikroklima v terariu a mikroklima v bytě a už jsme u toho -určitě se proplazující hadi necítí nadšeni z teploty podlahy v normálním bytě a proto šmejdí po nějakém vhodném místě . pokud had kouká u dveří skuste mu nabídnout něco k snědku a uvidíte že je ochoten žrát skoro pořád a potom neleze. heleny mám na novinách , každou zvlášt,mají krabičku s dírou plnou rašeliníku .chovaní inkriminovaného jedince bych přisuzoval púvodním nevyhovujícím podmínkám-plnězavřený úkryt a čas na porovnání psychického stavu zvířete.

abych to tedy taky uvedla na pravou míru začala jsem jí vyndavat proto že neměla dostatek místa k pohybu terárko bylo opravdu malé na velikost hada a proto byla ráda že se mohla po 4 letech trochu protáhnout.ještě mám doma malou 55 cm guttku a tu nevyndavám vůbec protože má vhodně podmínky v terárku a je spokojená tam kde je.takže jak říkáte vše se musí brát individuálně.naše helenka třeba i pozná že jsem to já, když si jí vezme do ruky někdo cizí hned to pozná a plazí se ke mě:)nemůžeme se samozřejmě srovnávat s chovateli kteří mají doma 50 hadů když já mám doma 2. my je máme jako miláčky a chovatelé na chov ale věřim že každý kdo se o to zajímá tak chce svým hadům nebo jakýmkoliv jiným terarijním zvířatům zajistit ty nejlepší podmínky aby se měli dobře:)

VH - já právě myslím, že to OT je, protože už se tu nebavíme o pomoci téhle heleně a řešíme tu jestli je venčení dobrý nebo ne. Proti diskusi samozřejmě jinak nic nemám a ani mi nevadí když se to krapet vyhrotí, přesně jak píšeš, ukáže se kdo jakej je a jestli má argumenty nebo ne. Já mám argumentů dost, ale i kdyby bylo vlákno čistě o proplázce, asi už bych do toho nešla. Nemám potřebu někomu vnucovat svůj názor, koho zajímá, může si vyhledat moje komentáře ve vláknech o "ochočování". Netřeba se opakovat. Navíc každej jsme jinej, zvířata chováme s různým přístupem a účelem a tak se věci nedají paušalizovat. Rozumnej chovatel to bude dělat rozumně a nerozumnýmu ani názory z poradny nepomůžou.

Krokodýl - hadi z přírody jsou samozřejmě jiná kategorie a ani nemyslím, že by tu o nich v souvislosti s proplázkou někdo uvažoval.

Já tu mluvím o hadech, který ven z terárka chtěj, ne o hadech který někdo vyndavá. Kdyby hadovi vadilo vylézt z terárka, nevystavoval by se tomu. Není blbej a tyhle věci si umí dobře spojit. Řídím se chováním hadů a z něj vidím, jestli jim něco vadí nebo ne. Nebudu zbytečně namáčet hada, který to nesnáší a naopak druhého, který se ve vodě válí, pije jí a nechce z ní ven, klidně do vany dám. Každej had je individuální a podle toho je třeba k němu přistupovat. Dát mu prostor ať se projeví, co chce a co mu vyhovuje a pak to respektovat. To je všechno. Jak říkám, už to tu rozebíráme nad rámec.

Já tu mluvím o hadech, který ven z terárka chtěj

To se pozná jak:?:, pokud tím myslíš, že leze po skle nebo čučí u dveří, tak to dělají občas všichni. Neznám hada, který nevyleze z otevřeného terária...

Kdyby hadovi vadilo vylézt z terárka, nevystavoval by se tomu

Myslím, že to je hodně o tom, co si myslíš, že chceš vidět, jak to prezentuješ.

Není blbej a tyhle věci si umí dobře spojit

To jistě není, ale nevím jestli to nazývat přímo inteligencí, prostě hadi znají své teritorium a ví (nebo tuší) kudy se dá prolézt.

zdar:-D sharkie no já teda nevím,jsem hadař za 14dní týden,ale přešně jak psal krokouš,je tu jedna maličkost pokud budeš mít doma heleny z tý první fůry od Rozínkových,které se dnes díky "příbuzenské plenitbě" točí do mrtva(oni už se vlastně dotočily)nečekej žádný zázrak.Min.rok se do čr dovezlo pár "faremních odchovů"můj tip. je tak F2-3 a ty budou "startovat" vždy:puff:No nic,heleny jsou ve stádiu velkého útlumu,ale já pevně věřím,že se najde pár sebevrahů kteří je budou mít doma a až přijde ten správný čas,tak s nimi vyrukují,takže tak::)

u mě asi bohužel vznikl problém mojí vinnou že jsem ji z toho teráka pouštěla ale už je v klidu tak snad se to zlepší.můj názor je že had by měl být ale na nějakou manipulaci zvyklý protože pokud s nim potřebuješ cokoliv udělat tak už neprožívá takový stres pokud ho člověk vezme jednou za čas do ruky tak mu snad nijak neuškodí

ahoj Roumíí:-D no ty "sebevrazi" je skupina lidí co drží chov "nekomerčních"druhů za každou cenu,jen tak pro sebe a pro pár přátel co ví o čem je řeč.No já nevím jak dlouho jsi v tera,ale sežen mi dnes 1,0 od N.maura,1,0 od V.u.rakonensis, apod.mohu ti celkem zodpovědně říci tady na poradně je neseženeš:-D

no 1.hada jsem si koupila před půl rokem takže jsem začátečník bohužel ale snažim se získávat nějaké rozumy, škoda že jsem se k hadům nedostala dřív mohla bych být chytřejší:)ale pokud by nebyli takový nadšenci tak by se chovali jenom guttky,regiusky a bc.taky mám doma guttku ale helenky jsou o něčem jiným, jsou zajímavý a laicy je neznaj.proto si je začátečník nekoupí protože všude vidí guttky desítek zbarvení, to už se tady taky řešilo několikrát že je víc nenáročnejch hadů a taky za levněji, který si začátečníci mohou koupit ale nikdo je bohužel nezná:(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru