Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chtěl bych si koupit gekona (nebo jemu podobné), ale nevím kterého

Zdravím, chtěl bych si koupit gekona (nebo jemu podobné), ale nevím kterého. Mohli byste mi prosím doporučit nějaký druh pro začínajícího chovatele, s relativně malými požadavky na chov? Díval jsem se na internetu, ale podle vzhledu nebude nejspíš nejlepší vybírat, ikdyž by se to hodilo nejvíc. Nevíte, kdy je v Brně chovatelský veletrh a zda se na něm dají sehnat gekoni?? Děkuji
Změna předmětu, původně: Začínám (Kurt)

Předmět Autor Datum
Chovatelský veletrh v Brně žádný není - nebo o něm nevím. Leda propet tam budou tak krávy, psy, kočk…
Cheert 03.06.2009 16:44
Cheert
Nejspíš by to chtělo popsat co od něj očekávám ( s nadsázkou:-)). Něco málo jsem si přečetl na netu,…
so.easy 03.06.2009 17:28
so.easy
Na Propetu žádná terarijní zvířata nemají až na jedno: v pavilonu V u stánku jedné firmy vyrábějící… poslední
Nemi 27.06.2009 14:29
Nemi
Ahoj, taky bych se chtěl zeptat jestli Pagekony Řasnatý (1.2) můžu chovat společně s chameleonem (1)…
sygi 04.06.2009 13:33
sygi
Nejlepší je asi chovat každý druh zvířete zvlášt. Pokud už chovat něco spolu, tak si zjistit jestli…
heh. 04.06.2009 14:00
heh.
nejlíp že jsou v častém kontaktu i v přírodě To je trochu nešťastná formulace, tomu vyhovuje třeba…
krokodýl 05.06.2009 11:24
krokodýl
Dík za opravu, samozřejmně jsem myslel, že když se v přírodě setkávají, tak aby jejich setkání nezna…
heh. 05.06.2009 14:52
heh.

Chovatelský veletrh v Brně žádný není - nebo o něm nevím. Leda propet tam budou tak krávy, psy, kočky a podobně. Brněnské terarijní burzy se pořádají každý měsíc, kromě července, čili teď je poslední před prázdninami, více na www.faunahobbybrno.wz.cz Gekoni se sehant dají, minulá burza byla co se týče prodeje dost silná (co se týče navštěvnosti tak slabá, docela paradox :-)) Když projedeš poradnu určitě narazíš na toho ,,svého´´ gekona.

Nejspíš by to chtělo popsat co od něj očekávám ( s nadsázkou:-)). Něco málo jsem si přečetl na netu, ale věci jako aktivita nebo dejme tomu jak je složité si jej ochočit, aby vydržel na ruce, nenajdu. Docela by mě zajímalo, jak ryche se pohybuje, když jej pustím ven(aby nelital po celem byte). Rozhodně bych byl rád i za chovatelské zkušenosti anebo náročnost samotného druhu. Dříve jsem uvažoval o chameleonovi, pokud dokáže nekdo srovnat, byl bych vděčný (co se týče potřeb). Dík

Na Propetu žádná terarijní zvířata nemají až na jedno: v pavilonu V u stánku jedné firmy vyrábějící hospodářská krmiva mají v malým terárku leguána zeleného. To by nebylo až tak nic moc, až na tu krásně vytisklou cedulku Ještěrka zelená (Lacerta viridis) :-D Dost mě to pobavilo, ale leguána mě bylo dost líto.

Ahoj, taky bych se chtěl zeptat jestli Pagekony Řasnatý (1.2) můžu chovat společně s chameleonem (1) a želvama (2). Terárko pro ně bude myslim docela velký ( výška 120cm, šířka 100cm a hloubka 40cm ). Nebo jestli mi doporučíte co by k nim bylo lepší aby se neprali , budu jen rád. Díky moc za odpovědi.

Nejlepší je asi chovat každý druh zvířete zvlášt. Pokud už chovat něco spolu, tak si zjistit jestli se vyskytujou na stejném území ( nejlíp že jsou v častém kontaktu i v přírodě ) a pak to teprve zkusit s větším terárkem. Chemeleonů a želv je hodně, takže by to chtělo napsat aspon celý názvy.

nejlíp že jsou v častém kontaktu i v přírodě

To je trochu nešťastná formulace, tomu vyhovuje třeba užovka hladká a ještěrka obecná a jistě je většině jasné, jak jejich setkání dopadá.
Je třeba si uvědomit, že příroda není idylický ráj z jehovistických časopisů, kde se lev pase společně s kopytníky. V přírodě na sebe organismy v naprosté většině nějakým způsobem reagují, většinou se žerou... nebo si nějakým způsobem konkurují, jen málokdy jsou k sobě neutrální. Již z toho prostého důvodu nelze přiliš společné vícedruhové nádrže doporučovat. V případě opačném je třeba mít opravdu prostorné nádrže, z mnoha možnostmi úkrytu, vyhřátí, krmení atd. a je třeba pečlivě volit druhy, které si budou konkurovat, co nejméně a zároveň se nebudou ohrožovat jiným způsobem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru