Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ucpané nosní dírky

Zdravím vás tu ve spolek, tak máme problémek s jedním hroznýškem...všiml jsem si, že má ucpané nosní dírky a je slyšet, že se mu fakt špatně dýchá. Vůbec nevím čím to může být :?: Teplotu má dostatečně vysokou a je na papírových ručníkách. Je v tomto případě nutná návštěva veta? Snížil jsem mu vlhkost a co teď dál...? Koupel v heřmánku? Nebo já už nevím... Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahojte,no ATB zabrali ale len u dvoch kusov u tretieho to zostalo a trochu aj zhoršilo.Má v tlame hl…
Superboa 23.07.2009 19:33
Superboa
Tak když to pomohlo těm dvou, tak to je dobrý.:-)...Před dvouma měsícema mi umřel hroznýš a měl podo… nový
weyn 23.07.2009 20:35
weyn
To mi je luto,ale ja teraz neviem čo dalej či podavat znovu tie ATB alebo prejst na ine.Moj veterina… nový
Superboa 23.07.2009 21:03
Superboa
Nevím no.Antibiotika jsou pro hada dost škodlivé.Ještě k tomu, když jich má dostávat tolik.Ale za po… nový
weyn 23.07.2009 21:28
weyn
ale ja teraz neviem čo dalej či podavat znovu tie ATB alebo prejst na ine Řeším úplně stejný problé… nový
Dejvhroznýšek 25.07.2009 12:07
Dejvhroznýšek
ATB dostavali druhý krat ano davkovanie bolo každych 48 hodín najprv 4 krat a potom 5 krat ale zvíši… nový
Superboa 25.07.2009 12:36
Superboa
Superboa ako to cele dopadlo? Vyliečil sa z toho ten had? Teraz som zistil že moj boa albín vek cca… nový
Fredy81118 28.01.2010 19:26
Fredy81118
V nozdrách mal niečo tmavé asi hlien alebo časti podstielky ( kokosová drť) To by chtělo v první řa… nový
Dejvhroznýšek 28.01.2010 19:49
Dejvhroznýšek
No oddelil som toho zdravého . Teplota v noci je tak 20 a cez den 25 na najchladnejsiom a 39 pod zri… nový
Fredy81118 28.01.2010 20:11
Fredy81118
Až bude OK, tak bych zvýšil vlhkost...těch 30-40 % je dle mého dost málo. S krmením bych ještě počka… nový
Dejvhroznýšek 28.01.2010 21:28
Dejvhroznýšek
Ahoj no samica to má stále, ale nieje to také zlé má len slabý sopel, máva to tak 4 dni do mesiaca,… nový
Superboa 28.01.2010 21:08
Superboa
Tak vďaka za odpoveď. Počkám pár dní a uvidím .Pre istotu asi zmením podstielku na štiepky. nový
Fredy81118 28.01.2010 21:22
Fredy81118
Tak dopadlo to asi dobre. Po dvoch dňoch sa had vnoci zvliekol , dosť sa máčal vo vode a aj sa tam z… poslední
Fredy81118 31.01.2010 20:40
Fredy81118

Ahojte,no ATB zabrali ale len u dvoch kusov u tretieho to zostalo a trochu aj zhoršilo.Má v tlame hlieny a niekedy sa mu nafukuje spodná čast krku,ale potravu prima bez problemov a je na prvý pohlad v poriadku,len ked ho niekto vyruší tak začne richlejšie dýchat a pritom musí otvorit tlamu v ktorej ma vyditelné hlieny.

ale ja teraz neviem čo dalej či podavat znovu tie ATB alebo prejst na ine

Řeším úplně stejný problém...jestli jste je podávali tak jak jste měli a ne od oka jako ty první, tak bych rozhodně zkusil nějaké jiné účinné ATB.
Jestli jsem to dobře pochopil, tak hadík by teď už dostával třetí antibiotika :?:
To už je docela hrůza, ale jinak to asi fakt nepůjde...teď naposledy jste píchali ten gentamycin? Kolik dní a po kolika hodinách? Po těch 48? A ty první ATB?...fakt nevíš co to bylo?

P.S.Tak hlavu vzhůru...ať nám to tentokrát už dobře dopadne :beer:

ATB dostavali druhý krat ano davkovanie bolo každych 48 hodín najprv 4 krat a potom 5 krat ale zvíšili sme davku o 1/4 u dvoch to malu okamžity učinok po dvoch aplikaciách bolo všedko v poriadku ale u toko 3 to vobec neprešlo.Volal som veterinarovi a ked mi povedal po 4 min telefonovania ze je v Bulharsku skoro ma drblo hovoril že za 2 tyzdne prijde domov a potom to možme dalej riešit.

Superboa ako to cele dopadlo? Vyliečil sa z toho ten had? Teraz som zistil že moj boa albín vek cca pol roka ma niečo podobné. Nafukuje sa mu hrdlo a keď dýcha otvára tlamu a tak čudne praská . V nozdrách mal niečo tmavé asi hlien alebo časti podstielky ( kokosová drť) , sčasti som mu to dal preč . Tak ma zaujíma ako dopadol tvoj had. Ináč v teráriu mam pri ňom ešte jedného mixa rovnakého veku a ten je v poriadku (aspoň sa zdá).

V nozdrách mal niečo tmavé asi hlien alebo časti podstielky ( kokosová drť)

To by chtělo v první řadě zjistit...může tam mít to i to. Pročisti mu nos a sleduj ho jestli se mu tam nebude "hýbat" rýma...jestli jo, tak je to v pytli. Přál bych ti spíš ten lignocel. Na kolik stupňů ti teď v zimě klesají noční teploty? Jestli zjistíš že má rýmu, odděl ho (pro jistotu) a dopřej mu hodně tepla...v nejteplejším místě aby měl klidně těch 40°C a uvidíš co bude dál. Ale jestli se už nějak hodně nafukuje a píská pří dýchání, tak už to v začátku určo nebude. Jinak nechci strašit, ale bohužel se toho těžko zbavuje :-/

No oddelil som toho zdravého . Teplota v noci je tak 20 a cez den 25 na najchladnejsiom a 39 pod zriarovkou . vlhkost 30-40 %. Nozdry má čisté a nič mu odtial nebublá ani nevyteká . A tlamu uz otvára menej. Z časti som prekryl vrchnú mriežku pre zvýšenie teplota a zníženie prúdenia vzduchu. Tak dúfam že to pomôže. Ešte dotaz , mam mu ponuknuť myš alebo počkať? Jedol pred 10 dňami . vďaka

Ahoj no samica to má stále, ale nieje to také zlé má len slabý sopel, máva to tak 4 dni do mesiaca, je to zvláštne 3 týždne nič a zrazu sa jej to vráti a potom to normálne prestane. U tých 2 to prešlo uplne, rozprával som sa so zverolekárom a vravel že ATB nebudeme radšej podávat pokial je had v poriadku netreba to riskovat lebo to može narobit ešte vedšie problémy. Inak je uplne v pohode príma potravu, zvlieka sa, rastie takže to nebudeme zatial riešit.

Tak dopadlo to asi dobre. Po dvoch dňoch sa had vnoci zvliekol , dosť sa máčal vo vode a aj sa tam zvliekol. Zvlečka bola dosť potrhaná po celom terárku ale hlavne vo vode , zvliekol celé telo bez zostatkov starej kože. Po zvleku sa kvalitne vy..l a hneď je mu lepšie. To že sa zvliekal vo vode asi bude fakt znamenať nízku vlhosť (dám si na to pozor). Dýchanie sa upravilo a vyzerá úplne v pohode. Dnes som mu dal menšiu myš (mŕtvu) , trochu váhal ale potom ju zožral a teraz spí. Takže vďaka za radu a dúfam že už bude OK.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru