Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ladvi

nevím třeba co je Hypo -tenhle výraz se ve výkladu vyskytuje dost často, ale nevím k čemu se vztahuje
To souvisí s jinou formou, je to snížená produkce melaninu a typičtí tím jsou třeba salmoni.
A jak se třeba vzhledově pozná opravdu geneticky kvalitní albín - ?
No albín je prostě albín, tedy neprodukuje melanin, každý albín je homozygot (tedy má obě alely "albino") a jeho potomci s normálně zbarveným hroznýšem jsou všichni 100% heteroalbino. On je albinismus (nebo spíš amelanismus) vlastně genetická porucha (porucha tvorby kožního barviva), takže je trochu úsměvné ptát se na jeho genetickou kvalitu.
Důležité spíš je, jak je životaschopný a to se na první pohled u úplných prcků poznává těžko, ale pokud už vidět, že roste (už větší mláďata), tak je napůl vyhráno.
Taky je důležitý mít albino a heteroalbino zvířata ze stejné linie (buď Sharp nebo Kahl), protože ta chyba ve tvorbě melaninu je u každé linie na jiném místě řetězce a tak když spojíš albíny těchto dvou linií, tak jejich mláďata jsou normálně zbarvena a ne albinotická (ale alespoň 100% hetero na obě linie), protože si navzájem vypomůžou správnou alelou. A pokud to uděláš u heterozvířat, tak je to horší (netušíš, která zvířata jsou na co hetero - 25% het albino - sharp i Kahl, 25% het. albino - kahl, 25% het. albino Sharp, 25% normal).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny