Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kamarádka

Korytnačky sú studenokrvné, takže potrebujú ešte viac tepla ako my ľudia
Želvy jsou živočichové s proměnlivou tělesnou teplotou, výraz studenokrevné je nepřesný a už se dávno nepoužívá. Potřebují tepla tak akorát, aby se ohřáli na svoji optimální teplotu něco přes 30 st., člověk má mimochodem teplotu necelých 37 st.:-), takže v podstatě více než většina plazů, pro mnohé je 36 a více st. po delší dobu dokonce smrtelná teplota.
sa jej nemôže nič stať, keď máte doma teplo, skús si sadnúť na Vašu podlahu, či Ti bude zima.
Doma jsem u nikoho nezaznamenal lokální teploty okolo 35-40 st., aby měla želva vůbec šanci se prohřát na optimum, zato jsem se nesčetněkrát setkal s podlahou vyloženě studenou (chodíte doma bosi, v ponožkách nebo v přezůvkách??? Máte podlahové topení???) - studený vzduch totiž, jak známo klesá dolů a hlavně, skoro ve všech starších bytech a domech je na zemi průvan (špatně těsnící dveře/práh. Což želvám opravdu nepřispívá...
Takže ak je podlaha teplá a Ty na nej neprechladneš, tak Tvoja korytnačka by nemala tiež.
To je trochu mimo, nevím, kdo z vás se polehává nahý na břiše na podlaze...

Suma sumárum, chov želv převážně na podlaze bytu lze považovat za týrání zvířat, protože to minimálně nesplňuje požadavky na správné podmínky pro jejich plnohodnotný život a s velkou pravděpodobností ji to i způsobuje újmu na zdraví... To už ani neuvažuji o plnohodnotné hibernaci v zimním období a na krmení se snad raději ani neptám.
Doporučuji Vaše pochybné rady (minimálně o neškodnosti chovu na volno na podlaze běžného bytu/domu) v zájmu zdraví želv nezveřejňovat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny