Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Korálovka kalifornská - terarium

jak velke terarium by jste mi doporucili?
80-100 x 50 x 40(v) cm bude stačit.
nazor na podestylku a pozadi?
Může být. Písek stačí normální (ne příliš jemný).
nekrmim ji moc?...mam na mysli velikost mysi
Můžeš i v kratším intervalu (8-10 dní) jednu myšku anebo po těch 14 dnech, ale klidně i dvě odstávčata myši. Had je v růstu, ale na to, že je rok starý je celkem malý (pokud má jak píšete délku skoro jako terárium - 60 cm). Mláďata lze krmit častěji než dospělé hady.
teplota hodne nebo malo...cim svitit v novem terariu?
Lokálně může mít vyšší teplotu než uvádíte, cca 28-32 st.C pod žárovkou, tyto teploty využívá zejména po nažrání (umožňují mu lepší trávení). Takže bych použil buď normální nebo bodovou žárovku (asi bude stačit 25 W) na jedné straně terária a na druhé (chladnější) by mělo být cca 20-24. V noci kalifornce bohatě stačí 18-22 st. občas i méně.
jak spravne zazimovat (jestli je to vubec potreba)
Zcela nutné to není, ale pro lepší zdraví a délku života doporučuji u kalifornky tzv. měkké zimování, cca 1-2 měsíce bez svícení (teploty cca 12-18 st.) a bez krmení, ale musí mít možnost napití.
zive rostliny,umele?...(jake?)
Celkem zbytečné, ale pro estetický dojem lze nějakou rostlinku přidat, umělá je jednodušší, ale většinou méně pěkná. Osobně bych do terária spíš než nějakou pokojovku dal jeden nebo dva drny nějaké trsnaté trávy.
jakou bych mel drzet vlhost?,
a posledni co me napadlo udelat v terariu mensi vodopad...
Tak vzhledem k polopouštnímu životu L. g. californiae opravdu vodopád není nejšťastnější volbou. Stačí miska s vodou a občas porosit okolí misky, jednou za 2 týdny lze porosit celé terárium, ale to je tak maximum. Pro bezproblémový svlek lze v té době udržovat vlhčí kout, nejlépe u té misky (v chladnější části terária), dát tam vrstvu listí nebo kus mechu, pod který si zakalená korálovka může zalézt.

Terárium by mělo mít dostatečné větrání, aby ani po narosení nedocházelo k zapařování (nejsou to tropy).
Nezapomeňte také na úkryt, který je lepší podélný (kus kůry, dutý polokmen ap.) nebo dva menší, umístěné tak, aby had mohl v úkrytu využít vyšší i nižší teploty.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny