Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Had anorektik

Ahoj vsichni,
snad si na me jeste vzpominate, dlouho jsem tu nebyla, protoze jsem nemela se svym charliem ( krajta kralovska) zadny problem.... ted problem mame... Muj had se zakoukal v anorexii a nechce zrat. Nechce doslovne. Mlade jsem brala od PYTHONA cca v listopadu. Nikdy ale nezral casteji nez 1 za 3 tydny. Mys proste nesezral, nechal ji bejt, kamosili se, mys si stavela bungry v hline a had na ni s uctou civel. Ted s uctou civi uz na 4 mys, kazda jina, mensi, vetsi, samecek, samicka... dnes jsem dokonce tatu poprosila, aby ( jak mi poradila chytra hlavicka jakeho si pracovnika v petcentru) mi mys zabil a na zadech od hlavy tak centak rozrizl aby had citil krev ... Charlie i na tuto rozporcovanou mys jen chvili cucel a pak sel opet na jedno ze svych oblibenych mist .... Co ted? Narodil se cca v zari a v kvetnu jsme meli 180g a 50 cm bez ocasu. Samecek je to na stoprocent.
Diky za rady, jinak ja uz nevim co s tou moji zizalkou delat.
Co bych mela jeste napsat, mesic jsme ( opet po rade chytre hlavicky pracovnika z petcentra ) byli zazimovany. Hadr pres terarko, zadne svetlo, teplota tak 20 stupnu. Ted ma v terarku pres den 26 - 30 stupnu.
Diky Lucka

Předmět Autor Datum
Ahoj, z tvého příspěvku se nedá vyčíst jak dlouho nežere, ale pokud před tím žrala, tak by měla zas…
PYTHON 21.07.2009 20:03
PYTHON
Dekuju, jak rikam, nezere uz 4 mesice ... zkousim to jak to jde. To zazimovani mi poradil kluk, kter…
Lucinka 21.07.2009 20:21
Lucinka
4 měsíce je na mládě už docela dost. To násilné krmení je až ta poslední možnost. Pokud nějak extrém…
PYTHON 21.07.2009 20:31
PYTHON
Od tohoto ruce pryč ! Jesi si už had vzal nějakou potravu,nesmíš mu nic rvat do pusy ! Tohle by bylo…
Rabater 21.07.2009 20:32
Rabater
Mate nekdo mastomysi?? Ve zverimexech to neprodavaj... nevim kde to sehnat?
Lucinka 21.07.2009 20:38
Lucinka
Já mám nějaké na prodej, ale z Prahy je to přeci jenom kousek cesty ..:-)
PYTHON 21.07.2009 20:40
PYTHON
Ty já opravdu nemám,nejlepší v nějakém velkoměstě např. v Brně,tam maj skoro všechno. A jelikož mám…
Rabater 21.07.2009 20:42
Rabater
Takze vyhlasuji patrani po chaveteli mastomysi nejlepe v okoli Prahy... :-)
Lucinka 21.07.2009 20:49
Lucinka
Taky někdy zabere křeček...
krokodýl 21.07.2009 20:53
krokodýl
mastomyši mají v petcentru na Černém mostě (ten veliký,samostatně stojící)
Mmagic.J 21.07.2009 21:36
Mmagic.J
Díky moc, vim kde to je, zastavim se tam!
Lucinka 21.07.2009 21:44
Lucinka
Mastomyši bývají k mání na každé burze.
Jana B. 21.07.2009 20:57
Jana B.
pak sem pisni jak jsi dopadla...jo jinak bych se chtel zeptat nemate nekdo tedkon narozene kratjy ?…
exel 21.07.2009 21:53
exel
koukni do inzerce,včera je tam PC3 dával. ;-)
leny 21.07.2009 22:56
leny
Ahoj, pisi pokracovani jak to jde s mim nezravym hadem.... Asi 2 dny po vlozeni dotazu sem na poradn…
Lucinka 16.08.2009 22:53
Lucinka
Nemusíš se plašit...když moje krajtička nežrala,tak jsem taky zmateně neobskakoval každou veterinu.:…
Casio 17.08.2009 00:25
Casio
No uprime kdyz zral pred tremi tydny, neni duvod jezdit na veterinu, to ze vazi jako v kvetnu ukazuj…
BoaKl 17.08.2009 00:34
BoaKl
ja sem to mel uplne stejne .. privezl jsem si krajtuli domu a jeste ten den ( nesmyslne ) sme se ji…
exel 17.08.2009 10:11
exel
Pokud ještě ráno usedneš k počítači.Než vyrazíš k veterináři... tak ti ještě řeknu jedno Nikam necho…
Casio 17.08.2009 00:38
Casio
Stalo se mi něco podobnýho, od té doby si dávám velkej pozor na podmínky chovu ;-) to je nejlevnější…
broz.pavel 17.08.2009 19:26
broz.pavel
Jak registrovat u veterináře::)??? Jestli neva,že se ptám:-[.Vezme si 400 za to, že si napíše adresu…
naja 17.08.2009 22:28
naja
Přesně tak ... jště bydliště atd. a až pak se ti věnuje...hrůza. Kamarádka šla k vetovi s morčetem,ž…
Casio 17.08.2009 22:41
Casio
to asi jak u koho, já neplatila nic, jen za ošetření a léky
leny 17.08.2009 23:52
leny
Ahoj, U veterinare jsem nakonec byla, 400 si nevzal, ale i kdyby, radeji to zaplatim, nez prijit o h…
Lucinka 18.08.2009 09:22
Lucinka
Ahoj, had byl ted 3 dny na pozorovani, vseobecne je pry v poradku, jen se mu proste nechce zrat. Pan… poslední
Lucinka 30.08.2009 09:19
Lucinka

Ahoj,
z tvého příspěvku se nedá vyčíst jak dlouho nežere, ale pokud před tím žrala, tak by měla zas začít. Chce to jenom vydržet a zkoušet to dál. Možná by bylo dobré vyzkoušet mastomyš. Těmi jsem je rozkrmoval a braly je bezproblémů. Moje dvě samice mi teď nežraly víc jak tři měsíce a teď zas začly.
Jenom nechápu to zazimování. Krajty královské pocházejí z rovníkové Afriky, kde se teploty pohybují kolem 30 st. ve dne a 25 st. v noci a to po celý rok. Takže držet je po tmě a při 20 st. je nesmysl.

Hodně štěstí. P.

Dekuju, jak rikam, nezere uz 4 mesice ... zkousim to jak to jde. To zazimovani mi poradil kluk, kterej tem krajtam prej " rozumi " . Snad to bude ok. Jeste se zeptam, jinej kluk, pry rozkrmil hady cerstve mrtvymi holaty, ktere tomu hadovi nacpe nasilim do tlamy a pak je nasouka do zaludku... Pry do Charlieho taky neco nacpe jestli budu chtit... mam do toho jit? Nebo ruce pryc??

4 měsíce je na mládě už docela dost. To násilné krmení je až ta poslední možnost. Pokud nějak extrémě nehubne, tak bych ještě počkal a zkusil tu mastomyš. Možná by pomohlo zkusit krmit v nějakém tmavém boxu. Tam krajtu zavřít, nechat jí tam hodinku a pak tam dát malou mastomyš. A hlavně krmit až ve večerních hodinách. To je pro ně nejpřirozenější.

Ahoj, pisi pokracovani jak to jde s mim nezravym hadem....
Asi 2 dny po vlozeni dotazu sem na poradnu jsem jela pro mastomys, kterou had uspesne sezral... Mela jsem radost, asi tyden po pozreni mysi jsem hada zvazila, vazi stejne jako v kvetnu, coz me uz trosku znepokojilo. Jsou to 3 tydny , co jsem predevcirem koupila vzrustem stejnou mastomys. Had opet nezere. Zkousela jsem jeho reflexy, vsechno v poradku, silu ma, dezorientovany neni, v ruce je jisty... I pres to zacinam mit obavy a tak jsem se rozhodla jet zitra na veterinu. Nevim jake mate zkusenosti s veterinari v Praze, na netu jsem nasla ordinaci na Cernem Moste, kde v nazvu maji Veterinarni klinika pro mala zvirata, exoty, plazy a dravce. Snad bude Charlie v poradku a oni mi poradi jak na nej... Zase pisnu.
Luca

Nemusíš se plašit...když moje krajtička nežrala,tak jsem taky zmateně neobskakoval každou veterinu.:-)A to nežrala a hubla...ale pak si sama přes noc zavřená v krabici od bot s mrtvou myškou parádně poradila.A od té doby žere jako divá :-) Možná může mít něco v tlamce,nebo tak.Každopádně napiš jak si dopadla na veterině.I když si myslím,že ti toho tam moc neřeknou :-)

No uprime kdyz zral pred tremi tydny, neni duvod jezdit na veterinu, to ze vazi jako v kvetnu ukazuje ze nehubne, tzn. aby do nekdo cpal nejake injekce na podporu chuti je blbost...pokud rapidne nehubne nechat byt...je to preci P.regius...doporucuji dukladne prostudovat literaturu...nebo aspon tady na TP clanky...hlavne klid :) vse bude oka obcas proste zlobi..

ja sem to mel uplne stejne .. privezl jsem si krajtuli domu a jeste ten den ( nesmyslne ) sme se ji pokusili nakrmit no reknu to takhle proste sme se chteli rychle podivat jak had umi lovit ale jak byl v novem prostredi tak sme nic nevideli...no rekli sme si no nic nechameho v klidu a pocakme do pristiho tydne...tak sme ho azse zkusili nakrmit - NIC - tak sme to takhle porad zkouseli a 1. mysku si vzal asi az po mesici a pul,sice ji sezral v noci:-xale aspon ze ji snedl no meli sme z toho radost ale porad sme to nevideli tak kdyz prislo po tydnu dalsi krmeni tak uz sme meli i pripravenou kameru :-D jak si to hezky natocime,ale jak uz to dopadlo u tebe u nas to dopadlo uplne stejne.A zase nasledovalo mnoho pokusu nez si znova vzal a asi po 2mesicich si vzal 2.mys.No pak uz nastesti zacal zrat normalne tak nezoufej snad uz zase zacne zrat ;-)

Pokud ještě ráno usedneš k počítači.Než vyrazíš k veterináři... tak ti ještě řeknu jedno Nikam nechoď...zbytečně vyhozená prachy...ještě 400 Kč za zaregistrování u něho(aspoň takhle je to tady v Blansku)a až po zaregistrování se ti veta bude věnovat. Jak řekl BoaK.... :-)

Ahoj,
U veterinare jsem nakonec byla, 400 si nevzal, ale i kdyby, radeji to zaplatim, nez prijit o hada. Rekl, ze u tak mladeho hada neni normalni ze tak malo zere, ze je mozne, ze ma zanet nebo neco s plicema, proto nema chut zrat. Dal mi cislo na sefa ty veteriny s tim, ze on hadum rozumi mnohem vic, at mu zavolam a domluvim se s nim. Kdyby to opravdu byly ty plice, budeme mit antibiotika a bude potreba hada vykrmit. Podle jeho slov je Charlie opravdu hubenejsi nez je normalni.
Ja vim, ze si rikate, ze blaznim, ja si sama s tim zviretem neporadim, a radeji investuju treba i zbytecne penize, ale budu mit jistotu a nebudu sedet doma a koukat na to, jak mi hubne, neroste, nezere...
Bude to mit jeste stopro pokracovani, tak Vas budu prubezne informovat. Lucka

Ahoj,
had byl ted 3 dny na pozorovani, vseobecne je pry v poradku, jen se mu proste nechce zrat. Pan veterinar mi nerekl, ze by mel mit Charlie nejakou hruznou nemoc, to znamena, ze prakticky vubec nevim, proc nezere. Mam ho krmit sama, ukazoval mi to, ucil me to... pak jsme dostali jakysi prasky, ctvrtku obden do nej mam nacpat... Co si o tom myslite?
Lucka

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru