Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Daboia russelli

Zdravím,dlho som rozmýšlal či založit túto tému,lebo odpovedí bude asi naozaj málo.Mám dotaz :prečo je táto zmija tak málo rozšírená v chovoch?Mám taký pocit,že nielen v CZ ,ale aj v Europskej inzercii som našiel dva inzeráty,ale typu kúpim!Myslím ,že je v ponuke importov z Cíny od Goniatit,ale to je všetko.Je tato nádherná zmija tak náročná na chov,alebo je tak málo rozšírená kvoly toxicite?-čo si myslím,že je blbost,pretože sa chovajú aj tox.druhy.Vopred dakujem

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, jsou to opravdu impozantní zmijky a pokud vše šlo dobře a pokud jsou mé informace správné…
naja91 02.08.2009 11:54
naja91
pitviper já jen doplním naju91 má plně funkční i "položené"zuby
West day1-pošuk 02.08.2009 12:12
West day1-pošuk
Dobrý den, o zmijkách toho moc načteného nemám, ale s touhle informací jsem se ještě nesetkal, mohl…
naja91 02.08.2009 13:03
naja91
Atractaspisky. Nejenže je mají při uštknutí sklopené, ale dokážou je i "vytočit" ven z tlamky.To ale… nový
kerejoo 03.08.2009 06:56
kerejoo
Zdravím, budu mít import, snad někdy v říjnu. K prodeji budou přímo zvířata, nikoliv na objednávku.… nový
somar 03.08.2009 14:03
somar
dovolím si pro ilustraci pár foteček.:-) nový
animals 03.08.2009 15:15
animals
moc pěkný seriálek :-) Krásně je vidět zduření kloaky samice při páření. poslední
Georgij Gadjukin 03.08.2009 15:26
Georgij Gadjukin

Dobrý den, jsou to opravdu impozantní zmijky a pokud vše šlo dobře a pokud jsou mé informace správné, tak je letos odchoval pan Kovalinka ze Slovenska. Důvod proč nejsou, tak rozšířený v chovech bychom mohly akorát polemizovat, můj názor je,jednak již to co Jste zmínil a to 1, že nejsou v inzerci 2, jejich toxicita a agresivita 3, velikost 4, podle jednoho věrohodného dokumentu, kde popisují, že zmijka dokáže zuby skřížit do x a do stran, takže při případné manipulaci, kde je třeba zafixovat zmijku za hlavou, je doslova ruská ruleta, ale na druhou stranu na youtube, je plno videjek, kde je berou, ono v podstatě se tam najde plno zajmavých věcí :-D. Jinak jejich průběh intoxikace se považuje podle lidí co měli tu čest za nejhorší a to i se srvonání s ostanímy zmijemy, kobry.

Dobrý den,
o zmijkách toho moc načteného nemám, ale s touhle informací jsem se ještě nesetkal, mohl byste prosím uvést kde jste čerpal? Já jen ať si rozšířím rozhled :-) a případně pokud víte o nějákých jiných jedech, kteří mají také tuto schopnost, prosím sem sní :-) pokud tedy zakladatel dovolí trochu rozšířid diskuzy.

Zdravím, budu mít import, snad někdy v říjnu. K prodeji budou přímo zvířata, nikoliv na objednávku. Určitě mě s nima najdete na burze nebo budou v nabídce na ifauně. Bude se jednat o druh siamensis, nikoliv pravé russelli.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru