Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Žárovka Exo Terra Repti Glo

Dobrý den,
chci doplnit akvaterárium se vodní želvou kromě zdroje světla žárovkou Exo terra Repti Glo. Našel jsem si že existují tři druhy s označením 2, 5 a 10 a že číslo má udávat množství UVB záření v procentech.
Existují ale taky dvě "vatáže" 13W a 26W. V čem je rozdíl?
Jak se projeví (mimo spotřeby) jestli použiju žárovku 13W nebo 26W?
Předem děkuji za vysvětlení.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vysii vykon = vic svetla, tepla a uv, jedina reptiglo ktera ma trochu smysl je ta 10 a i tak je to r…
lucifer 14.08.2009 07:54
lucifer
Jen bych doplnil, že 5 dává UV prakticky stejně jako 10 a je svítivější, takže bych volil spíš 5. Ov…
krokodýl 14.08.2009 09:20
krokodýl
no...je to cina, ale co dnes neni :( Problem ze bezne nic jine k sehnani neni,nebo s neprilis dobrou… poslední
lucifer 14.08.2009 09:36
lucifer

Vysii vykon = vic svetla, tepla a uv, jedina reptiglo ktera ma trochu smysl je ta 10 a i tak je to relativne slabe - dat ji tak aby byla cim bliz ke zvireti (radove centimetry). Viz "Měření zdrojů UV záření z 13.12.2008 na Terabazaru TSP" - klik tudlec vpravo v "Clancich"

no...je to cina, ale co dnes neni :( Problem ze bezne nic jine k sehnani neni,nebo s neprilis dobrou povesti. ZooMed Reptisun treba - viz phototherapyphosphor.htm S temi ReptiGlo ciste po strance zdravi zvirat nebyl nikdy zadny problem, a to i kdyz mame mrnata vousatek od nich skutecne jen par centimetru.

Sveho casu jsem opakovane vratil nejake 26W 5,0 co chciply po par hodinach/dnech - nejaka spatna serie. Stve me ze se neda spolehnout jak budou vlastne svitit. Starsi 10.0 mely studene namodrale svetlo, kdezto 5.0 spis prijemnejsi "zarovkove". ALE novejsi 10.0 sviti i spektrem na pohled stejne jak ty 5.0 - cert se v tom nevyznej jak to ti sikmooci vyrabeji. I na pohled je tvar - prumer te spiraly mirne odlisny u starsich vs. novejsi. (starsi/novejsi = kupovano v odstupu 1-2 let)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru