Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želvička ve skleníku?

Ahoj.
Chtěla bych vás poprosit o názory na chov želvičky ve skleníku.
Jedná se o želvu zelenavou nar.v červenci 2007.
Ve skleníku máme tropické podmínky, na zemi je mulčovací kůra, cca 5cm vrstva, a pak hlína. Skleník je zakopaný asi 80cm do země. Jedovaté rostliny tam nepěstujeme. Myslím, že by se jí tam mohlo líbit, měla by daleko větší výběh než doma v teráriu. Samozřejmě bysme jí dál venčili, kvůli UV záření.
Děkuju za vaše odpovědi, Markéta.

Předmět Autor Datum
Podľa mňa jej tam bude príliš teplo, jedine keby sa mohla ísť aj mimo skleník sama. Moja Korka aj ke…
marcel.mikulec 17.08.2009 19:06
marcel.mikulec
Nebylo by jednodušší (rozuměj lepší) udělat menší ohrádku z několika prken (zapuštěnou cca 15-20 cm…
krokodýl 17.08.2009 19:29
krokodýl
No, mě šlo hlavně o ten prostor, skleník už stojí, ohrádka je v plánu na příští rok. Je pravda, že p… poslední
Markéta 17.08.2009 19:51
Markéta

Podľa mňa jej tam bude príliš teplo, jedine keby sa mohla ísť aj mimo skleník sama. Moja Korka aj keď je pod lampou, tak protestuje, že jej je teplo, hlavne teraz v lete. Mohlo by ju to aj dehydrovať. V skleníku môže byť v lete aj 50°C. Podľa mňa sa môže prehriať a zahynúť. Počkaj na názory iných, ale ja by som to nerobil zatiaľ.

Nebylo by jednodušší (rozuměj lepší) udělat menší ohrádku z několika prken (zapuštěnou cca 15-20 cm do země a 20-30 cm vysokou nad zem) + menší část tzv. solárium může být "zastřešeno" sklem a zbytek volný nebo lépe zakrytý pletivem proti predátorům, kde by byly podmínky zřejmě vhodnější... Jinak skleník za určitých podmínek taky lze (částečně zastínit, dostatečně větrat atd.) využít.

No, mě šlo hlavně o ten prostor, skleník už stojí, ohrádka je v plánu na příští rok. Je pravda, že přes poledne je tam opravdu hic, ale třeba po ránu a navečer jí tam dát, nebo když není zrovna hezky, mi nepřišlo marný. Tak nevím. Zatím má venkovní terárko ve stínu pod stromem, když mám čas jí hlídat tak se "proběhne:-)", jinak je v něm, nebo v terárku doma.
Díky za názory, ještě to promyslím, zatím jsem jí tam nedala.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru