Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc ! Můj had je plný malých brouků !

Podle fotek toho nejde moc poznat. Řekl bych ale, že se jedná o nějaký druh roztoče, nejspíše jiný než běžný Ophionyssus natricis. U importovaných zvířat jsou známé i jiné druhy. Klíště by jsi snad poznal. I když i klíště je vlastně "roztoč".
Změna prostředí, teplota a vlhkost mohli množení roztočů urychlit. Sáním krve a lymfy způsobují roztoči na těle plaza často i lokální bakteriální infekce, odtud zřejmě ty červené skvrny na kůži. Pokud chceš mít jistotu vezmi pár těch zvířátek k veterináři. Roztoče musí poznat na 100%. Dnes existují dobré insekticidy, které je zlikvidují. Jen je nutné dát pozor na to aby had tyto preparáty nepozřel, jedná se o velice toxické látky. Terárium je nutné také vyčistit a "přeléčit". Já používal s úspěchem Frontline kontaktně na tělo a do terária. Co se týče načervenalého, nebo narůžovělého pruhu na patře, souhlasím s JaBulou ,že se bude jednat o normální zbarvení sliznice.
Snaž se jich zbavit co nejdříve, už jsem pár hadů zahubených roztoči viděl. Veterináře ale nezapoměň navštívit, podle těch fotek ti skutečně nikdo 100% jistotu nedá.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny