Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želva nádherná - zazimování

Zdravím,
minulý rok jsme na zahradě dokončili malý rybník a na jaře jsme do něj vpustili želvu (nádhernou). Nyní přichází čas zimy a přemýšlíme o tom, zda-li se želva musí z rybníka na zimu vyndat, či nikoliv. Rybník je hluboký kolem 3 metrů a led tím pádem nikdy nedosáhne ke dnu. Voda dole má cca 4 stupně. Je tedy možně želvě sekat díru a vhazovat jí normálně potravu??? Jde také o to, že nikdy předtím jsme jí venku nemívali, takže se obávam toho, že je-li to u normálních želv možné, mohla by naše mít problémy kvůli tomu, že na to není zvyklá. V případě, že tento způsob nejde, poraďte, prosím, vhodný způsob zazimování želvy nádherné. Děkuji
S pozdravem Karel V.
[mod]Změna předmětu, původně: Želva Nádherná - zazimování (VH)[/mod]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Měla by to zvládnout, v zimě samozřejmě krmit nemusíte, při zimování potravu nepřijímají.
krokodýl 10.10.2009 18:14
krokodýl
želvy v sa v zime ukladajú na zimný spánok (hibernujú), a preto ju v zime vonku nenechávajte... http… poslední
Šimon 333 11.04.2013 14:56
Šimon 333
Ahoj, v jezírku asi 1,80 hlubokém máme 3 želvy nádherné, už se nehýbou proto si myslím, že hibernují…
Petula1179 08.11.2009 12:10
Petula1179
pro petula:tak to divny je,kdyz moje zelvy takto vipadali,tak byli tesne pred smrti.jedina moznost j…
osmanda 08.11.2009 16:02
osmanda
po přečtení těchto članků,jsem našich 5 želviček zkusil zazimovat.Při teplotě okolo 6 až 8 stupnů.Js… nový
pokec 01.12.2009 09:09
pokec
No já teda nejsem žádný velký želvař, ale trachemysky jsem choval docela dlouho a ty se zimují ve vo… nový
malpolon 01.12.2009 10:43
malpolon

Ahoj, v jezírku asi 1,80 hlubokém máme 3 želvy nádherné, už se nehýbou proto si myslím, že hibernují, ale je mi divné že nejsou zalezlí v krunýři ale hlavu mají nahoru a končetiny ven, jsou ale u dna...nejsou mrtví?

pro petula:tak to divny je,kdyz moje zelvy takto vipadali,tak byli tesne pred smrti.jedina moznost je,je vindat a opravdu pomalocku je nechat zatim nekde v chladnu/15/ na par hodin,pak na hodinu v pokojove teplote a druhy den dat do akvarka pri 20stupnich a pomalu zvysovat na 22 .ale tedy jestli uz nejsou mrtve...tento postup se musi delat opravdu pomalu,aby zelvy jednoduse neklepla pepka.

po přečtení těchto članků,jsem našich 5 želviček zkusil zazimovat.Při teplotě okolo 6 až 8 stupnů.Jsem je dal zazimovat do sklepa do navlhčeních listí s višně.Mame je už 8 až 10 let,a nikdy nebyli zazimované.Dal jsem je tam před měsícem a ted´ jsem je vyndal.KUPODIVU TO PŘEŽILI.Jsou čilé a není to ani 15 min.a už lozí jak kdyby nikdy nespali.Asi jsem je tam mohl ještě nechat,ale měl jsem o ně strach.Tak díky moc za vaše info.:-):-):-):-):-):-):-):-)

No já teda nejsem žádný velký želvař, ale trachemysky jsem choval docela dlouho a ty se zimují ve vodě, v akváriu s nižším stavem vody a úkrytem po dobu dvou až tří měsíců.
OT: Pokud budou pokračovat takové zimy, jakou máme právě teď, myslím, že se můžeme brzy "těšit" na to, že se u nás začnou trachemysky běžně vyskytovat a množit ve volné přírodě. No nebude to úžasné?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru