Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nemocná krajta

Zdravím,dnes jsem se vrátil z dovolené a koukám,mojí Krajtě ( P.reguis) nesvítí v terárku žárovka (hada nemam doma,mam je v bunce,kde se netopí,spoléhám na žárovky) babi slíbila,že to bude kontrolovat,ale kdeže,když sem přišel,krajta byla uplně studená na dotyk a skoro vubec se nehíbala,honem sem jí přenesl domů a dal sem jí tu pod žárovku ( 75 W ) ted už je to dobrý,hýbe se,všechno,ale pořád nějak divně hýbe ocasem,ze strany na staranu a hlavu převrací naruby,ted dokonce sebou i mrskala,jakoby se chtěla hlavou dotknout ocasu,nevim,pořád dává hlavu a ocas k lampě.
Poslednímch 10 minut uz normalne leze OK,ale co myslíte,čím by to mrskání ocasem a převracení hlavy mohlo být ? Můžu jí ještě nějak pomoci ?
Ps. Vet. má už zavřeno.
Změna předmětu, původně: Nemocná Krajta (halapremek)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Stále nechápu proč když tam je přímotop se netopí neustále na nějakou rozumnou teplotu a přes den se…
ADAM 22.10.2009 16:51
ADAM
Tak on ten přímotop v sobě má termostat a podle stupně nastavení se temperuje prostor (pokud by bylo…
krokodýl 22.10.2009 19:38
krokodýl
Stále nechápu proč když tam je přímotop se netopí neustále na nějakou rozumnou teplotu a přes den se… poslední
halapremek 22.10.2009 23:24
halapremek

Stále nechápu proč když tam je přímotop se netopí neustále na nějakou rozumnou teplotu a přes den se jen nedohřívají terária žárovkami.

Vysvětlím ti to,když je večer,tak se vypnou žárovky a zapne přímotop a když je ráno,vypne se přímotop a zapnou se žárovky.
Ale když tam nikdo nedojde (což se mi stalo poprvé za rok předevčírem) tak svítí jen žárovky,ale když ta jedna žárovka (v terárku se regiuskou) praskne,tak v to terárko se ničím nevyhřálo,achjo,zrovna když byl ten nej. mráz.

Tak on ten přímotop v sobě má termostat a podle stupně nastavení se temperuje prostor (pokud by bylo přes den tepleji, tak by se sám vypnul, pokud by tam bylo příliš chladno, tak by hřál ve dne i v noci), takže v tvém případě by jediné logické řešení bylo používat ho celých 24 hodin. Připadá mi nesmyslné zapínat přímotop na noc (takže tam udělá třeba 20 st.) a ve dne ho vypnout a v místnosti může být teplota třeba jen těch 13 st. a spoléháš na žárovky (které zásadně praskají v nevhodnou chvíli). V podstatě jim obracíš teplotní réžim naruby. Logické by bylo temperovat pomocí přímotopu celý den a noc a přes den jen pomocí žárovek přitopit o pár stupínků navíc. Nic by se v takovém případě nestalo (pokud by na delší dobu nevypadl proud).

Stále nechápu proč když tam je přímotop se netopí neustále na nějakou rozumnou teplotu a přes den se jen nedohřívají terária žárovkami

Připadá mi nesmyslné zapínat přímotop na noc (takže tam udělá třeba 20 st.) a ve dne ho vypnout a v místnosti může být teplota třeba jen těch 13 st. a spoléháš na žárovky (které zásadně praskají v nevhodnou chvíli).

krokodýl - opět si měl víc síly rozvinout to nepochopení. :-) Mám ale pocit, že opět a zas zbytečně ťukáme do kláves.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru