loading...
Předmět Autor Datum
Už v roce můžou mít první snužku(malou) .Ale tak brzy bych je nepřipouštěl. Počkej na druhej rok.
Zarel 15.11.2009 07:24
Zarel
souhlasím se Zarelem, je rozdíl mezi pohlavní a chovatelskou dospělostí. Je lepší rok počkat a dosta…
Fredy176 15.11.2009 13:04
Fredy176
ahoj,potřebovala bych poradit.Máme dvě agamky - kluka a holku-budou jim dva roky.Ona by se chtěla pá…
merrkuris 10.02.2010 20:18
merrkuris
No ta tvoje "ona" ja asi samec a "onů samice podle chování. jestly jim není alespon jeden a pul roku…
Furcifer 10.02.2010 20:27
Furcifer
Samice se takto nechovají jen samci když dělají námluvy Tohle není pravda, dominantní samice se tak…
Uroboros 10.02.2010 20:44
Uroboros
zdar:-D souhlas s Uro zrovna u vitticepsek to platí dvojnásob. ted odbočím-koupíš si nz od petricolu…
West day1-pošuk 10.02.2010 21:51
West day1-pošuk
no tak mi se takto chovají vousatky před pářením samec začne kývat hlavou a samice začne mávat předn…
Furcifer 11.02.2010 19:43
Furcifer
Ahoj, jsem tu dnes poprvé a tak sem trochu zmatená jak to tu chodí. Potřebovala bych poradit prosím.…
zuzanka24 18.02.2010 08:06
zuzanka24
Jsi si jistá, že to byl pár a ne dva samci? Jak velké je terko? Mají tam úkryty? Tohle chování je di…
Uroboros 18.02.2010 08:48
Uroboros
No...uz jsme to probrali pres ICQ - takze jen muj nazor: Samce je lepsi mit oddelene, jsou ale ruzni…
lucifer 18.02.2010 09:37
lucifer
a jste si opravdu jisti tim pohlavim? Podle ceho jste urcovali?
JaBula 10.02.2010 20:29
JaBula
díky za odpovědi.Tušíme,že ten menší je samec má velkou šípovitou hlavu a samička má malou hlavičku
merrkuris 11.02.2010 05:49
merrkuris
spolehlive je to co ma agama pod ocasem - sexing.html - viz tady. Jinak i samice muze byt agresivni…
lucifer 11.02.2010 08:37
lucifer
Kdyby to byla tedy hierarchie a my bychom je měli oddělit,tak si neumím vysvětlit to,že samec k sami…
merrkuris 11.02.2010 06:27
merrkuris
Priznam se ze jsem to neprocetl cele :-[ Ale jak dlouho trva spojeni?? i kdyz jsem si myslele ze vim…
Zarel 27.02.2010 12:32
Zarel
samotne spojeni trva fakt kratce. Aneb. klasika "Jak dlouho trva souloz? Jen chvilku, zbytek je pro*…
lucifer 27.02.2010 12:57
lucifer
:) nevim jak poznam ze to samice chce ?? moje je dominantni tak sjem musel na tyden oba oddelit a dn…
Zarel 27.02.2010 13:09
Zarel
Zacne byt nespokojena, nervni, napada ostatni samice, kejve hlavou jako samec - asi tim v prirode pr…
lucifer 27.02.2010 13:20
lucifer
hmm tak chtela :) Zase jsem ji ale dal od nej.Stale ho utiskuje i kdyz si vrzla hehe. Proste je veds…
Zarel 27.02.2010 13:54
Zarel
ahojky, tak jsem tu prvně, mam dotaz...máme asi 3/4 roku staré agamy, samecka a samicku...no a samec… poslední
zuzkaPodh. 01.01.2012 16:28
zuzkaPodh.

ahoj,potřebovala bych poradit.Máme dvě agamky - kluka a holku-budou jim dva roky.Ona by se chtěla pářit ale on,jak je pozorujeme,tak asi ne.Ona začne kývat hlavo,nahoru a dolů-někdy rychle a někdy pomalu,on občas zvedá přední tlapku,a když se za ním rozběhne,tak od ní utíká-ona ho chytne za krk a škube s ním-občas ho stiskne,až tak,že mu prokousne kůži.Teď k tomu začla dělat to,že když ho chytne pod hlavičkou za krk,tak k tomu vrtí zadkem.Občas si zavrtí zadkem i když běhá v terárku,on zase aniž by cokoliv dělala,tak mává přední tlapkou,a když se za ním rozběhne,tak před ní utíká.Nemělo by to být spíše naopak,že se chce pářit kluk?Není to třeba tím,že ona je větší než on - on má totiž křivou páteř,takže není,tak velký,jako ona a nebo se mu nelíbí?Prosím poraďte-děkuji.Katka

Samice se takto nechovají jen samci když dělají námluvy

Tohle není pravda, dominantní samice se tak také chovají. Naopak pokud je více samců, tak většinou ten menší "mává" nohou na znamení podřízenosti. Tohle chování totiž nemá nic moc společného s pářením, ale spíše s hierarchií ve skupině.

zdar:-D souhlas s Uro zrovna u vitticepsek to platí dvojnásob.
ted odbočím-koupíš si nz od petricolusek,pokud tije někdo určí je to v pohodě,ale jak ne je tu možnost co tě potká:dominantní 1,0 bude mít sírovou barvu a zkus ho odstranit a během chvíle tam bude další"sírák" nový dominantní 1,0 a pak třeba zjistiš,že máš doma 6ks.1,0.Tak tohle je ukázka hiearchii ve skupině.

Ahoj, jsem tu dnes poprvé a tak sem trochu zmatená jak to tu chodí. Potřebovala bych poradit prosím. Mám párek (teda po včerejšku už ne) agam vousatých. Nedávno jsem si všimla, že vykazujou známky páření, mě se to teda moc nezdálo (přišlo mi spíš že ten samec na ní útočí ), ale po přečtení pár článků a poraden to tak asi vypadalo spíš na to páření to všechno co v tu chvíli dělali. Předevčírem jsem si všimla že je samec nějakej podivnej, pořád lítal v terárku jak splašenej, když sme ho dali ven, na podlahu v obejváku jak je zvyklej tak taky lítal jak plašan,jindy si vleze na sedačku a sedí nebo se přijde pohladit, je pravda že je zrovna svlíká, ale nikdy to nedělal, nikdy se takhle divně nechoval. Včera jsem viděla že nějak začíná útočit na samičku, tak jsem strčila do terárka ruku že ho odeženu a on šel i po mě. Běžela jsem do kuchyně že jí vezmu rychle do utěrky a vyndám ji, ale on ji mezi tim zalehl a začal jí strašně cupovat hlavu, uplně jí vykousal oči !!!!!!!! rozcupoval jí celou hlavičku :((((( omlouvám se že tu vyprávím celý příběh, ale jsem z toho opravdu zdrcená a nevim co si myslet. Byli to naši miláčcci a byli spolu od malička, nedokážu pochopit, co se mohlo stát. Teď mi tedy zbyl jen ten samec a já nevím, jestli ho nemám dát pryč a nebo mu pořidit samici, ale bojím se zda by to neudělal znovu. Co teď :(( ?? máte stím někdo zkušenost? nikde sem se takový případ nedočetla :((( děkuju moc za jakoukoliv radu.

Jsi si jistá, že to byl pár a ne dva samci? Jak velké je terko? Mají tam úkryty? Tohle chování je divné, protože při páření se zakusuje do zátylku nebo do boku krku. I když dost vousatek má od páření i poškozená víčka na očích. Docela by mě zajímalo, jak ta snad "samice" po útoku vypdala, když už se jó porvou, tak končí bez končetin či ocasu, takhle rychlá devastace hlavy mě přijde opravdu zvláštní. Jaký byl mezi nima velikostní rozdíl?

No...uz jsme to probrali pres ICQ - takze jen muj nazor: Samce je lepsi mit oddelene, jsou ale ruzni - nekteri jsou agresivnejsi, nekteri jsou v pohode. Slabsi - mensi samicku dokaze samec i zabit, vim o takovem pripadu, byt to nebylo tak brutalni jak tady. Porad si ale rikam jestli to druhe skutecne byla samice - dle mne spis slo taky o samce.

Kdyby to byla tedy hierarchie a my bychom je měli oddělit,tak si neumím vysvětlit to,že samec k samici chodí,olízne jí,leží nebo spí u sebe.Přece samec by se jí bál tak,že by k ní nechodil vůbec.Také je pouštíme po bytě a stalo se nám i to,že samec,když nevidí samici,tak začne syčet-jestli jí hledá?

samotne spojeni trva fakt kratce. Aneb. klasika "Jak dlouho trva souloz? Jen chvilku, zbytek je pro***anej cas..." :-) U nas to mame vykoumane tak ze samec je ve vlastnim terarku, a samice se da k nemu jen kdyz dva najevo "ze to chce" - a pak je to cele i s "milostnou predehrou" otazka max. 5 minut... ::)

:) nevim jak poznam ze to samice chce ??
moje je dominantni tak sjem musel na tyden oba oddelit a dnes kdyz mi tak svitilo do pokoje slunicko jsem si rekl ze dneska by to slo :)

Dal jsem samicku ven do pokoje.Jak ji samec zahledl hnedle zacal cernat a chovat se jak se patri :)
Kdyz jsem ho vyndal tak se na ni vrhl jako buldok :)
Ani nevim jestli chtela nebo ne jak to poznas?
klasicke gesta (salutovani ani nic podobneho nedelala).

Zacne byt nespokojena, nervni, napada ostatni samice, kejve hlavou jako samec - asi tim v prirode provokuji samce k utoku, az k ni pribehne tak je mile prekvapen ze misto pranice se sokem si muze vrznout...? :-D Nevim jak by se projevovala kdyby byla sama. Myslim ze pokud "chce" tak v tom nejspis bude hrat role i nejaka "chemie", feromony??? Pokud bych dal k samcovi samici ktera "nechce" tak ji sice bude prohanet, dvorit se atd. ale k pareni nedojde. U samice ktera "chce" jde neomylne rovnou na vec.

ahojky, tak jsem tu prvně, mam dotaz...máme asi 3/4 roku staré agamy, samecka a samicku...no a samec zaca divne litat po terarku...no a dnes jsme videli, jak se zparili...predpokladam, ze jsou moc mlady, ale to uz je asi pozde, co?pak se samicka odtrhla a od neho vykaplo asi 3kapky krve (nebo semene???)vubec nevim, zda se jim to podarilo, co ted delat, predpokladam, ze by mela dostavat vice vitaminu, jak mam pripravit terarko na snusku??jak douho v ni mohou rust vajicka???diky diky diky!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...