Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotazy k vitamínům, stravě a chování

Mohl by mi prosím někdo poradit? Už měsíc se snažím sehnat nějaké vitamíny vhodné pro agamu ale nejde to. Z těch, které tu jsou doporučeny (Reptivit, Roboran H) se nepodařilo zatím nic. V teraristikách v okolí ani neví, že to existuje. Na internetu jsem objednával už třikrát a pokaždé napsali, že nemají na skladu a neví, kdy přijdou nové zásoby. Krmím cvrčkama a pekingským zelím, Mohl by mi prosím někdo poradit? Už měsíc se snažím sehnat nějaké vitamíny vhodné pro agamu ale nejde to. Z těch, které tu jsou doporučeny (Reptivit, Roboran H) se nepodařilo zatím nic. V teraristikách v okolí ani neví, že to existuje. Na internetu jsem objednával už třikrát a pokaždé napsali, že nemají na skladu a neví, kdy přijdou nové zásoby. Krmím cvrčkama a pekingským zelím, mrkví, petrželkou a rukolou. Terárko: UVB 14W zářivka, tepelná žárovka a topný kámen, písek a klacky.

Nevím, jestli to má nějakou souvislost se stravou nebo prostředím ale už mám agamu přes měsíc a pořád je vydešená, když mě spatří, ale krmit z ruky se nechá (po cvrčkách se může utlouct ale když nemám v ruce crvčka tak se bojí). Když ji chvíli držím v ruce, tak se po chvíli uklidní a nechá se hladit ale ze začátku vždycky hrozivě mrská ocasem. Navíc se mi zdá, že málo pije. Zeleninu křoupe až poté co ji rozhází na topný kámen a uschne, z misky nepije vůbec a z kapátka si dá ode mě sice každý den ale max. dvě kapátka. Navíc se vody bojí. Držení těla má v pořádku, všechny končetiny zdravé, prostě z vnějšku zdravá agamka.

A teď k dotazům: Kde sehnat vitamíny a jaká kombinace komplexní minerální a vitamínové výživy je nejvhodnější pro 3- měsíční samičku(?)?

Jak ji naučit, že nejsem nepřítel ani predátor?

Co může být špatně, když má malou potřebu pít?

Předem děkuji za rady a odpovědi na tomhle skvělém webu plném ochotných lidí :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vousatka je "poustni" druh, pije jen vyjimecne - obvykle ji staci voda ze "zeleneho". Roboran H maj…
lucifer 06.12.2009 22:02
lucifer
diky za odpoved. Tu zarivku mam ale hodne blizko k terarku...asi 3 cm od stropu a větev ji vede až k…
cajkar 06.12.2009 22:14
cajkar
Jeste k tomu piti - pokud je to male mlade, tak ty preci jen potrebuji trochu vic vody. Taky praktic… poslední
lucifer 07.12.2009 08:30
lucifer

Vousatka je "poustni" druh, pije jen vyjimecne - obvykle ji staci voda ze "zeleneho". Roboran H maj v kterekoliv lekarne ktera prodava i veterinarni leciva. Na kontakt - ruku si zvykne casem, nekterym to trva dyl. Chce to jen trpelivost ;)

Misto topneho kamene bych dal obycejny, a misto te zarivky aspon 26W Reptiglo 10.0

diky za odpoved. Tu zarivku mam ale hodne blizko k terarku...asi 3 cm od stropu a větev ji vede až ke stropu.navic to neni zarivka "takova ta trubice" ale velikostne zarovka zatocena do spiraly (14W 10.0). Koupil jsem to ve zverimexu a prodavacka rikala, ze je to poustni svetlo do malych terarek (zatim je opravdu v hodně malém 45x30x20 švh.

Jeste k tomu piti - pokud je to male mlade, tak ty preci jen potrebuji trochu vic vody. Taky prakticky nepiji z misky (velmi vyjimecne, z principu vzdy mame v terarku i misku s vodou, ale videl jsem z ni pit mladata asi vsehovsudy 2x - 3x), ale doporucuji aspon 1x denne porosit. Primo mlade - postrikat rozprasovacem, i trochu okoli (klasicky vyhrivaci kamen treba, zvyknou ho pak olizovat :) )

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru