Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elaphe helena-nečistota u kloaky

Zdravím , mám problém s Elaphe helena. Mám ji 5 týdnů , je to samec dlouhý asi 36 cm , vylíhnutý v září 09 . Za těch 5 týdnů sežral jen 3 holata ,v posledních 14 dnech nežral ( nabízel jsem mu každých 5 dnů holátko). Další problém je , že se svlékl jen 1x(za těch 5 týdnů) a to den po pořízení.Vlhkost má 65-75% ,rosím to každý den ráno i večer a navíc má jako podestýlku dost vlhkou rašelinu . Teplotu má přes den na nejchladnějším místě 24 stupňů Celsia , na nejteplejším kolem 30 stupňů . V noci má okolo 20 .Jednou jsem ho zkoušel dát kvůli tomu svlékání do vlažné vody , ale stejně se nesvlékl ( aspoň jsem si teda nevšiml). Včera jsem si navíc všiml , že má nečistoty u kloaky . Myslíte , že by to mohli být roztoči nebo jiní parazité z té rašeliny ?
Dole vám nechám nějaká fota.
Dík moc všem za pomoc.

Předmět Autor Datum
Vypadá to dost ošklivě, připadá mi, že má břicho před kloakou zarudlé (nějaký zánět v tlustém střevě…
krokodýl 22.12.2009 17:50
krokodýl
Teda, nechci byt skarohlid, ale tovypada nepekne... Drzim palce, nic jineho delat nejde, krom plneho…
VH 22.12.2009 18:10
VH
Tak tu vlhkou rašelinu mu hned vyměním ( má jí na jedné polovině terária , na druhé má hobliny ). Je…
Dixus 22.12.2009 18:49
Dixus
mam heleny jen na suchých hoblinách ale s krabičkou s rašeliníkem lehce mokrým,gutky se svklíkají na…
1kraken 22.12.2009 19:25
1kraken
Ja mam heleny s krabici s raselinikem (vlhkej, ruzne, jak vyschne) a terarko uplne suche jen s nadob…
VH 22.12.2009 19:38
VH
Taky to tak udělám , zatím jsem jen dal pryč tu vlhkou rašelinu , zejtra to nějak poupravím . poslední
Dixus 22.12.2009 20:03
Dixus

Vypadá to dost ošklivě, připadá mi, že má břicho před kloakou zarudlé (nějaký zánět v tlustém střevě?), nějaké mykózy okolo kloaky a pár cm před kloakou, celkově to je takové nepěkné. Rozhodně vidím jeden z problémů v mokrém substrátě a celkově velké vlhkosti (časté rosení). Bez veterináže se to asi neobejde a mám obavu, aby už nebylo střevo nějak moc poškozené zánětem. Jak vypadá trus?

Jednou jsem ho zkoušel dát kvůli tomu svlékání do vlažné vody , ale stejně se nesvlékl

Tak snad sis nemyslel, že ho namočíš a on si řekne hurá a svlékne se, nemůžeš chtít, aby se svlékal nějak často, když prakticky nežere.

Resume: návštěva veterináře, odběr vzorku s kloaky (stěr), přendání do hygienických podmínek na suché ubrousky. Víc ti poví vetrinář.

Tak tu vlhkou rašelinu mu hned vyměním ( má jí na jedné polovině terária , na druhé má hobliny ). Jelikož nekálel už dost dlouho , tak můžu jen říct , že poslední trus vypadal normálně , zdravě (nebo jak to napsat) , ani moc tuhý , ani moc řídký . Na suché ubrousky jsem ho už dal . A to s tim svlekem - dal jsem ho do té vody , protože měl týden předtím zakalené oči ( aspoň jsem si to myslel ) , a protože se nechtěl svlíknout , tak jsem chtěl tu kůži jen trochu odmočit (protože jsem si myslel že má nedostatečnou vlhkost v terárku).
Kloaku má teď čistou , opatrně jsem mu ji očistil .
Počkám max. 2 dny, a když se to nezlepší , půjdu k veterináři.
Dík moc za rady .

mam heleny jen na suchých hoblinách ale s krabičkou s rašeliníkem lehce mokrým,gutky se svklíkají na suchu bezproblémú ale heleny mají rozcupovaný svlek a kousky kůže na těle ale při vlhkém substrátu zase měli růžové fleky na břiše a taky problemy se svlekem tak jsou na suchu s vlhkým úkrytem a relativně jim to vyhovuje/páříse,množíse/.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru