Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem korálovka sedlatá přestala žrát

Dobrý den mám korálovku sedlatou a přestale žrát už 3 týdny nežrala a nejeví zájem o myši,přitom jsem neměl žádný problém krmil jsem ji každý týden když se svlékala tak i po 14ti tnech. minulí týden se svlékla a odté doby nežere. Je 70cm dlouhá a už žrala v poohodě živé myši. Prosím poraďte mi mám oni strach už jsem toho přečetl tolik a pořád nic . Moc děkuji za radu!

Předmět Autor Datum
Jestli jsi toho Kubrte tolik přečet,tak tam byla určitě i zmínka o zimování.Určitě tam psali,že při…
Melda 26.12.2009 21:12
Melda
No tak to jsi nejsem jisty protože tu taky píšou že korálovky nemusí zimovat. Mám tam stálou teplotu…
Kubrt 27.12.2009 12:16
Kubrt
Ono někdy stačí jen to, že se zkracuje den (teda dokonce je to možná víc důležité než ty teploty, al…
krokodýl 27.12.2009 21:08
krokodýl
Já v terárku svítim 60-ti W žárovkou a ješte zářivkou aby tam bylo dostatek světla,s tím že zářivka…
Kubrt 29.12.2009 12:49
Kubrt
zářivku položil nahoru.tak je to prosvícený úplně supr. Nezlob se na mě,ale je vidět,že o světle ne…
Melda 29.12.2009 13:10
Melda
Jak pise Melda, stale svetlo zarivkou je prehluseno tim, jake svetlo je venku. Rekl bych, ze dokonce…
VH 29.12.2009 13:29
VH
To že sluníčko je nejlepší světlo o tom nemusíme mluvit a jestli jsem to dobře pochopil tak jsem to…
Kubrt 29.12.2009 16:05
Kubrt
V takových terárkách mám žarovky 25W.Hadi nepotřebují dosvětlovat terário zářivkou.Je to jen efekt p…
Melda 29.12.2009 16:58
Melda
Tak že mám to světo ubrat i když je na chodbě a je tam méně denního světla? Myslel jsem že když se c…
Kubrt 29.12.2009 20:28
Kubrt
Tak jsem právě zjistil že problém je jinde a ne v tom že nechce žrát. Pořád jsem ji krmil živím dnes…
Kubrt 29.12.2009 21:12
Kubrt
Proste hadi jsou vybiravi a je fajn, ze se to vzresilo :)
VH 29.12.2009 23:05
VH
Jsem rád že je v pohodě jen jetli bude odmítat živou potravu tak přijdu o podívanou z lovení,snad to…
Kubrt 30.12.2009 10:41
Kubrt
dobry den ctu tu vasi diskuzi a jsem z toho zoufala, protoze mam doma koralovku 2 mesice a nepapa a…
Yvetta 12.01.2010 08:34
Yvetta
Kubrt(e), odkud jsi? Vsetín a okolí? Jen se ptám, protože používáš stejný nick, jako jeden můj známý…
Riquelme 12.01.2010 11:07
Riquelme
tendle nick pouzivam chvilicku jen ze jsem si ho dala na mail..jsem z okresu kolin..
Yvetta 12.01.2010 13:36
Yvetta
sorry za OT, ale Ivetto, máš pocit, že dotaz pro Kubrta je na tebe.;-) Jinak k té nežravosti, zřejm…
krokodýl 12.01.2010 21:12
krokodýl
nene, ja si to blbe precetla a jak neco v praci po me chteli omylem odeslala a uz nevim jak to smaza…
Yvetta 13.01.2010 07:41
Yvetta
TO: Riquelme Jsen z Klatov západní čechy (PLZEŇSKÝ KRAJ) poslední
Kubrt 29.01.2010 22:33
Kubrt

Jestli jsi toho Kubrte tolik přečet,tak tam byla určitě i zmínka o zimování.Určitě tam psali,že při kratší fotoperiodě a nižší teplotě,hadi přestávají přijímat potravu a připravují se na zimování.Kdyby nežral 3 měsíce,tak bych se začal znepokojovat,ale tři týdny:-)

No tak to jsi nejsem jisty protože tu taky píšou že korálovky nemusí zimovat. Mám tam stálou teplotu přes den 28stupňů a přes noc 23 stupňů taky stálé světlo 12 hod denně tak si nejsem jist že chce zimovat . Jinak moc děkuji za odpověď

Já v terárku svítim 60-ti W žárovkou a ješte zářivkou aby tam bylo dostatek světla,s tím že zářivka ja zvenku abych udržel optimální teplotu.Mám terárium ze skla tak jsem zářivku položil nahoru.tak je to prosvícený úplně supr.

zářivku položil nahoru.tak je to prosvícený úplně supr.

Nezlob se na mě,ale je vidět,že o světle nevíš vůbec nic.Supr,svítí jen sluníččko:-)

Pro tvého hada není zářivka vůbec důležitá a při použití 60W žárovky je terárium zřejmě veliké 100x50x50.Jinak z toho musí být had namrtvici.

To že sluníčko je nejlepší světlo o tom nemusíme mluvit a jestli jsem to dobře pochopil tak jsem to s tím světlem přehnal? Mám terko na chodbě a denního světla tam moc nejde prostě bída myslel jsem že to tak doženu. Jo a velikost terka je 70x45x45. Teplota přes den 26-28 stupnů a přes noc 22-24 stupnů.

V takových terárkách mám žarovky 25W.Hadi nepotřebují dosvětlovat terário zářivkou.Je to jen efekt pro tebe,aby bylo v terárku líp vidět.Korálovky vnímá zkraování dne za oknem.Každé zvíře to má v sobě.Vidím to na svých zvířatech.Sam přestane žrát a zazimuje se.Ty mu pomůžeš jen tím,že snížít teplotu,třeba vypnutím světla.Po této akci je had připraven na páření a na nový rok.Lépe mu chutná a odpočinek mu prodlužuje a zkvalitnuje život.:-)

Tak že mám to světo ubrat i když je na chodbě a je tam méně denního světla? Myslel jsem že když se chce had zazimovat tak se schová do úkrytu ale ta moje poslední dny leze jak blázen po celém terku jako kdyby hledala žrádlo. Když jí tam dám myš tak nic.

Tak jsem právě zjistil že problém je jinde a ne v tom že nechce žrát. Pořád jsem ji krmil živím dnes jsem zkusil malé živé hole a hned ho spokla za živa,tak jsem zkusil myš čerstvě usmrcenou a po 5min bylo po ní. Tak nevím kde jsem udělal chybu, jako kdyby se tý myši bála.Vždy když krmím tak jsem u toho a nejsem si vědom že myš korálce ublížla.

dobry den ctu tu vasi diskuzi a jsem z toho zoufala, protoze mam doma koralovku 2 mesice a nepapa a nepapa, je to trilety had a byl zvykly na mysi..zkouseli jsme holatka, mysicky, potkanky ve velikosti mysi a nic, terarium mam osvetlene jak pisete, bez zarivky, jen zarovka a u okna, myslite ze se chce tedy zazimovat? jak dlouho vydrzi bez potravy, aby mi neumrela? nevim zda je to tim ze ma novy domov, nebo zimou jako rocnim obdobym, prosim poradte..je i po vsleku, ze zacatku jsme si rikali ze nechce jist prave proto, ale svlicena je uz mesic..a stale nic..mame zkusenosti z hroznysema, krajtama, ale stimhle hadetem nevime a nevime..dekuji moc za odpovedi

sorry za OT, ale Ivetto, máš pocit, že dotaz pro Kubrta je na tebe.;-)

Jinak k té nežravosti, zřejmě jde opravdu o "zimování", ale nebylo by od věci místo obvyklého "má všechno, jak má být", příblížit nám především druh (poddruh) a pak teploty (den/noc/maxima/minima atd.). Pokud je u okna zřejmě reaguje mimo snížené teploty spíše na zkracující se den. Zřejmě se během pár týdnů zase rozežere. Dospělá korálovka bez újmy vydrží bez potravy i dva až tři měsíce (za běžných teplot, při snížených i mnohem déle).

nene, ja si to blbe precetla a jak neco v praci po me chteli omylem odeslala a uz nevim jak to smazat :D tak sry ..

doufam, ze opravdu jde o zimovani, nerada bych aby nas novej hadik uz nikdy nechtel papat, je to sinalojský poddruh..jinak ohledne tech teplot, pres den tam ma tak 25-28 stupnu a pres noc tech 22-25 plus minus, nevim to presne, protoze se pohybuje pod polici, kde neni teplomer a je zalezla pod kamenem v tom nejstinejsim miste..je fakt ze posledni cca 3 dny nevyleza vubec, jen obcas vykukuje a kouka co se kolem deje..i mys ji vlezla do ukrytu tak vylezla po hodine a pak se pred mysi skovala zase zpet..rikali jsme si ze se ji treba u nas nelibi, ze si zvyka tak proto neji, hlavne jsme si ji privezli v dobe pred svlekem, kdyz se zacla zakalovat a ze zkusenosti vime ze v tomto obdobi hadi prevazne odmitaji potravu..je ale fakt ze ze zacatku ty dva az tri tydny tam lezla jako blazen porad zkoumala a ted uz ani nevyleza..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru