Předmět Autor Datum
Oddělený chov by neměl být problém. Pokud by, ale měli být spolu asi bych se zamyslel nad větší chov…
Frostty 29.12.2009 21:10
Frostty
Můžeš mít jen pár, mnělo by to být v poho. Asi 3 roky jsem mněl jen pár a klapalo to, byly vajca, mi…
Cheert 29.12.2009 21:47
Cheert
No za to já jsem zažil (naštěstí ne ve svém chovu), jak samec postupně utahal dvě samice. Nejdřív by…
Frostty 30.12.2009 08:52
Frostty
My jsme taky skoncili u oddeleneho chovu, neb pri spolecnem mela samice do roka i 4 susky, a to mi u… poslední
lucifer 30.12.2009 11:32
lucifer
no tak to gratuluju
tukak 29.12.2009 22:18
tukak

Můžeš mít jen pár, mnělo by to být v poho. Asi 3 roky jsem mněl jen pár a klapalo to, byly vajca, mimina, samice taky v poho ale je fatk že samec nebyl žádnej extra dominantní tip. Teď mám trio kde je ten samec a dvě nový samice a taky to klape, už jsem od nich mněl první snůšku a jedna samice vypadá že je zas březí :-).

My jsme taky skoncili u oddeleneho chovu, neb pri spolecnem mela samice do roka i 4 susky, a to mi uz prijde zbytecne moc (pres 100 vajec) - stejne to nejde vse inkubovat, neni co s tolika mladaty. Ted je samec ve svem separé, a 3 holky v "babinci". Uz mame odsledovane kdy nejaka vylozene chce samce (predpokladam ze se ji zacnou vyvijet vajicka) - zacne se chovat dominantne, provokovat, byt agresivni vuci ostatnim. Zrovna ted v poslednich dnech blbla nase Koule, tak sla vcera na navstevu k samcovi - v prubehu 2-3 minut se parili. Uz je zpatky v babinci, spokojena a klidna jak beranek. :-)

Predpokladam ze kdyz samice "chce samce" tak mu to i dava najevo, mozna feromony??? Okamzite se s takovou samici pari, pokud ale samice "nechteji" tak je jen prohani a predvadi se. Pripadne se bude pokouset i parit, kdyz jsou trvale spolu - ale je to velky rozdil proti samici ktera "chce" oplodnit - tam je to fakt hned.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru