Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hroznýš královský - nežere

Dobrý den, prosím o pomoc všechny! Od léta mám doma hroznýše a vůbec mi nechce žrát. Dávala jsem mu potkany, myši, mrtvé, živé, ale vůbec nic. Jsou mu 2,5roku a předchozí majitel neměl problém. Mám strach, aby mi neumřel. Už se svlíkal dvakrát, teplo snad má dost, 24 a pod žárovkou přes 30. Prosím pomozte mi !! Moc děkuji Naďa nadulenka@centrum.cz

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Může jít o samce, který se rozhodl, že už je dost velký na páření, pak prostě někteří nemají dočasně…
krokodýl 11.02.2010 10:17
krokodýl
Jak píše krokodýl... Neni co dodat. Snad jen to že pokud má k tomu všemu i pevný nijak zvláště zapác…
drobek 11.02.2010 17:39
drobek
pokud had nejeví známky nemoci neni potřeba vyšetřovat trus vcasne vysetreni trusu (idealne behem k…
JaBula 12.02.2010 13:54
JaBula
Ahoj, takže Ríša se mi svlíkal na dnešek v noci a před tím kadil, právě jak říkáte, řídké, ale nezap…
Naďa 22.02.2010 17:02
Naďa
Pokud má řidký trus je něco špatně... chce to toho veta...
drobek 22.02.2010 18:19
drobek
Ahoj, takže abych Vám všem, co jste mi radili podala zpětnou vazbu. Objednala jsem se k veterináři a…
nada 09.04.2010 22:53
nada
Dobrý den. Mohu se zeptat, jak vypadá takové hadí chrchlání? Zajímá mě to, protože můj Hroznýš takté… poslední
Plavec 15.11.2019 11:28
Plavec

Může jít o samce, který se rozhodl, že už je dost velký na páření, pak prostě někteří nemají dočasně zájem o potravu. Pokud je jinak v pořádku, chová se normáloně, má pevný svalový tonus nemá měkké nafouklé/vodnaté břicho, nemá v tlamě hleny a hnis atd, tak bych nedělal paniku. Pokud chcete něco udělat, tak kdyby udělal ještě nějaký bobek, tak ho můžete dát na veterinu na rozbor, aby náhodou neměl nějaké ty potvůrky v trávičce.

Jak píše krokodýl... Neni co dodat. Snad jen to že pokud má k tomu všemu i pevný nijak zvláště zapáchající trus je vše OK. Jo a prosimvás nedávejte 2,5 roku starému hroznýšovi myši!!!!!!!!!! Zkoušejte dospělé potkany a morčata. On možná taky nechce žrát protože mu dáváte malou potravu. Někteří hroznýši malou potravu nechtějí. Jo a dovolil bych si krokodýlovi oponovat, protože pokud had nejeví známky nemoci neni potřeba vyšetřovat trus, protože jak známo i ve zdravém zvířeti je toho více než dost a neznamená to nemoc. Nezkušený veterinář by hned do hada dával nějaký sračky....

pokud had nejeví známky nemoci neni potřeba vyšetřovat trus

vcasne vysetreni trusu (idealne behem karanteny po nakupu noveho zvirete, zvlaste pokud prislo do styku s importy) leckdy pomuze odhalit problem, ktery se do te doby jeste vubec nemusel projevit (kokcidie, zminene ameby, helminti).

Nezkušený veterinář by hned do hada dával nějaký sračky....

a prave proto je vhodne mit kontakt na zkuseneho veterinare, ktery si je vedom i Vami vyrceneho faktu, ze:

i ve zdravém zvířeti je toho více než dost a neznamená to nemoc.

Ahoj, takže Ríša se mi svlíkal na dnešek v noci a před tím kadil, právě jak říkáte, řídké, ale nezapáchalo. Dneska s ním jdu k veterináři. Měl by to být specialista na plazy a ještěry. Kůže se mi zdá čistá, ale jsem laik. Nechci ho trápit, mám ho ráda a proto pro jistotu zkusím odorníka.Mockrát děkuji za rady, zítra dám vědět jak jsme dopadli.

Ahoj, takže abych Vám všem, co jste mi radili podala zpětnou vazbu. Objednala jsem se k veterináři a ten mi řekl, že jsem přišla za 5min 12. Nežral, protože měl zánět průdušek a kdyby pozřel potravu, tak by se udusil. DOstali jsme tři injekce po týdnu a mazání na tlamu. Vše jsem pečlivě dodržovala dle pokynů a za 14 dní se mi milý Ríšánek vrhnul na myš. Další týden na potkana a pak další týden ještě na většího. Byla jsem fakt šťastná, ani jsem ho chudáka nestihla vysypat z krabičky a byl slupnut.:-D:-D:-D ted si ho musím vykrmit, je furt hladový. takže všem děkuju za rady.
Vypadal zdravě, ale chrchlal, moc jsem tomu nepřikládala váhu, ale když to bylo víc a víc tak jsem fakt radši šla a udělala dobře.

Děkuju :))

Dobrý den. Mohu se zeptat, jak vypadá takové hadí chrchlání? Zajímá mě to, protože můj Hroznýš taktéž odmítá žrát. Než ho však vystavím stresu z přenosu k veterináři, chtěl jsem zjistit pár info na internetu. Díky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru