Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s vlhkostí

Zdravím, mám problém s vlhkostí v terariu o rozměrech cca 50x50x60. Jelikož se snažím udržovat vlhkost kolem těch 50-60 %, tak musím rosit i 5-7x denně, přičemž po porosení vyskočí vlhkost na cca 70% a pak pada a pada a pada. Takže větší rosení co se týče množství vody by byl asi problém co do optimalních podmínek. Což je problém, když nejsem celý den doma. Jak jsem se dočetl, tak by mohl být problém i použitém vlhkoměru. Mám analogový od Exo tery.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To vypadá na nedostatečné větrání, takže pokud možno zvětšit.
Jana B. 18.11.2010 15:53
Jana B.
Nebo má prostě vlhko v bytě.Což u starších baráků je docela pravidlem.Jenom s tím nedostatečným vlhk…
LEGO25 18.11.2010 16:02
LEGO25
No, já nevím, ale mám pocit, že se mnoho začínajících chovatelů příliš upíná na (ne)přesná čísla a (…
krokodýl 18.11.2010 22:23
krokodýl
Ahoj, a co by si na měrění vlhkosti a teploty doporučil ? Já jsem našel například http://eshop.farma… poslední
keby49 01.02.2011 11:10
keby49

Nebo má prostě vlhko v bytě.Což u starších baráků je docela pravidlem.Jenom s tím nedostatečným vlhkem.Myslím že jsem to četl někde tady na poradně,a psali ,že pod nádržku s vodou dávají topnou mřížku nebo kabel.A prý to funguje.Ale nevím jestli to nemůže skratnout,nepoužívám to.

No, já nevím, ale mám pocit, že se mnoho začínajících chovatelů příliš upíná na (ne)přesná čísla a (ne)přesné vlhkoměry... U lega stačí velká vana s vodou (ideálně vyhřívaná na cca 26-28 st. C) a pravidelné rosení vlažnou vodou i přímo na lega, ideálně shower a mist přímo z hadice, ruční rosičky jsou ve velkých nádržích jako flusbrok při lovu medvěda..., substrát má dobrý efekt - pohltí přebytečnou vodu při rosení a pak ji odpařuje zpět. Pokud nechcete substrát,tak je dobré zpádovat voděodolnou podlahu do bazénku / vany, to samé v případě vodopádu (s tím sespádováním) nebo musí být dobře vydimenzovanej, aby nestříkal všude okolo, ale dopadal (stékal) zpět do bazénu. Vodopád vlhkost zvýší určitě a navíc vypadá dobře (teda pokud si někdo pohraje se skálou, aby to vypadalo přirozeně). Kytky jsou samozřejmě plus, ale u lega trochu problém, ovšem ve velikých nádržích se to taky dá a o efektu není sporu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru