Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terária pro hroznýše, agamy a gekončíky.

Zdar lidi, chtěl jsem se zeptat-co na to říkáte? Bude to celé z OSB desek z 15mm.Přimyslete si, že to je celé na nožkách, nějaké police, stěny a tak. Větrání plánuju jenom ze zadu (nahoře a dole-pro cirkulaci vzduchu). Všechny 3 terárka budou zvlášť a přišroubovány.
Dole bude hroznýš královský (zatím mám jednoho, ale plánuju dokoupit dalšího do páru). Ten bude mít holé stěny-jenom police.
Uprostřed agamy vousaté-1 sameček a asi 4 samice- nevím jestli toho samečka nemám dát zvlášť do toho menšího terárka vlevo-než samičky vyrostou.
A nahoře gekončíci noční-zase 1 sameček a 3 až 4 samičky. Asi to mají zbytečně vysoké (možná i dlouhé), tak to snížím na 50.A ty 3 malé terárka mám v plánu na krmení hadů. Mám 3 užovky červené v jednom terárku a 2 korálovky sedlaté v druhém. Tak aby se nepobili při krmení.
Jinak ty agamy a gekončíky ještě nemám, teprve plánuji.
Je to trošku vyčerpávající, ale pokud by jste měli nějaké připomínky nebo návrhy, byl bych strašně rád. Vrhnu se na to nejspíš příští týden, akorát se bojím jestli to nebude zbytečně velké, aby z toho neměli třeba nějaký stres nebo tak. Prosím poraďte.
Díky moc
[stna.jpg]
[stna1.jpg]
[stna2.jpg]
[mod]Změna předmětu, původně: Terária pro Hroznýše, Agamy a Gekončíky (Melda)[/mod]

Předmět Autor Datum
Jen muj nazor - prostredek pro vousatky - to male vlevo bych natahl na aspon 80 - 90cm. Takhle je to…
lucifer 03.03.2010 13:06
lucifer
Oki, pro toho samce to zvětším na 85 (kompromis:-)) a budu ho tam mít trvale. Mi ty OSB nevadí a kdy… poslední
Buak 03.03.2010 14:01
Buak

Jen muj nazor - prostredek pro vousatky - to male vlevo bych natahl na aspon 80 - 90cm. Takhle je to pro samce male. Mel bych tam samce trvale, oddelene od samic.

(a delal bych to z lamina aby to vypadalo jako nabytek, ne jako lisovana slama. Ciste subjektivni - OSB se mi proste nelibi :)) )

Nepodcenoval bych vetrani, cim vetsi plochu - jinak tam nedas zadne rozumne svetla.

edit - jeste me napada jak se na to divam - samec by videl ze sveho terarka na samice jak je ten vyklenek - a desne by vyvadel...

Oki, pro toho samce to zvětším na 85 (kompromis:-)) a budu ho tam mít trvale.
Mi ty OSB nevadí a kdyby bylo nejhůř- polepím to samolepící tapetou.
Na tom větrání zapracuju, to vrchní terárko skrátím ze zadu o 10 cm, tím mi vznikne prostor pro větrání pro agamy na stropě a když tak dám ještě větrání zepředu pod dvířky (zvětším tu lištu co mám teď nakreslenou aby to vyšlo)
No myslel jsem že zářivku připevním rovnou ke stropu + ještě nějaké světla na vyhřívání z boku nebo přímo zabudovat do stěny (tu budu dělat z polystyrenu + omítka na dlažbu + asi barva nebo posypat štěrkem)
Díky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru